Mage lapok elemzése – Belezőgép

Figyelmeztetés: nem ismerjük az összes új kártyát, ezért az értékelésük is így történik. Ez azt jelenti, hogy az egyszerűség kedvéért nem írom oda minden kártyához, hogy “a jelenlegi metában” vagy “ha nem adnak ki még valamit amivel remekül működik”, hanem egyszerűen úgy vesszük, hogy ez az összes új lap és nem változik semmi.

Sziasztok!

A legújabb kiegészítő, a Mean Streets of Gadgetzan eddig megjelent lapjainak elemzését olvassátok. Ez a cikk, folyamatosan frissülni fog, amint érkeznek az új lapok!

A legfontosabb tudnivalók, röviden:

– A megjelenés időpontja 2016. december eleje.

– 132 elképesztően interaktív és mókás kártya.

– Multikaszt kártyák: ezek a lapok csak három kaszt által játszhatóak.

– Mivel még 2016-ban érkezik a kiegészítő, semmi nem rotál standardről.

– Kedvezményesen előrendelhető 50 kártyacsomag $49.99-ért, hátlap nélkül.


Mage

Kabal Lackey

Kabal-Lackey

A Mad Scientist kegyetlen értéket termelt az akkori Tempo Mage-eknek, mert halálakor rögtön a játékba tette a secretet, ami egyszerre volt tempó és lapelőny. A Kabal Lackey bár első ránézésre jobb a Kirin Tor Mage-nél, még mindig nem biztos, hogy megüti a játszhatóság határát. A jelenlegi Tempo Mage biztosan nem akarja felhígítani a pakliját olyan lapokkal, amik csak együtt jók, önmagukban a secretek nagyon változó értéket tudnak termelni (máskülönben már benne lennének a pakliban), ez a lap pedig nem csinál semmit, egyszerűen jobbak a Babbling Book és társai.

A fentiek ellenére egy teljesen új archetípus megjelenését viszont elősegítheti a kártya, Medivh’s Vallet, Ice Block, Kabal Lackey, Kabal Crystal Runner stb. Vagy akár az egykor elterjedt aggro-freezemage is felbukkanhat újra. Az sem elhanyagolható, hogy a Freeze Mage sokszor nem tud mindent kijátszani a kezéből egy kör alatt és a Kabal Lackey által generált tempó segíthet ebben. Rengeteg lehetőség van ebben a lapban, csak nem ott ahol először gondolnánk.

Volcanic Potion

Volcanic-Potion

Túl sokat nem lehet ehhez a kártyához fűzni, egy kiváló lap az összes Mage kontrollnak, hiszen ezek legrosszabb matchupjai az agresszív paklik. Ha az új lapokkal a Reno Mage ismét megtörténik ez a kártya biztosan szerepelni fog benne, a Freeze Mage talán megteheti, hogy egyáltalán nem használja. Az arénában az összes asztalpusztításhoz hasonlóan kiváló.

Potion of Polymorph

Potion-of-Polymorph

Ezt a lapot pontosan úgy kell körbejátszani mint a Mirror Entity-t. A két lap között a különbség az, hogy mi történik akkor, ha az ellenfél ezt nem teheti meg. A Mirror Entity sokkal jobb egy pro-aktív stratégiában, ha előnyben vagyunk biztosíthatja a győzelmet egy nagy lény lemásolásával. Ez a kártya pedig akkor lesz igazán jó, ha mindenképpen meg akarunk oldani egy lényt még az ellenfél körében, tehát szívesebben játszanám ezt egy Reno Mage-ben mint a Mirror Entity-t, ami viszont egyáltalán nem jó egy ilyen pakliba.

Az arénában a Mirror Entity mellett egy olyan secret, amit nyugodtan kitehetünk a harmadik körben, mert legrosszabb esetben egy kevés értéket veszítünk, ha pedig az ellenfél nem tud vagy akar a saját körében lényt játszani nem csak érték, de tempóelőny is. Természetesen ahogy a későbbi körökre érünk egyre könnyebb lesz körbejátszani a birkás varázsitalt, de ez nem sokat vesz el az értékéből. Egy jó lényt még mindig magasabban pickelnék, de ha kevés a leszedés akkor nyugodtan kivehető.

Kabal Crystal-Runner

Kabal-Crystal-Runner

A Kabal Lackey-nél elmondottak egy része itt is igaz, a jelenlegi Mage paklik nem akarják ezt a lapot, egy teljesen új archetípusban viszont ragyogó lehet. Ha egyetlen egy secretet sikerült kijátszani előtte már megérte és azt is tudjuk, hogy milyen jó az ingyenes 5/5.

Az arénában olyan esetekben magasan pickelhető, ha már megvannak a kombólapok (Mad Scientist, 3-4 secret), de mivel a secreteket sem szívesen vesszük ki nagyon ritka lesz az az összeállítás, ahol mindenképpen ezt a lapot akarjuk. Természetesen ha nincs mivel összekombózni teljesen vállalhatatlan, 6-ért ennél sokkal többet akarunk.

Manic Soulcaster

Manic-Soulcaster

Bár az árához képest kiváló statokkal rendelkezik, ez önmagában nem elég ahhoz, hogy egy lap mindenhol játszva legyen (a Spellslinger sem szerepel a Tempo Mage-ek többségében). Ezzel a lappal valami nagyot szeretnénk lemásolni amiből alapból egy van a paklinkban és nem Flamewakereket és 3/2-es lényeket. Reno Mage-be elképzelhető, hogy játszva lesz de nem tűnik elégnek ahhoz, hogy a Fatigue Mage ismét kompetitív legyen. Az arénába kiváló, a jó test bőven elég ahhoz, hogy egy közepesnél jobb Mage Epic legyen, a képesség csak hab a tortán.

Inkmaster Solia

Inkmaster-Solia

A Priest (és remélhetőleg a Warlock) hasonló lapjához hasonlóan elég egyértelmű, hogy milyen pakli szeretné ezt játszani. És természetesen oda csodálatos, Kazakus itala, Flamestrike, Firelands Portal, Blizzard stb mellett remek lesz kitenni ingyen egy 5/5-öt .


További lapok: http://geex.hu/mean-streets-gadgetzan-lapelemzes-belezogep/


Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek