Új lapok elemzése – Belezőgép

Figyelmeztetés: nem ismerjük az összes új kártyát, ezért az értékelésük is így történik. Ez azt jelenti, hogy az egyszerűség kedvéért nem írom oda minden kártyához, hogy “a jelenlegi metában” vagy “ha nem adnak ki még valamit amivel remekül működik”, hanem egyszerűen úgy vesszük, hogy ez az összes új lap és nem változik semmi.

Sziasztok!

A Whispers of the Old Gods kiegészítő eddig megjelent lapjainak elemzését olvassátok. Úgy gondolom, hogy az egyszerűség kedvéért röviden érdemes az újdonságokat is érinteni, úgyhogy aki ezeket már ismeri nyugodtan lépjen tovább a kártyákhoz.

Már szerepelnek a játékban:

– Kilenc új hely a pakliknak
– Könnyebb kereshetőség a gyűjteményekben
– Paklireceptek
– Az eddig megjelent összes kártya arcane dustra váltható
– Előrendelhető az új kiegészítő (Androidos eszközökön és Amazonos promóciókkal olcsóbb!)
– Új paladin hős, Lady Liadrin

Lady Liadrin egy World of Warcraft karakter 20-as szintre fejlesztéséért járó achievement megszerzésével válik elérhetővé, azaz teljesen ingyen, nem szükséges előfizetés hozzá.

Még nem szerepelnek a játékban:

Constructed formátumok
– Standard: nem játszhatóak a Goblins vs Gnomes és a Curse of Naxxramas kiegészítő lapjai
– Wild: az összes eddig megjelent kártya játszható

Aréna
– Az arénában nincs rotáció
– C’Thun és a kapcsolódó kártyák nem elérhetőek

Kártyák
– A legelső kinyitott csomag biztosan tartalmazza C’thunt
– Három ingyenes kártyacsomag a promóciós időszakban
– 134 új lap
– Néhány Classic és Basic kártya megváltoztatása

Stand Against Darkness

1

Egyértelműen a Muster for Battle jut eszünkbe erről, pedig a kettőnek nem sok köze van egymáshoz. Míg a Muster szinte egyedül megoldotta a paladin korai játékát a belőle kinyert rengeteg értéknek köszönhetően, erről a kártyáról ez nem mondható el. Elég összehasonlítanunk az eddig játszott ötmanás lényekkel hogy rájöjjünk, hacsak nem adnak ki valamit amivel egy hatalmas kombót alkot, nem lesz játszva: minden más opció jobbnak tűnik még a rotáció utáni standarden is. Az aréna más: bár ott is a gyengébb ötdropok közé tartozik első ránézésre, egyáltalán nem játszhatatlan. Hacsak nem pazarolja el az ellenfél a tömegirtását erre biztosan lesz lényünk, és ez a paladinnak nagyon fontos.

Giant Sandworm

giant

Ha túlél egy kört, majdnem mindig letakarítja az ellenfél asztalát. A Doomsayer is ugyan ezt csinálja kettőért. Ha nyolc manát elköltünk egy lényre, valami olyasmit szeretnénk aminek van azonnal hatása az asztalra és ez nem az, főleg nem hunternek. Az arénában viszont ez egy kegyetlen kártya, elég a Foe Reaperhez hasonlítani, ráadásul ez epic ami azt jelenti, hogy sokkal gyakrabban fogjuk látni.

Polluted Hoarder

2
A Cult Master néhány kivételes esettől eltekintve nincs játszva, ez még annyira se lesz. Az arénában sem lesz másképp, nagyon rosszak a statjai és a laphúzás nem kárpótol.

Corrupted Healbot

Corrupted-Healbot
Nehéz ügy, ugyanis remek kombó az Auchenai Soulpriesttel, viszont a Pit Fighternél csak egy kicsit jobb, és az sincs játszva. Első ránézésre a kombó nem elég ahhoz, hogy bekerüljön bármilyen priest pakliba, viszont az arénában a méretei miatt kiváló kártya, lásd Zombie Chow.

Eater of Secrets

eater
Bár játszva nem lesz a gyenge statok miatt, a jelenléte bőven elég ahhoz, hogy ne a secret paladin legyen a meghatározó pakli wild formátumon. Az arénában közel játszhatatlan, de ez egyértelmű.

Validated Doomsayer

5
Egy újabb ötmanás lény, ami semmit nem csinál amikor letesszük, és bár nagy a teste és nem viszi a BGH ennél minden eddigi opció jobb. Az aréna más, ott azért rossz mert nem üt vissza és ha az ellenfélnek előnye van nem csinál semmit.

Hogger, The Scourge of Elwynn

hogger
A mostani patron warriorba elképzelhető, ha kétszer sikerül megsebezni egészen nagy asztalt tud varázsolni a semmiből, ráadásul kínkeserves szenvedés megölni (ahány forrásból sebezzük annyi lényt kap az ellenfél). Még azt is megkockáztatom, hogy más midrange paklikba is játszva lesz, kivéve persze ha kiadnak valami jobbat. Az arénában egy rossz troggzor. Vagy egy jó, attól függ hogy akarják megölni. Egy biztos, mindenképp az átlagon felüli legendaryk közé tartozik.

C’Thun, Beckoner of Evil, Twilight Elder

C_Thunbeckoner-evil6
Az ötlet kiváló és rengeteg lehetőség van a kihasználására, csak azt kell kitalálni, megéri-e. Önmagában egyik lényt sem tennénk semmilyen pakliba és önmagában a C’Thun sem csinál eleget tízért, viszont ha van néhány Shadowstepünk rögtön változik a helyzet. Ezt tényleg nagyon nehéz úgy értékelni, hogy nem ismerjük a többi lapot, ezért térjünk vissza rá később. Az arénában érthető okokból sem C’Thun sem csatlósai nem elérhetőek.


Ajánlott cikk:

Új lapok elemzése 2. – Belezőgép

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek