Megtörjük a jeget – HS versenysorozat indul

Számtalan indok létezik ami az embert a gamer világba csábítja, lehet ez csupán a szórakozás, a versenyszellem ápolása, a nyerni akarás, játék a haverokkal és még sorolhatnám.


Azonban hivatásszerűen űzni valamilyen E-sportot, karriert építeni köré és rááldozni a szabadidőnket vagy optimálisabb esetben a munkaidőnket már egészen más kategória.

Az E-sportolásnak már elég nagy kultusza van a tengerentúl és Ázsiában, egyetemeken ösztöndíjakat osztogatnak a játékosoknak, átlag feletti fizetést kapnak és ami a legfontosabb, a gamerek abból élhetnek amit igazán szeretnek és foglalkoztatja őket. Hazánkban azonban még sajnos nem beszélhetünk akár csak hasonló körülményekről sem. Egyelőre nagyon gyerekcipőben jár itthon az E-sportolás, sokan próbálnak ezen változtatni, kitaposni az utat afelé, hogy a gamerek hivatásszerűen hódolhassanak szenvedélyüknek, de ez nem egy egyszerű feladat. Ennek a számunkra idilli jövőkép megvalósulásához rengeteg munka, energia, kezdeményezés és a közösség összefogása szükséges.

break-the-ice

A Break the Ice versenysorozat és az én munkásságom a hazai gamer világban ezen az elméleten alapszik. Nyilván ez az ideológia nem teljesedhet ki csupán egy Hearthstone versenysorozatból, a cél nem is az, hogy létrehozok egy versenyt és az majd megváltoztatja az itthoni körülményeket.

Ez egy kiindulópont, egy kezdés a nulláról, egy kezdeményezés, ami lehetővé teszi a magyar Hearthstone játékosok számára, hogy versenyezhessenek, összegyűljenek azonos érdeklődésű társaikkal, hogy lehetőségük legyen megmutatni mit tudnak és ne csak a távolból, streamek által élhessék át a kompetitív versenyzés izgalmait.

A pénz is rendkívül fontos tényező a versenyben, mivel mi motiválhatná jobban a gamereket, minthogy a játékba belefektetett rengeteg idejüket és energiájukat pénzzel jutalmazzuk? Ezért van a versenyen nevezési díj, amiből a nyereményalap gazdagszik. Fontos hozzátennem, hogy a Break the Ice versenysorozat alatt egyúttal egy nonprofit kezdeményezésről beszélünk.

Nyilván vannak minimális működtetési költségek (például az online platform biztosítása a versenyhez), de ezen kívül minden Ft a nevezési díjakból a nyereményalapba megy. A játékosok 4 online kvalifikációs tornán mérhetik össze erejüket, ahonnan a legjobb 4 (minden kvalifikációról) tovább jut a június 24-i döntőbe, ami a budapesti Meltdown E-sport bárban kerül megrendezésre. Az esemény természetesen streamelve lesz általam a helyszínről, igyekszünk minél profibb setupot összerakni, hogy élvezhető legyen az adás.

Online kvalifikációs tornák: Június 10-11 17-18

Nevezés: https://www.esportshorizon.com/ (E-sports/Kupák/Break the Ice)

Egy szó mint száz : Ha szeretnéd próbára tenni magad, nyernél egy kis pénzt vagy csak szimplán támogatnád a hazai E-sport/Hearthstone fejlődését, akkor nevezz be, gyere el, Törd meg a jeget! 🙂

Dr.Steveice

https://www.facebook.com/events/1690239394603814/?fref=ts

break-the-ice


addict

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek