We Win GG

Egy frissen besoroltnak hiába mutogatsz diamondos trükköket

Rengeteg új videós és streamer tűnik fel nap mint nap. Nehéz dolog sikeressé tenni egy új csatornát, de talán nem is olyan nagy probléma ez. Hiszen a népszerűség érdekében sokan színvonaltalan dolgot adnak ki folyamatában a kezükből, csak hogy nézettséget szerezhessen. 

Viszont olyanok is akadnak, akik több figyelmet érdemelnének. Jelen interjúnk, a WeWGG YouTube csatorna csapatával készült, akik ugyan nem kezdők, hiszen 2500 fölötti feliratkozójuk van. Munkásságukat átnézve, úgy gondoltuk, szeretnénk itt is bemutatni őket az olvasóinknak. Ritka az olyan hobbi videós, aki munkáival segíteni és informálni akarja a kezdő játékosokat, mindezt kulturált formában, mellőzve a másodpercenkénti értelmetlen, üvöltözős káromkodást…

wewgg

Mi nyertünk ezzel a játékkal, ha mást nem; barátokat.

A wewgg csapata már alakulásotok előtt egy baráti társaság volt, vagy pedig a játékban ismerkedtetek meg?

-Voltak tagok akik már ismerték egymást megalakulás előtt is, de a játék az, ami összehozott bennünket. Első találkozásunk PlayIT-en volt, akkor még csak öten-hatan voltunk. De mostanra már kibővültünk. Jelenleg közel húszan vagyunk, ami már egy baráti társasággá forrta ki magát, amit WeWGG-nek nevezünk. Mi nyertünk ezzel a játékkal, ha mást nem; barátokat.

A csatornátok két éve indult. Leginkább oktató és bemutató jellegű LoL videókat látni nálatok. A megszokott fun videók és gameplay-ek helyett, miért ilyen irányba indultatok el?

-Így igaz, két éve indultunk, viszont csak az utóbbi 1 évben foglalkozunk LOL-os tartalommal. Sajnos elég gyakran tapasztaltuk, mikor rangsorolt meccset játszunk nagyon sok játékosnak fogalma sem volt, hogy mit csinál, első játéka volt vele. Valamint a magyar LoL közösség is elég betegesnek/szarkasztikusnak tűnt, ha valaki kérdezett, nem kapott valódi választ. Ezen szerettünk volna változtatni azzal, hogy olyan tartalommal bővítjük a kínálatot, ami a magyar kezdő játékosokat célozza meg elsősorban. Így ha kezdőként rátalálnak a videóinkra, akkor már egy következő “generáció” nem esik ebbe a hibába. Ez persze nem kizáró ok arra, hogy a későbbiekben más játékokkal is foglalkozzunk a LOL mellett. A fun vonalban is mozgunk de nem akkora mértékben, hisz ebből a kategóriából már annyian készítenek tartalmat, hogy leszakadna alattuk a Howling Abyss. Meg hát persze a PÉNZ, NŐK, stb… #kappa

Követitek az újításokat és a frissítéseket rendszeresen, és ha úgy látjátok igény van rá, csináltok egy bemutató videót róla? (pl. hextech és 6-os 7-es hősismeret)

-Igen, rendszeresen olvassuk az frissítési összefoglalókat, hogy naprakészek legyünk mindenben, főleg, ha még tartalmat is készítünk a nézőinknek. Sok dolog van ami nem tisztázott ( legalább is a játékosoknál ), ezek pedig kérdések formájában jelennek meg a magyarországi csoportokban. Nyilván ez alól mi sem vagyunk kivételek, ha kell mi is kérdezünk, vagy ha valaki jobban tudja kijavíthat minket. Például egyik tagunk előszeretettel lépi át a frissítéseket és meccsek folyamán szembesül vele, hogy a választott karakterét teljesen átdolgozták, vagy hogy a Baronon 1 season óta mind a 10 játékos számára láthatóan kerül vissza a minimappra.

A mostani netes és YouTube-os közösség javarészt troll

Ezen interjú írása előtt már beszélgettünk sok dologról veletek. Ott említettétek, hogy nehézkes volt az indulás, ami a YouTube csatornátokat illeti. Mik voltak a buktatók? És hogyan álltok most?

-Kezdő csatornát elég nehéz elindítani, főleg ha csak egy szűk rétegnek gyártasz tartalmat. Kezdő videósokhoz hasonlóan mi sem nagyon tudtuk, hogy amit csinálunk az fog-e érdekelni bárkit is, lesz-e jövője.

Valamint mikor valaki elkezd egy új dolgot, több a negatív visszajelzés irányába, hisz a mostani netes és YouTube-os közösség javarészt troll. Ezen nehezen, de túltettük magunkat, mert néha felbukkantak a köszönetek és az építő jellegű kritikák. (példa: a Master Yi-ről készült bemutatónkat már több mint 13.000-en látták és nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk alá, hogy mi segítettünk neki javulni.) Mi ezeknek a segítségeknek mindig hasznát vettük és folyamatosan javultunk velük.

Egy frissen besoroltnak hiába mutogatsz diamondos trükköket

Mi az, ami ösztönöz titeket a folytatásra? Próbáljátok a kezdő réteget megfogni a videóitokkal, és segíteni nekik. A visszajelzések alapján, eljut hozzájuk a segítségetek?

-Tulajdonképpen nekünk ez egy hobbi. Ebből kifolyólag a tartalmak publikálása ingadozó, ahogy időnk engedi. Jelenlegi videóink ha nem is a kezdőket, inkább az alacsonyabb divízióban lévő játékosokat célozzák meg, mert nekik nem segít szinte senki. Egy frissen besoroltnak hiába mutogatsz diamondos trükköket ha még a karakterek mibenlétével sincs tisztában. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a magasabban lévők nem tanulhatnak belőle. Ha nem is a Karakterek Kezdőknek – sorozatból, de a Tippek és Trükkökből mindenképp. Sok visszajelzés érkezett, voltak akik a videóink segítségével Silver–>Plat fejlődést ért el, ami nekünk egy nagyon jó visszajelzés volt. Innentől már tudtuk, hogy jól csináljuk amit csinálunk és folytatnunk kell.

Mostanában sok hír van a játékosok magatartásáról, szokásairól és úgy általában a community milyenségéről. Mi a véleményetek erről? Milyen a ti általános magatartásotok egy olyan ranked mérkőzésen, ahol van egy-két toxic/flamer/afk játékos?

-A magyar LoL közösség nem a legösszetartóbb és támogatóbb csoport, DE ez nem jelenti, hogy nem is lehet az. Mivel ugye a kezdők mennyisége egyre nagyobb, ezért az ügyesebb játékosok néha összekeverednek velük, ilyenkor az általános reakció nem segítő jellegű, hanem durva beszólások és káromkodás. Így nem is csoda, hogy ez terjed, hisz mindenki ezt kapta az elején.

Mikor egyik tagunk elkezdte a játékot,  úgy leoltottak ha Garen-nek Rabadon halálsüveget vett, és jött a flame meg a report, de azt senki se mondta hogy mit vegyen helyette.

Elég életszerű: amit kapsz azt adod, így mikor mi haladóbbak lettünk valószínűleg mi is ezt csináltuk. Innentől csak belátás és türelem kérdése, hogy megvilágosodjon az ember, és legközelebb ne oltson, hanem segítsen. Mi próbáljuk azt megmutatni, hogy ez is csak egy játék, mint a többi, és arra való, hogy szórakoztasson, nem arra hogy idegbeteg módjára szétverd a környezeted. Innen ered a nevünk is: WeWGG; mi akkor is nyerünk ha vesztettünk, mert jól szórakoztunk közben.

A mi magatartásunk a flamerekkel, afkokkal megtöltött meccseken egyszerűen csak beletörődő, attól még nem kell feladni 20-nál ha 4v5 és rage-elni sem kell miatta, csak kihozni amit lehet és a tisztes játék végén tiszta fejjel folytathatod.

Nem időhöz kötjük a feltöltéseket, hanem minőséghez

Visszatérve a csatornátokra. Milyen videókra számíthatunk az elkövetkező időszakban, és milyen időközönként készül új feltöltés?

-Nagyon előre ígérgetni nem tudunk, mert sajnos a szabadidőnk elég kötött, de a mostani sorozatok maradnak mindenképp, amíg lehet belőle értelmes anyagot közzétenni, ebből következik, hogy mi nem időhöz kötjük a feltöltéseket, hanem minőséghez. Ha egy videónk nem éri el legalább azt a szintet, amit a többi képvisel, akkor nem kerül feltöltésre (volt már rá példa). Természetesen a kötelező ünneplős videók, és a zeneparódiát is szeretnénk folytatni a “To be Diamond” mintájára. Tervben van pár új ötlet megvalósítása, de erről majd később 🙂

Végezetül: A gameplay videóitok a szórakoztatás nevében készülnek. Streamelni is szoktatok, és játszotok a nézőkkel is. Van-e hosszabb távú tervetek a csatornával, és a League of Legends játékkal?

-A csatornával mindenképp hosszútávú terveink vannak, mert mi is élvezzük csinálni. És persze nem szeretnénk csak úgy abbahagyni, ha már ennyien megszavazták nekünk a bizalmukat a feliratkozásukkal.

A LoL-al magával pedig addig fogunk játszani, amíg megvan a 60 FPS. 🙂

 


YouTube: http://www.youtube.com/c/WeWGGGaming
Facebook : https://www.facebook.com/WeWGGGaming/?fref=ts
Twitch : https://www.twitch.tv/wewingg
Email : wewgggaming@gmail.com


Ajánlott cikk:

A nagy mesemondó verseny

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek