LoL játékmódok – Kata in Wonderland

Néha, mikor elfáradtunk a rangsorolt játékokra való erős koncentrálástól és kicsit kötetlenebb módon szerettünk volna játszani, örömmel tapasztalhattuk, hogy az évek során a Riot elhalmozott minket különböző vicces és izgalmas játékmódokkal.

Ezeknek zöme egy-egy hétvégén visszaköszön a kliensbe és elérhető pár napig, de vannak olyanok is, amiket egyelőre még nem láthatunk viszont. Most pár, kevésbé népszerű játékmódot szeretnék megismertetni azokkal, akik esetleg még nem próbálták őket.

Kezdjük a sort a Feketepiaci Bajkeverőkkel.

bilgwater

Ebben a játékmódban az Idézők Szurdokában való küzdelemért arany krakeneket kaptunk jutalmul, amiből értünk küzdő zsoldosokat tudtunk vásárolni a Boltban. Ezek megvásárlása minionjainkat különböző képességgel ruházta fel. 4 féle zsoldos-minion közül választhattunk, aszerint, hogy milyen taktikát szerettünk volna alkalmazni az ellenséggel szemben.

A minionok mellett különböző új tárgyak is elérhetőek voltak, melyek eléggé különböztek a megszokott Boltban megvásárolhatókhoz képest. Választhattunk Teleportáló csizmát, és olyan tárgyat is, mellyel klónozhattuk magunkat vagy amivel csapattársaink karakterévé változhattunk át. Összességében egy vicces játékmód volt, melynek későbbi visszahozásáról egyelőre nincs hír a Riottól 🙁

Folytassuk a Nemesis Draft-tal, melyben mi tudtuk kiválasztani az ellenség játékosainak, hogy melyik karakterrel játsszanak, és ők nekünk, ezáltal érdekes csapatösszeállítások születhettek.

FGM_Nemesis_Draft

Ebben a módban a csapatunk tagjainak összes meglévő karaktere közül választhattunk az ellenfeleink számára, így hiába nem rendelkeztünk Teemoval idézői pontok hiányában, ha csapattársunk már megvásárolta, örömmel adhattuk a köpőcsöves kisördögöt az ellenség kezébe. Emellett elérhetőek voltak számunkra a csatanövelők, mellyel 125 RP ellenében 200 ip-vel gazdagodhattunk a játék után, csapattársaink 100 ip-t kaptak a velünk való játékért, illetve csapatunk összes tagja hozzáférhetett a karaktere összes hőskinézetéhez. Bár a Nemesis Draft visszatért már a hétvégi váltakozó játékmódok során, nem fogadták a játékosok kicsattanó örömmel. Véleményem szerint pedig szórakoztató, és nem rossz módszer arra sem, hogy megtanulj olyan karakterekkel játszani, akiket magadtól nem választanál.

Következzen a Nexus Ostroma, ahol a kettéosztott Szurdokban csak az egyik bázist kell lerombolni vagy megvédeni.

nexus

Támadóként az ellenség Nexusának lerohanása, ostromfegyverek kihelyezése és a tornyok lerombolása, védőként tornyaink fejlesztése és az ellenség visszaszorítása a célunk. Amint a támadó csapat lerombolta a Nexust, a két csapat szerepet cserél. Az nyer, aki hamarabb lerombolja az ellenség Nexusát. Idézői varázslatainkat ostromfegyverek váltották fel, melyeket kristályszilánkok gyűjtésével szerezhettünk be. Kristályszilánkokat az ellenség megölésével és tornyok lerombolásával szerezhettünk, illetve passzívan is gyűltek.

nexus-siege

Támadóként és védőként is 4-4 fegyver közül választhattunk, például az úgynevezett Átvillanás-zónát, ahol annyiszor tudunk átvillanni, amennyiszer szeretnénk, vagy a Viharbástyát, mely sebezhetetlenné tette tornyainkat egy adott ideig és területre ható tényleges sebzést okozott. Izgalmas mód, bár nekem nem a kedvencem, de megéri legalább egyszer kipróbálni.

Végül, de nem utolsósorban a Felemelkedést említeném meg, ami ugyan eléggé gyakran visszatér a kliensbe mostanában, mégsem örvend túl nagy népszerűségnek.

felemelkedes

Ennek a módnak a Kristályseb ad helyet. A pálya közepén elhelyezkedő Xerath legyőzésével megszerezhetjük a Felemelkedés erősítő hatást, mellyel végtelen manához, bónusz sebzéshez és varázserőhöz, és egyéb hasznos dolgokhoz juthatunk halálunkig. A fő cél az, hogy hamarabb érjük el a 200 pontot mint az ellenfél, ami a játék végét és győzelmünket jelenti.

Pontokat hősgyilkossággal és a pályán elhelyezett Shurimai ereklyék elfoglalásával szerezhetünk. Jó taktika teljes csapatként vonulni a pályán és úgy rajtaütni az ellenfél tagjain. Izgalmas játékmód, érdemes vele akkor játszani, ha kevés időnk van, mivel nem túl hosszúak a meccsek. Aki még nem próbálta, érdemes figyelnie mikor lesz újra elérhető a kliensben és egy (vagy több) meccs erejéig harcba szállnia a Kristályseb meghódításáért.

Remélem gazdagodtatok pár új információval és kedvet kaptatok ezekhez az izgalmas módokhoz. Vajon lesz majd egy olyan új mód, ami felérhet a közkedvenc URF és annak változataival? Ti melyiket szeretitek a legjobban és a legkevésbé?

Találkozunk a jövőhéten! 🙂


Ajánlott cikk:

Új tippek a 7.13-ban

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek