Mennyi pénzt öltél bele a League of Legends-be?

-Kata In Wonderland –

Egy korábbi cikkemben már kiveséztük azt, ki mennyi időt töltött a játékkal és mennyire tartja elpocsékolt perceknek ezeket, ezért most úgy gondolom, a pénzügyekről is érdemes lenne beszélni, hiszen vannak olyanok, akik valóban komoly összegeket fektetnek bele a játékba. Vajon elpocsékolják a pénzüket vagy megér minden forintot? 

A Riot van olyan kedves, hogy számon tartja, az évek során mennyi pénzt kapott a játékosoktól és lehetőséget is ad rá, hogy mi is megbizonyosodjunk róla, mennyire szaladt el velünk a ló, mégpedig ennek a linknek a segítségével: http://privacy.riotgames.com

riot-gif
Miután mindenki kicsodálkozta magát és bonyolult matematikai számolásokat elvégezve a fejében elkönyvelte, mennyi pénze maradt volna másra, ha nem hódol be e játéknak, vesézzük ki együtt, miért jó ez és miért nem.

Mindenek előtt érdemes megemlíteni, hogy szinte bármilyen hobby-t űzünk, az pénzünkbe fog kerülni. Kevesebb vagy több pénzbe, attól függ, milyen szinten akarjuk űzni az adott dolgot. Hiába foglalkozunk nem virtuális dolgokkal, lehet azokra is ráununk egyszer és tűnhet majd úgy, hogy a belefektetett pénz felesleges volt. Ostobaság elítélni valakit azért, mert a saját pénzét virtuális dolgokra költi, de persze ezt is lehet túlzásba vinni, hiszen ismerek olyan embereket, akik a mindennapi élethez szükséges dolgok megvásárlásáról mondtak le egy-egy új hőskinézet megjelenésekor.

Talán a legnagyobb hátránya ezeknek a dolgoknak, hogy nem maradnak meg örökké. Ha vége lesz a LoL-nak, az összes hőskinézetünk eltűnik a süllyesztőben, azok is amiket másoknak vásároltunk ajándékba. Ilyenkor jogosan fut át az ember agyán, hogy mennyivel jobb lett volna egy ajándéktárgyat vásárolni a másiknak, amit valóban meg tud őrizni sokáig.

Jómagam nem vagyok a virtuális ajándékozás híve, sokkal jobban szeretek valami valódit adni másnak, amiről én jutok eszébe évek múlva is, nem csak egy éppen aktuális menő hőskinézetet, amit bár szeretett volna, lehet nem is fog többet használni. Tapasztalatból beszélek, nekem is vannak olyan kinézeteim a játékban, amik csak porosodnak a gyűjteményemben, de nem voltak képes ott hagyni őket egy-egy leárazás alkalmával.

Fontos, hogy úgy álljunk a dologhoz, hogy az elköltött összeggel a Riotot támogatjuk, ezáltal a jövőben még jobb újításokat és játékon belüli tartalmakat tudnak gyártani számunkra. Hiába, minden játék gyártó cégnek fontos a bevétel, ezért nem ítélhetjük el őket. Talán az új hőskinézetekre gondolva mindenkinek meglágyul kicsit a szíve és kevésbé sajnálja a befektetett pénzeket. 🙂

Mikor én megnéztem a fent linkelt oldalon, hogy mennyit költöttem, bevallom, hogy eléggé meglepett, sokkal kevesebbre számítottam. Anno velem is elszaladt a ló és még a Mopay-es időkben képes voltam heti több ezer forintot is elkölteni hőskinézetekre, amit utólag meg is bántam, illetve a szüleimtől is kaptam érte fejmosást, hiszen még csak 14 voltam. A lényeg szerintem, hogy mindenki rendelkezzen önkontrollal és ne költsön el sok pénzt feleslegesen, viszont az aranyközéputat is érdemes megtalálni, hiszen megvonni magunktól az örömöket sem érdemes. 😉

Ti mennyi pénzt költöttetek a játékra? Megbántátok vagy szerintetek megérte a játékra költeni?
Hamarosan találkozunk! 🙂

Kata


Ajánlott cikk:

Sorozatok és filmek ihlette hőskinézetek – Kata in Wonderland –

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek