WSE Racket – interjú

Hájas Tibor, alias ,Racket’ adott nekünk egy interjút, amiben kitértünk az új kiegészítőre, a nerfekre és a Hearthstone hazai helyzetére is. Mint sokan mások, ő is a pókeresek közül került a játékhoz, azóta sok komoly eredményt tudhat magáénak a Hearthstone keretein belül.

Egyből megtetszett, és azóta játszom

racket-wse

Mit lehet tudni rólad? Mikor kezdted a Hearthstone-t és hogyan kerültél bele a versenyszerű űzésébe?

– Először is bemutatkoznék Hájas Tibor-nak hívnak, a Hearthstone közösség Racket-ként ismerhetett meg. 24 éves vagyok. Hearthstone-al, mint sokan mások én is twitchen keresztül ismerkedtem meg. Előtte vagy 4 évig pókereztem, szóval a kártyajátékok mindig is közel álltak a szívemhez. Tehát twitchen szörfölgettem kb 2014 nyarán, hogy mivel üssem el a szabadidőmet póker helyett és láttam ezt a Reynad nevezetű tagot. Nem értettem miért nézik ennyien és mi ez a játék amit streamel (sose wowoztam ezért nem ismertem), de egyből megtetszett, és azóta játszom.

Milyen eredményeket értél már el (akár egyéni akár csapat szinten)?

– Versenyszerűen azután kezdtem el foglalkozni vele, mikor kijutottam az első Esportfest offline döntőjére (2015 március). Ott alul maradtam ugyan, de versenynek köszönhetően, összeismerkedtem Anti-val, és a Wonder Stag csapatával, és azóta az ő színeikben képviseltetem magamat. Sok külföldi profi játékossal is jó a kapcsolatom, sokszor beszélünk a jelenlegi metáról mint például Naiman (téli szezon európai győztese), Crane333(Complexity) , Hoej (Na’vi), A83650(No Mercy), Mitsuhide (ruze), Raven…

További eredményeim: Mondocon PC Guru Show 1.hely (2015. ősz) , Ipon Kupa 3. 1.hely , ManaFight #2 1.hely (nemzetközi), Soundblaster Underground tournament (Top8 nemzetközi) és még sorolhatnám.manalight
A legbüszkébb viszont a PGL Tavern Tales 2016-os bukaresti versenyére való kijutásra vagyok, mivel én lettem volna az első magyar aki külföldi majoron részt vesz (dreamhacket nem nézve),de sajnos vissza kellett mondanom mert a 3 napos rendezvényre drága lett volna a kijutás, hotel… Fun Fact : aki ment helyettem TrackyStyle megnyerte a versenyt, és 8.000 euróval lett gazdagabb.

A druid nerf teljesen eltüntette a classt a tier1-ből

hpwnMilyen paklikkal szeretsz játszani?

– Kedvenc hősöm a Priest, úgyhogy azzal szeretek a legjobban játszani. Ezelőtti ladder szezonban a priest deckem a hearhpwn-on, az egyik legtöbb kattintást érte el, több mint 200.000-et!

http://www.hearthpwn.com/decks/442805-racket-s24-legend-anti-meta-control-priest-deck

Priestről majd kicsit bővebben az új kiegészítőnél 🙂

Ezen kívül, szinte minden deckkel játszom ami nem aggro, és versenyképes. (patron, renowarlock, zoo, druid)

Mennyire követi a játékod és a paklik összeállítása a metát? Van olyan 1-2 kedvenc lap, amit metától függetlenül szeretsz használni?

– Általában azt szoktam csinálni, hogy veszek egy meta decket, és 2-3 lapváltoztatást egyből eszközölök, még pedig azért , hogy egy kis meglepetés érhesse az ellenfelemet, ami köré nem játszik. Nagyban ez is a különbség, ha egy versenyre készítesz fel egy decket, vagy csak ladder szempontjából használod.

Most rengeteg változás érkezett, megfejelve ezt az új kiegészítővel. Átnézve az új lapokat, mennyire hozza egyensúlyba majd az elhanyagoltabb koncepciókat?

– Így van, megérkezett a várva várt nerf és az összes új lapot megtudtuk a soron következő kiegészítőből. Ráadásul standard is érvénybe fog lépni, tehát nagyon nagy változáson fog átmenni a Blizzard játéka. De vajon jó irányba?

Amit mindennél jobban kellett volna nerfelni az a Doomhammer

whisperElőször is nerfekről pár szót. Volt lehetőségem már interjú előtt pár meccset lejátszanom, és a druid nerf teljesen eltüntette a classt a tier1-ből. Valljuk be, ennek szerintem mindenki örül, egy skilltelen “BrokeBack”(twitch utalás) deckről volt szó. Minden druid lap jól lett nerfelve, tehát még játszhatóak lesznek.

Knife juggler támadását egyel csökkentették de maradt az effect. Ez már megosztja a hs közösséget. Az biztos, hogy nem elég, talán Flame Juggler sok deckbe lecseréli, de a jövőbeli kiegészítők miatt újra probléma fog lenni.

Arcane Golem meg Blade Furry nerfet nagyon nem ragoznám, sokat nem rogueztam, de priest playerként valamelyest egyet értek vele, arcane golem meg kombópotenciál és az aggro deckek miatt mennie kellett.

Amit viszont nagyon hiányoltam az ezek a lapok : Abusive Sergeant (Leper Gnome helyett), Sea Giant, Mountain Giant (hasonló nerf), Alexsztrasza (bár ezt jól nerfelni nem tudom hogy lehetett volna) és a legfontosabb lap amit mindennél jobban kellett volna nerfelni az a Doomhammer (5-mana 16-damage magáért beszél). Shaman ráadásul még jobbnál jobb lapokat fog kapni, ezért nagyon tartok, egy esetleges aggro shaman metától. Tehát az új kiegészítő után, a különféle C’Thun deckek, freeze mage, aggro shaman, midrange shaman, control warrior metát jósolok.

Van-e már a kiegészítőre épült új paklid, vagy ötleted rá?

-Új kiegészítő megjelenésével természetesen Priestet fogok elsősorban kipróbálni, van is pár ötletem. Sok új heales miniont kaptunk, tehát egy C’Thun hibrid control priestet mindenképp eltudok képzelni, és a Priest lesz talán a megmentőnk egy Shaman metában (Shadow Word:Death, korai Auchenai Circle board clear, healek)
shamanA Shaman ugye kapott egy 4 manás 7/7-es lényt, BGH nerf miatt nevetségesen erősnek érzem. Egy 1 manás Evolve nevű spellt, ami minden lényed átváltoztatja 1 manával jobb lénnyé (bele gondolsz Tunnel Trogg, Totem Golem, Tuskaer Totemic lapok után, tradelsz, Evolve, sőt dupla Evolve is lehetséges, lesz egy 3-4-5-3 manás lényed a boardon 4. körbe…valószínű nerfet már most előre látok, 1 manáért őrületes nagy value)

Az új lapok ismeretében, szerinted egy játékosnak, aki most kezdené el a HS-t van esélye 1-2 jó paklival komolyabb eredményeket elérnie? Vagy mindenképpen pay to win?

– Természetesen van, sőt most a legjobb alkalom elkezdeni a HS-t, hiszen körülbelül 10 ingyen palit kapnak a játékosok a megjelenéskor, és C’Thunt is mindenki megkapja. C’Thun deckek pedig így nagyon olcsón és könnyen összerakhatóak lesznek. Versenyre viszont mindenképp sok gyakorlást (offline napi versenyeken) és több decket ajánlok kipróbálni, hogy megtaláld azt, amivel magabiztos vagy.

A jelenlegi hazai versenyszféra mennyire ,,belterjes”? Szoktak új versenyek és új játékosok felbukkanni? Alapjáraton mennyire vagy megelégedve a hazai szervezésekkel?

– Hazai versenyekkel teljesen meg vagyok elégedve lebonyolítás szempontjából, bár mostanában több esemény programjából is (Esportfest, Seec, PlayIt) kikerült a játék, aminek nagyon nem örülök, reméljük az új kiegészítő ezen változtat.

Hát kb ennyi. Kövessetek twitteren, azt nagyon megköszönném. És ott megtaláljátok majd a deckjeimet. https://twitter.com/Racket_hs
Twitchen is megpróbálok újra kicsit többet streamelni, ha minden jól megy. Itt követhettek : https://www.twitch.tv/racket_hs


Wonder Stag e-Sports:

https://www.facebook.com/WonderStag/
http://wonderstag.com/


Ajánlott cikk:

A Classic kártyák visszatérnek!

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek