Priest lapok elemzése – Belezőgép

Figyelmeztetés: nem ismerjük az összes új kártyát, ezért az értékelésük is így történik. Ez azt jelenti, hogy az egyszerűség kedvéért nem írom oda minden kártyához, hogy “a jelenlegi metában” vagy “ha nem adnak ki még valamit amivel remekül működik”, hanem egyszerűen úgy vesszük, hogy ez az összes új lap és nem változik semmi.

Sziasztok!

A legújabb kiegészítő, a Mean Streets of Gadgetzan eddig megjelent lapjainak elemzését olvassátok. Ez a cikk, folyamatosan frissülni fog, amint érkeznek az új lapok!

A legfontosabb tudnivalók, röviden:

– A megjelenés időpontja 2016. december eleje.

– 132 elképesztően interaktív és mókás kártya.

– Multikaszt kártyák: ezek a lapok csak három kaszt által játszhatóak.

– Mivel még 2016-ban érkezik a kiegészítő, semmi nem rotál standardről.

– Kedvezményesen előrendelhető 50 kártyacsomag $49.99-ért, hátlap nélkül.


Priest

Kabal Talonpriest

Kabal-Talonpriest

Ha nem szeretnénk mindenféle Deathrattle szinergiákat, akkor sem feltétlenül lesz jobb mint a Dark Cultist, hiszen üres asztalra az előbbi egy fenyegetés amit meg kell oldani nehogy egy jó lény kapja az ajándékot, ez pedig nem csinál túl sokat. Az őrület akkor kezdődik, amikor már lent van egy lényünk vagy nem a harmadik körben járunk. Ekkor sokkal jobb lesz az előbb említett kártyánál, hiszen azonnal szolgáltatja a buffot és jóval nehezebb körbejátszani. Jelenleg a Dragon Priesten kívül nem tudom elképzelni mi akarná ezt a kártyát de ez ne zavarjon senkit, ha az új lapok miatt lesznek újra Priest paklik biztosan lesz hely számára.

Potion of Madness

Potion-of-Madness

Ahogy a Shadow Maddnessnél, itt is charge-ot kap a lény a körünk végéig

Egy biztos, az arénában ez maga a brutális őrület. A Shadow Madness a Priest egyik legjobb ritkája, ez pedig hárommal olcsóbban csinál egy kicsit kevesebbet. Nem muszáj a két lénynek megölnie egymást, elég elvenni egy olcsó lényt és beleütni valami nagyba, rengeteg tempót generálva ezzel. Ideális esetben pedig egy manáért rengeteg tempó és egy lapelőny, biztosan az egyik legjobb common lap amit kivehetünk Priestként.

Constructeden más a helyzet, sokszor ami az arénában ragyogó, a világon semmit nem csinál ebben a játékmódban mert túlságosan szituációs. Erről a lapról azért nagyon nehéz eldönteni, hogy mennyire lesz jó, mert a Priest e nélkül is jó eséllyel verte a Zoo-t és a hozzá hasonló paklikat, és ez a kártya a jelenlegi metában csak ezek ellen igazán őrületes. Éppen ezért az, hogy mennyire lesz hasznos az őrület leve csak és kizárólag a metától fog függeni, mert ha nem népszerűek a sok kis lényes és/vagy deathrattle paklik akkor túlságosan szituációs lesz ahhoz, hogy akár egyet is játsszon a priest.

Drakonid Operative

Drakonid-Operative

Az Azure Drake annak ellenére, hogy a manaköltségéhez képest kicsik a statjai rengeteg pakliban kapott helyet az idők során, köszönhetően annak, hogy húz egy lapot saját maga után. Nyilván egy kicsit gyengébb lenne akkor, ha nem lenne ráírva a Spell Damage, de egy sárkányokra épülő paklit soha nem érdekelt ez a képesség.

Ez a lap egy olyan Azure Drake, amin bár nincs Spell Damage, nem szenved hátrányt statok terén az őrületes képessége ellenére sem.

Az ellenfél három lapjából választani egyet egy kicsit jobb mint húzni egyet, mert ugyan úgy, ahogy van esély arra, hogy a megmutatott lapok a sajátjainkkal nem működnek az is megtörténhet, hogy egy másik kaszt lapja eltöri a játékot és e miatt nyerünk. Ráadásul plusz információ, ami soha nem jön rosszul. Azt tudjuk, hogy az Arcane Intellect jobb mint a Thoughtsteal, de ha ez a képesség lenne kétszer három manáért azt biztosan szívesebben játszaná a paklik nagy része mint a sima két húzást. Tehát ez a kártya minden Dragon Priest álma.

Az arénában a jó statok miatt teljesen vállalható, nyilván ha vannak mellé sárkányok őrületessé válhat. Ha nincsenek sárkányaink ahogy egyre több lap kerül a pakliba úgy lesz egyre rosszabb pick (mert csökken az esélye a további sárkányok megtalálásának), de a statok miatt bármikor szívesen játszanám.

Pint-Size Potion

Pint-Size_Potion

Borzasztóan olcsó a hatásához képest, de megint egy olyan lap ami kegyetlenül szituációs. Önmagában csak akkor csinál bármit ha nálunk van a board controll és ez nem biztos, hogy elég. Igen, rengeteg lehetőség és izgalmas kombó képzelhető el vele, de a Shrinkmeister attól volt igazán jó, hogy használhattuk lényként és használhattuk lap- és tempóelőnyként a kombópotenciál mellett. Gondoljunk a Humility esetére, ami azért szerepel a Kontroll Paladinokban mert a kodós kombó mellett félig-meddig megold egy nagy lényt, minden más pakli szívesebben használta az Aldor Peacekeepert és nem véletlenül.

Az arénában szinte teljes hulladék, azok a lapok amik board kontrollt igényelnek ahhoz, hogy jók legyenek soha nem pickelhetőek magasan.

Dragonfire Potion

Dragonfire-Potion

Egy rosszabb Lightbomb, ami még mindig csodás, rég kapott a Priest használható asztaltakarítást. Egy aprócska bónusz, hogy a Lightbombbal ellentétben ez Dragon Priestben akkor sem okoz hátrányt, ha tele van az asztalunk. Mindenképpen játszva lesz, már csak azért is mert az egyetlen értelmes Priest boardclear.

A Lightbombnál alacsonyabb pick, de még mindig a jobb epicek egyike.

Raza the Chained

Raza-the-Chained

Nem értem miért játszana Duplicate-tel bármelyik Priest, de nyilván lesz helye a Reno Priestben, mert 5-ért vállalhatóak a statjai és őrületes a képessége, de egyáltalán nem biztos, hogy van elég lap ahhoz, hogy működjön ez a koncepció. Próbálkozások biztosan lesznek, a pakli Mage változata első ránézésre jobbnak tűnik a rengeteg leszedése és lapgenerálása miatt.


További lapok: http://geex.hu/mean-streets-gadgetzan-lapelemzes-belezogep/


Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek