One Piece Esports – Fehérlow interjú

Ahogyan az e-sport események egyre népszerűbbek, úgy alakulnak újdonsült csapatok is. Lesz amelyik az első buktató után feloszlik, de olyan is, akik egy összetartó és erős formációt fognak alkotni, ezzel bekerülve a hazai e-sport közösség legerősebb csapatai közé. 

Véleményünk szerint, ez utóbbi lehet igaz a One Piece Esports csapatára, akik nemrégiben alakultak meg, viszont azóta is teljes erőbedobással gyakorolnak és versenyeznek. Erőfeszítéseik és komolyságukat mi sem bizonyítja jobban, hogy a jelenleg zajló versenyeken és kvalifikációkon szépen helyt állnak, és hazánk legjobbjai ellen küzdenek már.

A csapat junglere, A fehérlow fia adott nekünk interjút.

one-piece-esports

A OPE- egy baráti társaságból alakult csapat?

– Alapvetően igen. Volt egy olyan szakasza az életemnek, amikor nagyobb prioritást kapott a csapatkeresés. Egy akkori, éppen aktuális társaságban találkoztam a jelenlegi ADC játékosunkkal (kiszelol), akiben megláttam a potenciált. Aztán a csapat edzőjével (Ap4ch3) úgy döntöttünk, alapítunk egy saját LoL csapatot, és ide hívtam a már említett ADC-t, Ap4ch3 pedig egy support játékost (Fortitude0). A két bot lane játékos szerencsére hamar egymásra hangolódtak és sokat játszottunk, gyakoroltunk így együtt.

Ez mindaddig volt szép és jó, amíg néhány nagyobb nevű csapat fel nem figyelt ránk, és nem kaptunk ajánlatokat a folytatásra náluk, de egyenként. Volt, aki úgy döntött, hogy csatlakozik hozzájuk, elhagy minket, hogy egy ismertebb, támogatókkal is rendelkező csapat tagjaként játsszon tovább.

Így hárman maradtunk, hárman próbáltunk meg saját csapatot alapítani, én pedig próbáltam központi személy lenni és egyfajta irányító szerepet betölteni. Ezalatt az idő alatt persze csak erősödtek köztünk a baráti kötelékek.

A maradék két posztra, midre (Febern) és topra (EH kakaobab) soloQ-ból szereztünk embereket, és az akkori felállással 11 winből sikerült elérnünk a challenger rangot. Erre mindig is nagyon büszkék voltunk, főleg, hogy előtte még sosem játszottunk együtt csapatként.

Így, Afterglow néven kezdtünk komolyabban gyakorolni, majd indultunk (akár offline) versenyeken is, ahol kisebb-nagyon eredményeket értünk el. Mindezeket saját zsebből fizettük, és talán ez volt a dolog legkellemetlenebb része. Ekkor kaptunk egy menedzseri ajánlást, ami talán az utolsó lépcsője volt a csapatunk megalakulásának. Berki László vezetésével nevet változtattunk, onnantól beszélhetünk One Piece eSports-ról.

Ezt követően, alig pár héttel ezelőtt alakult ki a végleges line up-unk, amikor is közös megegyezés alapján elbúcsúztunk a toposunktól, és helyére Kulacs érkezett. Örömmel mondhatom, hogy azóta az új felállás zseniálisan működik, és hiszem, hogy nagy jövő előtt állunk.

,,Nálunk mindenki egyformán akar bizonyítani, és közös a célunk. Elismertséget kivívni és nem feladni.”

Mi a legnagyobb nehézség egy újonnan alakult csapatnak, amivel szembe kell nézni?

– Szerintem azért nehéz manapság egy jó magyar csapatot létrehozni, mert mindenki, ahelyett, hogy javítani akarna és együtt fejlődni, inkább otthagyja a társait, ha meghívást kap egy nagyobb csapattól. Ezzel legtöbb esetben feloszlatja az egész csapatot.

Tényleg nehéz minden probléma után együtt maradni, és tényleg nehéz minden lose után felállni.

Ezzel mi is tisztában vagyunk, ezért nem rejtünk semmit véka alá: minden egyes vereség után újra nézzük az adott meccset és kielemezzük minden pillanatát. Így szembesülünk a saját hibáinkkal. Ilyenkor persze nem könnyű az egot félre tenni és az egymástól jövő kritikákat elfogadni, de azt hiszem, ez mindenképp segít a céljainkhoz közelebb kerülni.

Hogyan jött el az a pont nálad, amikor úgy döntöttél, hogy ideje komolyabban foglalkozni a LoL-al?

– Körülbelül egy éve. Season 2, vagy talán 3 óta játszok, és tavaly egy akkori társasággal indultunk néhány nem olyan komoly tornán. Ott sok dicsérő kritikát kaptam, és többen mondták, hogy kitűnök a tömegből. Ez hatalmas motivációt adott, és a végén arra jutottam, hogy talán tényleg megérné komolyabban foglalkozni a LoL-lal. Ekkor kezdtem el csapatot keresni. Úgy voltam vele, hogy akár egy saját csapatot alapítok, de szívesen csatlakoztam volna már meglévőhöz is, mivel könnyen be tudok illeszkedni bárhová.

Jelenleg is szépen szerepeltek versenyeken, Challenger Series kvalifikáció is jól haladt. Minden hazai és nemzetközi versenyen terveztek már szerepelni a jövőben ti is?

– Challenger Series-re azért neveztünk, mert az előző seasonben challenger lett a csapat. Azóta is nagyon sokat gyakoroltunk és komolyabb eredményeket is értünk el versenyeken. Sajnos ez a verseny számunkra véget ért. Nem mondom, hogy nem vagyunk csalódottak emiatt, de nem omlottunk össze, és emelt fővel játszunk tovább. Ezekkel a megmérettetésekkel a célunk az, hogy minél jobb eredményeket érjünk el, és hogy megismertessük a nevünket elsősorban a hazai, majd idővel a nemzetközi nagyközönséggel is. Továbbá szeretnénk támogatást, egy biztos hátteret kivívni magunknak, amire tudunk építkezni. Épp ezért tudjuk, hogy mind a hazai, mind a külföldi színpadokon rögös út áll még előttünk, de ha sokat dolgozunk, megéri.

Hogy látod, egy újonnan alakult csapat mennyire veheti fel a mostani, ismertebb csapatokkal a versenyt?

– Teljes mértékben. Egy újonnan alakult csapat és egy már ismertebb csapat közt a legfőbb különbséget a mögöttük álló tapasztalat és anyagi támogatás jelenti. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy minden esélyünk megvan a jó szereplésre.

Mi a legnagyobb erősségetek?

– Egy szóval: összedrótozás. Az, hogy mindig fel tudunk állni. A viták után is nyugi van, és hamar sikerült összekovácsolódnunk csapatként. Továbbá fontos, hogy előtérbe tudjuk helyezni a csapatot a személyes dolgokkal szemben.

Nálunk mindenki egyformán akar bizonyítani, és közös a célunk. Elismertséget kivívni és nem feladni.

Hogyan zajlik egy felkészülés 1-1 versenyre?

– Minden nap játszunk két-három meccset flexen, ami sajnos közel sem biztosít akkora gyakorlási lehetőséget, mint régebben a teamranked tette, ezért a menedzserünk scrim-eket szervez különféle csapatokkal. Az ellenfeleink közül kikerülnek néha külföldi csapatok is, ami azért is jó, mert sok nemzetközi kupán indulunk, szintén a gyakorlás jegyében. Továbbá az edzőnk LCS meccseket nézet velünk, amit ki is elemeztet mindig egy-egy bizonyos elemre helyezve a hangsúlyt.

,,Szeretnénk a legjobbak lenni”

Mit szeretnél elérni? Akár csapattal, akár szólóban?

– Mindig is csapatközpontú játékosnak tartottam magam. A szóló eredményeim master tier-ben maximalizálódnak, és nincsenek is magammal szemben nagyobb elvárásaim. Csapattal annál inkább. Velük a legfőbb, hogy szeretnénk a legjobbak lenni, ami rövid távra lebontva annyit tesz, hogy lanokat nyerni és a Challenger Series-ben tovább jutni a zárt kvalifikációra. Na jó, ez utóbbit majd talán legközelebb.

Mennyire változott a jungle játék az újításokat és a reworköket nézve?

– A jungle egy sokkal dinamikusabb irányba mozdult, inkább a nagy sebzést kiosztó és kevésbé tankosabb hősök kerültek előtérbe. De nekem ez sem okoz problémát, a visszajelzések alapján azt mondhatom, hogy ezeket sem kezelem rosszul.

Kik a mostani kedvenc karaktereid a posztodon?

– Az előzetes elvárásokkal szemben nem vagyok Hecarim main (attention! it’s a joke!) A leginkább preferált karaktereim Lee Sin, Graves, Rek’sai és Elise.

Camille-ről vélemény? Jó lesz jungle-be? 🙂

– Szerintem igen, helyt fog állni a dzsungelben, de topon jobban ki tudja bonatni a szárnyait, ott jobban meg tudja mutatni az erejét. Ha lesz több időm, el fogom kezdeni gyakorolni. Szívesen játszanám.

Mikor lehet legközelebb titeket látni játék közben?

– Erről semmi konkrétat nem mondhatok, de a facebook oldalunkon minden szükséges információt megkaptok! 😉

https://www.facebook.com/OnePeSports/

Köszönjük az interjút! 

Ezek a srácok komolyan veszik a LoL-t és sokat gyakorolnak, ami mindenképpen tisztelendő! Érdemes lesz rájuk odafigyelni, jövőre szerintünk ott lesznek a MEB-en is, és megszorongatják majd a nagyokat… mi szóltunk előre 😉


Képregény pályázat: http://geex.hu/kis-karacsony-nagy-palyazat/


Ajánlott cikk:

Riot fejlesztői napló : Változni fog a tiltások száma

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek