Minőségi egér és headset alacsony áron! – Tech 10

Tech 10 Rovat – A megfizethető termékek!

Manapság a perifériák ára nem feltétlen tükrözi annak a minőségét – erre rengeteg példát fel tudnánk mutatni, mind a két irányban. Most leteszteltük a pénztárcának is barátibb megoldásokat.

Két ismerősöm is ajánlotta a Zalman fülest, ami két dolog miatt volt meglepő: egyrészt, egy olcsó kategóriás fülhallgatóról van szó, másrészt ilyen esetekben, nem nagyon szoktak kimagaslóan jókat mondani egy termékről, pláne nem ajánlani is. Így úgy gondoltam, utánajárunk a sokak által kedvelt terméknek, és mellé még letesztelünk egy egeret is Zalman háza tájáról, és még mindig 10 ezer forint alatt maradtunk.

A Zalman egy dél-koreai cég, mely a perifériák mellett rengeteg egyéb, hasznos termékkel látta el az informatika piacot. Ha fülhallgatókról esik szó, a legtöbben csak két opciót ismernek: SteelSeries és a Razer. Természetesen ez is egy teljesen érthető álláspont, azonban nem szabad kizárni, hogy újabb termékeket ismerjünk meg, hiszen nem feltétlen az a legjobb, ami mellé a legtöbben állnak be.

A Zalman ZM-HPS300 fejhallgató egyik hatalmas előnye a kényelem – míg jómagamnak rengeteg problémája volt már azzal, hogy elzsibbadt a fülem az adott – amúgy jó minőségűnek titulált – darabban, addig a Zalman ezen termékénél ilyet nem tapasztaltam.

zalman_hps300

Állítható tárcsáinak köszönhetően könnyen beállíthatjuk a nekünk legkényelmesebb helyzetet, és indulhat is a játék. Melyet nagyon tisztán fogunk hallani, hiszen a fülnél elhelyezett hangszórók pontosan adják vissza a több irányból érkező hangokat is – pontosan tudni fogjuk, hogy az ellenfél merről jön, mind horizontálisan, mind vertikálisan.

Amit még ajánláskor kiemeltek nekem, az a kiváló hangszigetelése. Nos, ez valóban tény, hiszen ez a füles nagyon jól szűri a külső zajokat.

zalman_hps300 (1)

Egy negatívumot emelnék csak ki – a mikrofon rövidsége miatt nagy esély van rá, hogy magasabb hangerőn visszhangozhatunk, mely zavaró lehet, ha hangalapú csevegést kezdeményezünk, de több program is rendelkezik beépített opciókkal, hogy a visszhangzást redukáljuk, így ezt még el tudjuk nézni a Zalmannak.

Az egér, melyet teszteltünk, szintén a Zalman által gyártott, Z Revolution termékcsalád része, a Zalman ZM-M401R. Fontos tulajdonsága, az állítható DPI, melyet egészen 2500-ig kalibrálhatunk. Hogy éppen melyik fokozatra van állítva az egér, színes LED-ek jelzik számunkra.

A nagyobb méretű görgőnek köszönhetően, az FPS játékok kedvelői könnyebben fognak tudni fegyvert váltani. Én azért választottam ezt tesztelésre, mert szeretem a kisebb méretű, sima tapintású egereket, amelyek könnyen kézre esnek. A célnak tökéletesen megfelelt, kényelmes és pontos kis készülék.

Két oldalsó gombbal rendelkezik, mint a legtöbb model, így alternatív gombkiosztás esetén több lehetőségünk van személyre szabni a gombokat. Az Avago A5050 szenzornak köszönhetően sokkal stabilabb egérmozgást tapasztalhatunk, mint egyes, hasonló árkategóriában mozgó egereknél. Ha pedig éjszaka szeretnénk játszani sem gond, hiszen kifejezetten halk, és kézreálló a kialakítás, így egészen biztos, hogy kényelmesen és csendben tudunk majd szórakozni, sportolni!

A termékek kipróbálását a Bluechip tette lehetővé.

Fülhallgató: https://www.bluechip.hu/termek/zalman-hps300

http://gizmologia.hu/cikk/2044/tesztasztalon_az_uj_zalman_hps300

Egér: https://www.bluechip.hu/termek/zalman-zm-m401r


Ajánlott cikk:

VR Headset – Mobil VR – Tech 10

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek