Mit szabad – mit nem?! – Riot Arwyll

Custom skin programok, egyedi pályakinézetek és Free RP. Pár olyan oldal és bővítmény, amit nem a Riot ad ki, így veszélyes lehet a felhasználónkra. Sokszor kérdezik a mai napig is a közösségi oldalakon, hogy melyiket szabad használni/melyiket nem… most megpróbáljuk tisztázni ezeket. Kérdéseinkre Riot Arwyll válaszolt.

Sok helyen sokszor el lett már mondva, hogy nem osztogat a Riot ingyen RP-t, pláne a nem-hivatalos oldalakon. Legutóbb a valentin napi free-rp-s posztoktól hemzsegett a Facebook és a banhammer is. 

riot-rp

Az ilyen kamu-oldalak után, sokszor keresik fel a Riot-ot, mert elveszítették a felhasználójukat?

-Sajnálatos módon még a mai napig előfordulnak ilyen esetek. Két dolog azonban vigasztalóan hat ennek ellenére. Az egyik, hogy aki egyszer bedől egy hasonló adathalász kísérletnek, az egy életre megtanulja a leckét a statisztikák szerint. 15.000 fiókból összesen 100-nál fordul elő, hogy többször is kell írnia a játékosnak a játékostámogatásnak, mert ismét behúzták a csőbe.

A másik pedig, hogy az előző tényből kifolyólag még mindig látszik, hogy a League of Legends követőtábora továbbra is növekszik. Elsősorban azok az emberek dőlnek be ilyesminek, akik még nem ismerik az általad is említett “nem szokott a Riot ingyen RP-t osztani” állítást, illetve akik még nem tudják, milyen akciókat és eseményeket szokott a Riot az online légtérben rendezni.

Tud egyébként érdemben tenni ezek ellen a Riot? Vagy a felhívásokon kívül nincs más lehetőség az ilyen oldalak ellen?

-Rengeteg múlik azon, hogy mennyire összetett az adott oldal, illetve mekkora kárt okozott nekünk. az oldalak egy részével sosem tudunk mit kezdeni, mivel mire releváns lépéseket tehetnénk a promóciónak már vagy vége, vagy olyan “gagyi” volt az oldal, hogy alig dőlt be neki 1-2 játékos. Pont emiatt a felhívások a legjobb módja a védekezésnek. Általánosságban továbbra is 2 dolog igaz.

1,

A Riot Games a kliensen és a SAJÁT honlapján (beleértve az eseményekre létrehozott aloldalakat is) kívül sehol nem kér jelszót vagy bejelentkezést a játékosoktól!

2,

Bármennyire legyen csicsás egy oldal, egy közösségi honlap promóció vagy éppen igényesen megtervezett esemény, csak és kizárólag azok tartoznak a Riot Games hatásköre alá, amelyeket vagy a saját honlapján vagy a hivatalos közösségi oldalain tesz közzé a cég.

Sokszor kérdezik még, hogy a custom kinézet programok használata szabályos-e? Létezik több olyan program, amivel a játékban nem létező kinézeteket használhatunk adott karakterekre, illetve olyan is, amivel meglévő kinézeteket használhatunk, amit csak a felhasználója láthat. Továbbá map-kinézeteket is le lehet tölteni. Milyen körülmények között szabályosak ezek a programok?

custom-map

-Huh, ez talán cselesebb kérdés mint az előző. Önmagában azok a programok amelyek csak és kizárólag a felhasználó számára változtatnak valamelyik textúrán önmagában nem vonnak tiltást maguk után. Ezekkel a programokkal azonban 2 fő probléma van.

1,

Minden olyan program amely módosításokat végez a League of Legends file-jaiban a játék összeomlásához vezethet. A League of Legends a világon jóformán egyedülálló olyan szempontból, hogy milyen gyakran érkeznek a frissítések hozzá évek óta. Minden egyes frissítés során fenn áll a veszélye annak, hogy a frissítés megszakad, mert módosított file-ba ütközött a kliens, vagy minden játék indításakor érkezik a bugsplat, mert 7.3.5-ös frissítéssel még működött valami, ami 7.4-essel már nem.

2,

A felhasználó sosem lehet benne 1000%-ig biztos, hogy a program kódolója nem rejtett-e bele valami turpisságot a programjába. Nagyjából egy éve jelentettük be, hogy mindenféle harmadik féltől származó program használatát tiltani fogjuk. Azok a programok, amik csak a hőskinézeten vagy a térképen változtatnak még nem is feltétlen károsak, de ki tudja mi fut a háttérben…

A Riot Games ezzel is próbálja felhívni a figyelmet a fiókbiztonságra.

custom-skin

Arról lehet tudni valamilyen statisztikát, hogy mennyien veszítik el a felhasználójukat a hasonló, nem hivatalos programoktól/nyereményjátékoktól?

-Az első válaszomban adtam egy hozzávetőleges statisztikát. Sajnos pontos adatokkal nem szolgálhatok, de annyit elárulhatok Magyarországra vonatkozóan, hogy nem futottunk még bele olyan adathalász próbálkozásba, amely több mint 100 magyar játékos fiókjába került volna.

Köszönjük a válaszokat!


Buci előadás, 1v1 adc verseny és meccsnézés:

adc-lul

https://www.facebook.com/events/383896765310746/


Ajánlott cikk:

Lélegzetelállító custom pálya skin-ek

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek