Saiunkoku Monogatari – Ajánló

Anime ajánló – Saiunkoku Monogatari

Az anime alapjait egy regény adja, amelyet Yukino Sai írt, valamint van mangája is ennek a műnek.


A történet az ősi Kínában játszódik, azon belül is Saiunkokuban. Főszereplőnőnk Kou Shuurei, aki egy tizenhat éves, nagy múlttal rendelkező családból származó lány, bár ahogy az anime elején is kiderül, nem él épp megfelelő körülmények között. Édesapjával, és 13 évvel a történet előtt befogadott Serain nevű fiúval/férfival él együtt. A történet ott indul be, amikor az ország előző császára meghal, így Ryuuki a legfiatalabb fiú örökli a trónt, de neki se motivációja, se kedve nincs uralkodni, ami nincs jó hatással az országra.

Ennek tudatában Shou császári főtanácsos meglátogatja Shuurei-t az otthonában, és egy elég kecsegtető ajánlattal hozakodik elő. Munkát ajánl a lánynak, amelyért bőkezűen meg is fizeti.

monogatari

Mivel Shuurei otthoni körülményei nem a legideálisabbak, rögtön el is fogadja a munkát, úgy, hogy még a részletekről nem is hallott. Kicsit meg is bánja ezt a tettét.

Írnék még tovább is, de nem szeretnék spoilerezni. A történetben rengeteg férfi szereplő van, mivel egy császári udvarról van szó, és abban az időben még a nők nem dolgozhattak ilyen magas pozíciókban. Viszont a történet során sok változás áll be az egész ország életében, fontos döntések születnek arról, hogy kik tehetik le a császári vizsgát, és ezzel, kik azok a fiatalok vagy épp idősebbek akik a császárt szolgálva hivatalnokká válhatnak, és segíthetnek kialakítani egy ideális országot.

Az anime tele van váratlan és érdekes fordulattal, ami miatt cseppet sem unalmas, ahhoz képest, hogy egy elég hosszú animéről van szó. A főszereplők ábrázolása érdekes, minden főszereplő a maga nemében szép, bár a női főszereplő esetében nem a szépségre mentek rá a készítők. Az történések folyamatában új és új karakterekkel ismerkedhetünk meg, és mind szerethető a maga módján.

monogatari-2

Az animét olyanoknak ajánlom, akik szeretik a szép tájakat, a történelmi elemeket, nem veti meg a mágiát, sem a romantikát, mert abból is van benne egy csipetnyi. Illetve az anime vígjáték kategóriát is elnyerte, ugyanis rengeteg vicces elem van benne, bohókás szereplők, de egészében azért van benne némi komolyság is.

Az anime 2 évados, évadonként 39 részt tartalmaz, mindegyik rész elérhető az indavideó tárhelyén.

További címei: The Story of Saiunkoku, The Tale of Saiunkoku

Ismertető:
1. évad: http://animeaddicts.hu/encyclopedia.php?anime.1120
2. évad: http://animeaddicts.hu/encyclopedia.php?anime.2058

Castra


Ajánlott cikk:

Arcana Famiglia – Ajánló

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek