Zsomac Interjú – Clash Royale

,,Óriási felelősség az, ami a YouTuberek kezében van”

Szarka Zsombor, alias Zsomac már túllépte a 130 ezer feliratkozót YouTube csatornáján. Zsomac a Clash of Clans mobilos játékkal kezdte a tartalomgyártást, most már a népszerű Clash Royale játék legismertebb hazai youtubere. A fiatalsága ellenére nagy figyelmet fordít videói tartalmára és követőire, ami azért is fontos különösen, hiszen a Clash Royale játékosbázisának döntő többsége még kiskorú. Megkeresésünkre Zsombor szívesen válaszolt pár kérdésünkre.

zsomac-interju

2014 szeptemberében kezdted a csatornádat, akkor még a Clash Of Clans játékkal foglalkoztál. Mikor és miért döntöttél úgy, hogy ezzel akarsz foglalkozni komolyabban?

-Igazából akkor döntöttem el, hogy komolyabban fogok ezzel foglalkozni, amikor realizáltam, hogy a játékban egész jól állok és talán a tudásomat megoszthatnám másokkal is. Közben játszottam más mobilos és számítógépes játékokkal is, de számomra egyértelmű volt, hogy a Clash Of Clans-al fogok foglalkozni.

A Clash Royale megjelenésével te is váltottál, és már csak ilyen tartalmak találhatóak ezen a csatornádon. A játék egyre népszerűbb lett, mondhatni, az első komolyabb e-sport játék, ami mobiltelefonra jött ki. Jobban elnyerte a tetszésedet a CR, mint az elődje?

-A játék egyből magával ragadott. A Clash Of Clanssal már akkor lassan három éve játszottam és jól esett egy picit váltani, ráadásul ezt sokkal jobban élveztem is, mivel sokkal pörgősebb, szinte mindig lehet mit csinálni, viszont mégsem kell naponta órákat játszani vele.

,,Szerencsére már az elején is támogattak és nagyon büszkék voltak rám”

Ahogy a játék, úgy a csatornád is komoly fejlődésbe lendült, már túl vagy a 130 ezer feliratkozón is. Számítottál ilyen nagy sikerre?

-Egyáltalán nem számítottam erre. Ezt nagyrészt a Clash Royale sikerének is köszönhetem.

Mondhatni már, hogy a szabadidőd egészét a YouTube videók készítése köti le?

-A rendszeres sportolás is része az életemnek és nagyon szeretek koncertekre járni.

Szüleid, barátaid hogyan fogadták a növekvő népszerűségedet?

-Szerencsére már az elején is támogattak és nagyon büszkék voltak rám, éss ez nem változott semmit sem. Örülnek az eredményeimnek és támogatnak!

Ezen kívül elindítottál egy gameplay csatornát is, amit már 30 ezren követnek, ahol más játékokkal is foglalkozol még, illetve sok időt fordítasz live-okra is. Vannak további terveid is?

-Igazából pontos terveim nincsenek ezzel a csatornával, de természetesen szeretnék itt is minél több emberhez eljutni. Viszont mostanában nagyon rákaptam a liveolásra, mivel ezt mindig nagyon szerettem csinálni. Szeretek más játékokkal is foglalkozni, és jó látni, hogy van rá igény.

zsomac-logo

,,A fiatal korosztályt természetesen nehezebb kezelni”

Talán kijelenthetjük, hogy a CR játékosbázisa és nézői (így neked is) legnagyobb része kiskorú még. Milyen tapasztalataid vannak a 16 alatti korosztályról? Mennyire nehezebb és kritikusabb közönség, mint a többi?

-Nagyjából tényleg az mondható, hogy a CR játékostársadalmának a nagy része 16 éves kor alatt van. Viszont ez nem azt jelenti, hogy idősebbek nem játszanak. A tapasztalataim szerint több 16 évnél idősebb ember játszik, mint gondolnánk. A fiatal korosztályt természetesen nehezebb kezelni, van amit többször el kell mondani nekik, valamint sokszor nem gondolkoznak, meggondolatlanul cselekszenek. Viszont én azt gondolom, hogy így, hogy egy picit idősebb vagyok náluk, jobban megtudom őket szólítani és könnyebben tudom kezelni őket.

Felelősséggel is jár egy ilyen nagy közönségnek tartalmakat gyártani. Mennyire veszed figyelembe a követőid igényeit? Befolyásolja-e valamiben a videóid készítését a korosztály?

-Óriási felelősség az, ami a YouTuberek kezében van. Sajnos nem mindenki kezeli ezt helyén. Én igyekszem minden tartalmamat úgy gyártani, hogy ez minden korosztály számára nézhető legyen. Legfőképp a fiatalabb korosztály miatt kerülöm a káromkodást is például, de azért persze nálam is kicsúszik néha egy-két csúnya szó egy elvesztett meccs után. A követőim igényeire mindig figyelek, viszont az is fontos, hogy olyat ne csináljak, amit tőlem nagyon távol áll.

Jársz PlayIT-ekre, egyéb rendezvényekre is találkozni a rajongóiddal. Tervben van esetleg már egy saját közönségtalálkozó szervezése is?

-PlayIT-ekre rendszeresen járok, viszont az elmúlt egy évben nagyon megváltozott az ok, amiért megyek. Most már nem magam miatt, hanem a barátaim és a nézőim miatt megyek, de persze emellett én is nagyon élvezem! Volt már egy kisebb versennyel összekötött közönségtalálkozóm, ahol nagyon jól éreztem magamat, és mindenféleképpen szeretnék valami nagyobbat, valami jobbat a közeljövőben!

,,Mostanában nagyon rákaptam a PUBG-re és a Fortnite-ra!”

Beszélgessünk most kicsit a játékról is. Többször is bizonyítottad, hogy nem a beleköltött pénz tesz valakit jó játékossá, legtöbbször játszott paklid sem tartalmaz legendary-t. Milyen stílusú paklikat szeretsz még ezen kívül?

-A Legendarykat megszerezni és fejleszteni tényleg nem egyszerű feladat. Két év játék után, még nekem sincs olyan legendarym, amit szívesen használok ladderen. A kedvenc deckfajtáim a Hogos deckek, valamint a bait deckek (amikkel nagyon jól lehet fejleszteni a játéktudást), valamint régen nagyon sokat játszottam gólemmel is.

Érkeztek most új lapok és még várhatóak is a közeljövőben. Van olyan lapötleted esetleg, vagy képesség, amit szívesen látnál a játékban?

-Az új lapok nekem nagyon tetszenek és úgy gondolom, hogy a Supercell nagyon jó munkát végez (nem csak) ezen a téren. Viszont egy Healert vagy egy Hipnotizőrt szívesen látnék a játékban!

zsomac-interjú

7 Érdekes Kártya Koncepció! – https://www.youtube.com/watch?v=DJj4YxPk1vo

Mi a legnagyobb nehézség a játékban szerinted?

-A legnagyobb nehézség? Megszerezni a Legendarykat úgy, hogy nem költünk a játékra. Sajnos ehhez eléggé sok időt kell a játékba fektetni. Viszont nincs feltétlenül szükség rájuk, és ezt sajnos sokan nem értik meg.

Tervezel-e komolyabban foglalkozni a CR-el? Gondolok itt külföldi versenyekre való nevezésre, esetleg saját csapatra, stb…

-Igen, tervezek, viszont erről jelenleg még sok mindent nem mondhatok el! De azt biztosíthatom, hogy nagyon izgalmas lesz!

Mi volt a legemlékezetesebb pillanat az életedben, ami a játékhoz vagy a csatornádhoz köthető?

-Talán amikor átléptem a 100.000 Feliratkozós álomhatárt. Valamint az, amikor a kedvenc magyar vloggerem, Magyarósi Csaba azt mondta, hogy ismeri a munkásságom!

Ha van időd, és nem videót készítesz, milyen játékokkal szoktál még játszani? 

-Mobilon nem nagyon szoktam most már a Clash Royale-on kívül mással játszani, inkább videókat nézek rajta. Számítógépen viszont mostanában nagyon rákaptam a PUBG-re és a Fortnitera!

Köszönjük az interjút! További sok sikert neked 😉

zsomac

Clash With Zsomac csatorna: 

https://www.youtube.com/channel/UCdUu15P4vhLJ-Y_Gqsuy4uQ

Play With Zsomac csatorna:
https://www.youtube.com/channel/UCCm7-KBI3NEahzYmz1La0NQ

Zsomac Facebook: 
https://www.facebook.com/ZsomacYT/

Zsomac Insta: 
https://www.instagram.com/zsomac.yt/

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek