Miért hagytam abba a CS:GO-t?

Avagy egy játékba vetett hit elvesztése

(Olvasónk küldte)

A történet 2 éve, Húsvétkor kezdődött, amikor is rászántam magam, hogy megvegyem a Counter Strike legújabb részét. Láttam már videókat róla, nem is keveset, így jó befektetésnek tűnt az a 2 Euró, ugyanis le volt árazva.

Akkor még nem volt Operation-ra keresztelt DLC vagy hasonlók, éppen, hogy a skines rendszer kezdte bontogatni a szárnyát. Szép lassan tanulgattam a dolgokat: lövés technikák, gránát spotok, különböző mapekre taktikák.

Minden szép és jó volt, de utána megismerkedtem a versengő nevezetű csodával, a CS kompetitív részével. Mint minden versengésre kiélezett játékban itt is vannak rangok (vagy rankok, ki hogy szereti). Minél többet nyersz, annál nagyobb lesz a rangod. Ez természetesen csak E-pénisznövelésre volt jó. Semmit nem változtatott, de mindenkinek fontos volt, ezért mindenki próbált minél magasabb rangot elérni. Mindenki, tehát én is.

csgo-gif

Száz órákat öltem bele, hogy jobb és jobb legyek. Több-kevesebb sikerrel.

Szépen játszadoztam minden nap, mert tudtam, hogyha több mint egy hetet kihagyok, akkor nagyon nehéz a visszaszokás. Körülbelül 100 óra játék után ismerkedtem meg a 2 legidegesítőbb dologgal az egész játékban. A csalókkal és a Smurfökkel.

Az elsőről szerintem senkinek nem kell mesélnem. Olyan emberek, akik egy külső programot használnak arra, hogy jobbak legyenek a játékostársaiknál. A szteroidokhoz hasonlítanám. Mind a kettő illegális és elrontja az egészet. A legszomorúbb az egészben, hogy nem csak a mindennapi játékosok csaltak, hanem a profik is. Mindenki lebukott, előbb vagy utóbb.

Nemrégiben felütötte a fejét egy magyar botrány is, ahol egy srác 62 ms reagált az ellenfeleire. Nem bizonyított semmi, de tudjuk, sok csaló volt már világszerte a profi szférában is.

Na és a Smurfök.

Szép magyar szóval törpe fióknak szokták őket hívni, de én inkább maradok Smurf kifejezésnél. Nagy vonalakban annyi, hogy az a játékos, aki már nagyobb szinten van, mint az átlag, vesz, vagy kölcsön kér egy olyan fiókot, amin kisebb a rang, mint az övén, és a nála gyengébb játékosokat alázza. Bizonyos szinten meg tudom érteni, mert az úgy már szerintem se kikapcsolódás, hogy annyira kell összpontosítanod a játékra, mint egy vizsgán, de kérlek… ott a normál játék erre.

Ezeken még túl is lehet lépni, ha nem foglalkozol vele. Na de, hogy mi verte ki nálam a biztosítékot teljesen? Napra pontosan meg tudom mondani mikor volt. 2015. december 11.-e. A Valve kiadta az eddigi legrosszabb frissítést. Aki CS: GO- zott annak az R8 ismerősen csenghet. Aki nem, annak elmesélem ezt az ördögi találmányt. Ez egy revolver, ami 1 találatból ölt. Konkrétan. Ha egyszer eltaláltál vele valakit, az meghalt.

Ez annyira tarthatatlan volt, hogy a Valve 2 nap múlva úgy legyengítetté, hogy azóta senki nem használja. Én ekkor már rég a League of Legends sötét világában voltam és próbáltam kitalálni, hogy Zed miért OP. Na de erről máskor.

Azóta talán 3x mentem fel játszani és akkor is csak kipróbáltam az új frissítéseket, de sajnos mindig elkeseredtem. A Valve mostanában rákapott a fegyverhangok átalakítására, amik szerintem nagyon rosszul sikerültek. Mindegyik fegyvernek szinte ugyanolyan a hangja. Alig lehet megkülönböztetni.

Szóval így vesztette el a hitemet a Counter Strike: Global Offensive. Azóta a Rainbow Six Siege-el próbálok valamit alkotni, de még nagyon kezdő vagyok. Na meg persze a jó öreg LOL.

Érdekelne a véleményetek; van még olyan, aki csalódott a játékban az évek során? Illetve van még remény, hogy egy használhatóbb és élvezhetőbb játék váljon a CS-ből?

Kövi Zsombor

csgo-gif


Ajánlott cikk:

A CS:GO közösség réme

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek