Paladin lapok elemzése – Belezőgép

Figyelmeztetés: nem ismerjük az összes új kártyát, ezért az értékelésük is így történik. Ez azt jelenti, hogy az egyszerűség kedvéért nem írom oda minden kártyához, hogy “a jelenlegi metában” vagy “ha nem adnak ki még valamit amivel remekül működik”, hanem egyszerűen úgy vesszük, hogy ez az összes új lap és nem változik semmi.

Sziasztok!

A legújabb kiegészítő, a Mean Streets of Gadgetzan eddig megjelent lapjainak elemzését olvassátok. Ez a cikk, folyamatosan frissülni fog, amint érkeznek az új lapok!

A legfontosabb tudnivalók, röviden:

– A megjelenés időpontja 2016. december eleje.

– 132 elképesztően interaktív és mókás kártya.

– Multikaszt kártyák: ezek a lapok csak három kaszt által játszhatóak.

– Mivel még 2016-ban érkezik a kiegészítő, semmi nem rotál standardről.

– Kedvezményesen előrendelhető 50 kártyacsomag $49.99-ért, hátlap nélkül.


Paladin

Grimestreet Outfitter
Smuggler’s Run
Meanstreet Marshal
Small-Time Recruits

hs-pala

Ez a négy lap egy régi paladin archetípust hivatott újra játszhatóvá tenni. Ez a pakli a Zoo-hoz nagyon hasonló játékstílussal próbált nyeri, az asztalra pakolni olcsó lényeket és hamar átvenni az irányítást, felbuffolni őket, újratölteni a kezet (Divine Favor) majd megismételni az előzőeket és nyerni.

A Zoo a Warlock hero power miatt kompetitív már a játék bétája óta és ezt próbálja helyettesíteni a Small-Time Recruits. Talán a Divine Favorrel együtt már meg tudja oldani a pakli legnagyobb problémáját, a hamar kiürülő kezet. Az Outfitter és a Smuggler’s Run által okozott kezdeti tempóhátrány hamar elmúlik a 3/2-es egydropok, egymanás Shielded Minibotok stb. miatt, a Meanstreet Marshal pedig egy újabb olyan kártya, ami lapelőnyt generál a paklinak.

Ez az archetípus első ránézésre mindenképp játszhatónak tűnik, az viszont, hogy jobb lesz a Zoo-nál egyáltalán nem biztos.

Grimscale Chum

grimscale-chum

Egy teljesen jó egymanás murloc lenne, viszont önmagában biztosan nem elég ahhoz, hogy a Murloc paladin a jelenlegi kombópakliból egy Zoo-hoz hasonló agresszív paklivá váljon. Talán a Small-Time Recruits hozzá tud tenni valamit ehhez, de murlocok nélkül jobbnak tűnik a kézbőlbuffolós Paladin pakli. Az arénában egy rossz egydrop, ennél sokkal jobb lehetőségeink lesznek.

Getaway Kodo

Getaway-Kodo

A Paladin secretek önmagukban soha nem képviseltek túl nagy értéket, ezek a hatások általában nem érnek meg egy lapot. A Getaway Kodo Secret Paladinba sem túl jó, mert jobban járunk, ha a Redemption az asztalra tesz egy 2/1-et mintha a kezünkbe tenné azt, de a megfelelő pakliban az árához képest nagy kellemetlenséget tudna okozni ez a kártya, mert remek kombó olyan lényekkel, amik olcsóak és muszáj leszedni őket (pl. Brann).

Az egyetlen probléma, hogy ilyen pakli a jelenlegi metában nincs, mert vagy mindig lesz az ideális Getaway Kodo célpont mellett egy olyan lény ami ha megoldanak értéket veszítünk, vagy az agresszív ellenfél egyszerűen figyelmen kívül hagyja a lényünket amíg egy rosszabb célpontot ki nem teszünk, vagy ettől függetlenül nyerünk mert akkora előnyben vagyunk a kijátszásakor.

Deathrattle-ös lényekkel kombózva pedig jobb a Redemption és azt sem láttuk Secret Paladinon kívül túl gyakran.

Grimestreet Enforcer

grimestreet_enforcer

A játék tele van olyan lényekkel, amik ha nem halnak meg szinte biztosan megnyerik a játékot és nagyon kevés van köztük ami elég jó ahhoz, hogy bekerüljön versenyképes paklikba. Ezeknek általában már a kijátszás körében hatalmas hatása van a játékra, az Enforcernek pedig nem. Elméletben jól hangzik, hogy ez a lény mindenképpen nagyobb lesz a paklink többi része miatt, de akkor is meg fog halni és kijátszhattunk volna helyette valami mást, ami csinál is valamit. Az egyetlen indok ami miatt elképzelhető, hogy az Enforcer az előzőek ellenére mégis befér valahova az az, hogy a Paladinnak nincs igazán jó ötmanás lénye és a gyenge ötödik kör helyett kapunk egy vállalhatót.

Grimestreet Protector

grimestreet_protector
Az arénában ez a legnagyobb kreténség valaha és talán a Muster for Battle-nél is magasabb pick, standarden viszont kicsit többet várnánk egy hétmanás lénytől. Eadric sem szerepelt túl sok pakliban pedig hétért hatalmas hatása van az asztalra, a Grimestreet Protector pedig nem csinál semmit ha nincsenek mellette lényeink. Ha lesz egy Midrange Paladin sok idegesítő, az asztalon maradó lénnyel akkor elképzelhető, hogy a Protectornak is lesz hely benne, de a jelenlegi paklik egyike sem akarja ezt a lapot és nem e miatt lesz a Midrange Paladin versenyképes.

Wickerflame Burnbristle

Wickerflame-Burnbristle

Egy kiváló kártya kiváló névvel, de csak a megfelelő pakliban. Semmilyen kontroll nem akar egy ilyen lényt, sokkal hatékonyabb opciók vannak gyógyulni és asztalt szerezni, nincs szükség egy olyan lapra ami mind a kettőt csinálja és azt is csak közepesen. Ráadásul a játék elején a gyógyulás sem számít túl sokat (megvan rá az esély hogy maximális életen tesszük ki, nem minden ellenfél akar csak arcra menni, stb.).

Bármilyen nem kontroll pakliban viszont egy csoda. Kicsit unalmas ahhoz képest hogy legendary, de ez semmit nem vesz el az értékéből. Hasonlít a Truesilverhez abból a szempontból, hogy egyszerre gyógyít és segít asztalt szerezni, de annál egyértelműen gyengébb ha nincs mellé valami amivel felbuffoljuk. Egy darab kézből +1/+1 viszont elég ahhoz hogy őrületessé váljon, ezzel javítva a Midrange és Zoo paladin matchupjait a többi agresszív paklival szemben.


További lapok: http://geex.hu/mean-streets-gadgetzan-lapelemzes-belezogep/


Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek