VR Headset – Mobil VR – Tech 10

Tech 10 Rovat – A megfizethető termékek!

Ebben a részben egy olyan 10 ezer forint alatti mobil VR készüléket mutatunk be, ami megoldás lehet azok számára, akik szeretnék élvezni az egyre népszerűbb VR funkciókat mobiltelefonjukon, de nem a csúcskategóriás, drága termékekkel.

Mára mindenféle olcsó mobil vr termékkel találkozhatunk, köztük olyannal is, ami 1-2ezer forintért megvásárolható. Viszont az ilyen készülékek anyaghasználata, kényelmessége és tartóssága nem hosszútávra vannak tervezve. Így ugrottunk egyet a középkategória felé, ahol már a minőség és a megfizethetőség találkozik.

A GoClever termékcsalád következő VR Headset készüléke az Elysium Plus névre hallgat. Az elődjéhez képest ehhez már jár egy távirányító is, amit összehangolhatunk a mobiltelefonunkkal. Ez az opció azoknál a VR alkalmazásoknál fontos, amik igénylik a ,,kattintás”. De a legtöbb app és játék használható enélkül is.

vr-3d-elysium-plus

4,5″-6″-os kijelzőmérettel kell rendelkeznie telefonunknak. Továbbá a kontrollert külön lehet Android és iOS telefonokra is csatlakoztatni Bluetooth-on keresztül.

Amikor kézhez kaptam a terméket, első körben letöltöttem Android telefonomra a Google Cardboard alkalmazását, és onnan töltögettem le további appokat. A képnézegető programtól elkezdve a 360°-os YouTube videókon át találhatunk itt tartalmakat, ahogy pár ajánlott játékot is. Rövid keresgélés után, mi leginkább a játékokkal teszteltük.

Már számtalan vr-játékot tölthetünk le telefonra, viszont nem sok olyan van, ami igényes és hosszútávon is szórakoztató tudna lenni. Pár kategóriát azonban érdemes külön kezelni. Vannak olyan alkalmazások, amik leginkább a látványra fektetnek hangsúlyt, igazából játszható játékként nem funkcionálnak. Ezekből viszont tényleg érdemes párat kipróbálni, mert végül is emiatt érdekes a vr-technológia.

Kaland és horrorjátékokat is találunk, köztük olyanokat is, amik valóban komplett játékélményt adnak, nem csak nézelődést. Ilyen például a Sinister Edge. Egy horrorjáték, amiben egy-két jumpscare előfordul, de az erősebb idegzetűeknek nem lesz kihívás (nekem kihívás volt… 😀 ). A játék viszont attól komplett, hogy a pc-indie horroroktól megszokott keresgélős funkcióval van ellátva a játék, tehát egy-egy épületbe való bejutáshoz össze kell szednünk tárgyakat, ami meglepő volt egy mobil vr játéknál. Kipróbálni mindenképpen érdemes, kategóriájának egyik legjobbja szerintünk.

Másik kategória a ,run-game’, ami általában egy megadott pályán megy végig, nekünk annyi dolgunk van, hogy fejünket jobbra-balra billegetve kikerüljük az utunkba eső akadályokat. Ez is nagyon szórakoztató tud lenni, feltéve ha nincs tele az alkalmazás reklámmal, ami megzavarja a játékmenetet. Legtöbb esetben megoldás ha kikapcsoljuk az internetet játék közben a telefonunkon, de található olyan is, amiben nincs reklám.

Az Elysium Plus remekül vette az akadályokat, ami a kényelmességet illeti. Folyamatos használat mellett sem volt zavaró, hogy rajtunk van. Ár-érték arányban egy megbízható készülék, ami bőven megfelelt a mi céljainknak.

A tesztelési lehetőséget köszönjük a Bluechip-nek!

Termékleírás: http://www.bluechip.hu/termek/goclever-elysium-plus

Részletesen a termékről: http://gizmologia.hu/cikk/2564/goclever_elysium_vr_plus_teszt


 

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.



Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek