Pewdiepie interjú

A YouTube világában Adele, Beyonce és Taylor Swift feliratkozóinak a számát összeadva sem lehet Pewdiepie-hoz hasonlítani. PewDiePie, akit valójában Felix Kjellberg-nek hívnak, jelenleg a legtöbb feliratkozónak örvendő személyiség Youtube-on. 

Több mint 45 millió feliratkozója van és több mint 10 milliárdszor nézték meg a videóit.

“Minden bizonnyal nagyon izgalmas volt és még mindig az természetesen. Sosem számítottam rá. Sosem voltam a népszerű srác vagy bármi ilyesmi,” nyilatkozott a Yahoo Global bemondójának Kjellberg.

Pewdiepie

“Hirtelen abban a szituációban lenni ahol ennyi ember imádja és értékeli azt amit csinálsz, fantasztikus. És nem tudnék ennél boldogabb lenni.”

A 26 éves Svéd híresség azt mondta, hogy mindez öt évvel ezelőtt kezdődött, amikor elkezdett videókat feltölteni magáról, amiken videojátékokkal játszott és színes kommentárral bővített.

“Az emberek több különböző ok miatt néznek. Talán azért nézed azt, ahogy más játszik egy játékkal, hogy többet megtudj a játékról. Hogy jobb legyél abban a játékban. Azt mondanám olyan ez, mintha sportot néznél. De számomra ez más. Szerintem senki sem azért néz engem, hogy jobb játékossá válhasson. Engem csak azért néznek, hogy szórakozhassanak rajtam és úgy érezhessék, hogy együtt lógnak valakivel. Egy közelebbi kapcsolat az, ha valaki a YouTube-on néz. Mert jobban tud kapcsolatot létesíteni velem. És majdnem olyan, mintha itt ülnél mellettem a kanapén és együtt játszanánk.”

PewDiePieKing

A név, hogy PewDiePie is abból jött, hogy videojátékokkal játszott, mondta Kjellberg.

“Volt a Pew, mintha lézerrel lőnének. Pew, pew. És mindig felkiáltottam, hogy ‘pewdiepie’ amikor egy játékban jól teljesítettem, magyarázta Kjellberg. Az emberek ezen jót nevettek én meg mentem az áramlattal.”

Az újféle szórakoztató forma, aminek Kjellberg része; a “Let’s Play” jelenség, ahol nézni, hogy más játszik, tud annyira szórakoztató lenni mintha magunk játszanánk.

Ez a jelenség annyira erős, hogy a kedvelt stream weboldal; a Twitch, ami vetíti az élő Let’s Play videókat, a negyedik legtöbbet látogatott weboldal, így magasabban helyezkedik el, mint a Facebook vagy az Amazon.

Látván a lehetőséget, Kjellberg abbahagyta a tanulmányait és teljes munkaidőben videókat csinált.

“Úgy éreztem, hogy rossz útra terelődött az életem. Egy olyan oktatásba kezdtem, ami inkább a szüleimet tette volna boldoggá. Nem az volt az, amit igazán én szerettem volna csinálni. És láttam, hogy ott volt ez a lehetőség, ami túl jónak tűnt ahhoz, hogy igaz legyen. De legalább ki akartam próbálni. És most itt vagyok, és szerencsés vagyok, hogy bejött.”

Kezdetben a szülei nem értették, hogy mit csinál. -mondta Kjelberg.

“De úgy gondolom, hogy amikor egyszer meglátták a rajongók reakcióit és megértették, hogy sok embernek mennyit is jelent amit csinálok, ekkor realizálták, ‘Oké. Ez tényleg valós.”

pdp

Kjellberg útra kélt, hogy a milliós videó nézettségéből profitot csináljon. A havi bevétele a SocialBlade becslése szerint elérik az 1,4 millió dollárt, és a PewDiePie márkája csak növekszik.

Videojátékok játszása mellett Kjellberg kiadta az első könyvét, ami első helyre került a New York Times Young Adult Paperback Best Sellers listáján. Egy új sorozatba is belekezdett “Ijeszd meg PewDiePie-t”

A sok vállalkozása ellenére, Kjellberg azt mondta, hogy a videojátékok játszása a passiója és ez az, amit továbbra is csinálni akar. Akkor is, ha egy nap már túl öreg lesz ahhoz, hogy PewDiePie legyen.

“Nem tudom, úgy röhejesnek tűnik ha mondjuk már 70 éves vagyok és csak játékokat játszva ülök és kommentelek ahogy most is teszem.” – mondta Kjellberg

Hozzá tette, “Úgy érzem már ebben az öt évben is sokat fejlődött a munkám és azt akarom, hogy továbbra is fejlődjön. De azt, hogy pontosan hogyan fog, még nem tudom.”

abcnews.go.com/Technology/youtube-star-pewdiepie-made-millions-dollars-playing-video/story?id=35515717

https://www.youtube.com/user/PewDiePie


Ajánlott cikk:

A nagy mesemondó verseny

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek