Slime Rancher – Nyulványos cukiságok

Gondolkoztatok már azon, hogy milyen lehet az élet az Űrben? Sokan a sötét, komor sziklákkal vagy a veszélyes és kaland dús környezettel asszociálnak – a Slime Rancher készítői nem!

Az Early Acces színre lépésével az indie fejlesztők egy igazán erős eszközt kaptak a kezükbe, hogy megmutassák a világnak mire is képesek. Persze vannak páran, akik ezzel visszaélnek – DayZ azóta sem jelent meg, ARK: Survival Evolved pedig kapott 2 fizetős DLC-t, úgy hogy a játék még kész sincs!

Viszont ez nem jelenti, hogy ne hihetnénk ebben a modellben, viszont körültekintőnek kell lennünk, mire szánunk pénzt!

slime1

A Slime Rancher vajon megéri? Kiderítettük!

Egy apró és távoli bolygón kezdünk, aprócska kis ranch-unkon. Semmi extravagáns, pénzünk sincs sok. Előttünk a feladat: azt csinálunk amit akarunk, de abból jöjjön jó sok pénz.

Az első pár lépés kifejezetten lassú lesz, mert itt mutatkozik meg a játék egyik legfontosabb eleme: a felfedezésre épít. Van egy enciklopédiánk, amit használhatunk segítségképpen, de a legtöbb dolgot magunknak kell kitalálnunk és megtapasztalnunk.

slime

Ez a fajta mechanika egész jól működik, hiszen a kihívás elég nagy, de mégsem túláradó. Többet kapunk, mint egy egyszerű sétaszimulátort, azonban valódi veszélynek nem vagyunk – egyelőre – kitéve. Nem kell számlát fizetni, nincsenek kalózok akik ellen meg kell védeni a ranch-ot, egyszerűen semmi sincs, csak a felfedezés és a szabadság élvezete. Lehet szaladni, mindent gyorsan csinálni és hamar trutyimágnássá válni, vagy szépen lassan kiélvezni a terület minden apró részletét és szépségét.

slime

Természetesen a kihívás-faktor hiánya rengeteg ember számára zavaró lehet, ez nem jelenti, hogy nincs mit tenni a játékban, hisz itt a feladatot nem a folyamatos pénz termelése, hanem a begyűjtött állatkáink életkörülményeinek javítása és a ranch egyben tartása jelenti.

Figyelni kell, hogy milyen slimeot hova teszünk és mit eszik. Mennyire tudunk hozzá közel menni, bírja-e a fényt vagy a szárazságot. Egy idő után törődni kezdünk velük és az lesz a legfontosabb, hogy jó legyen nekik.

slime

A játék fejlesztői folyamatosan dolgoznak az új fejlesztéseken, nemrég a “slime science” nevezetű frissítés került be ami még mindig nem “célt” adott nekünk csupán újabb eszközöket és minijátékokat, hogy bővítsük a ranchot.

Nem kizárható, hogy a jövőben érkeznek célok, feladatok és nagyobb veszélyforrások, amikkel meg kell birkózni, hogy egybe tudjuk tartani a farmunk. Emlékezzetek a Stardew Valley-re – ott is csak az volt a fontos, hogy rendbe hozzuk nagyapánk farmját és a saját életünk. Itt is valami hasonlóra számítsunk csak cuki trutyikkal!

Mindenképp ajánljuk, ha más nem figyelgessétek miképp fejlődik és ha úgy érzitek már elég tartalmas vágjatok bele a cukiság farmolásba!

http://store.steampowered.com/app/433340/


Ajánlott cikk:

Kis Karácsony, Közepes Mikulás, Nagy Pályázat!

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek