A LoL és a szexualitás – Kata In Wonderland

Mint a legtöbb PC játékban, a LoL-ban is fellelhető pár pajzán utalás és félreérthető mondat. Néhány közülük nagyon egyértelmű, de párhoz igazán piszkos fantáziával kell rendelkeznünk, hogy megértsük. Az efféle viccekben semmi rossz nincs, nem olyan durvák hogy megrontsák a fiatalok gyerekkorát, de humorosak és felhívják magukra a figyelmet.

Emellett nagyon sok egyéb tartalom van az interneten, amik a játék idősebb kedvelőinek a szórakoztatását szolgálják, gondolok itt LoL tematikájú erotikus képekre vagy videókra, de ezek megtekintését nem ajánlom fiatalkorúak részére. Az efféle tartalmakat legnagyobb számban a Tumblr-ön találjuk, de konkrétan erre szakosodott 18 karikás oldalak is léteznek, nem kevés látogatóval.

Kedvelt műfajuk a hentai, aminek a lényege, hogy még az eredetinél is hiányosabb öltözetben megrajzolt hősnőinket találjuk elég erotikus helyzetekben. Ilyet talán mindenki látott már, más kérdés hogy kit mennyire érdekel, vagy hagy hidegen az efféle dolog.

A játék hölgy karakterei is nagyban kedveznek a férfi játékosoknak, rövid ruhákban, mély dekoltázzsal és szép arcukkal vonzzák magukra a tekintetet, akárcsak a cosplayer lányok, akik életnagyságban is megvalósítják kedvenc karaktereinket. Néha kevésbé valósághű adottságokkal rendelkeznek ezek a karakterek, de mégis nagyon sok tehetséges cosplayer van még hazánkban is, akik csodásan vissza tudják adni egy-egy karakter kinézetét.

Szerencsére a játék nem esett túlzásba ezekkel a női karakterekkel, nagy számban választhatunk yordle-kat és más, jobban felöltözött, esetleg férfiasabb karaktereket is – több játékos örömére, akik néha már túlzásnak is érezték egy-egy karakter kinézetét, ezért petíciókat hoztak létre, és sok közösségi felületen is kifejezték nemtetszésüket.

Egyes emberek szerint csak a feminista nőket zavarják az efféle dolgok, de temérdek férfiaktól származó kommentet is látni a témában. Hiába, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz. Egyesek a szexualitást szeretik csak a hálószoba 4 fala között gyakorolni, mintsem mindenhol vele szembesülni.

taliyah_orig

Létezik ellentábor is, akik egy-egy kevésbé nőies karakter megjelenésénél robbantottak ki vitát. A legtöbb negatív reakció Taliyah megjelenésénél bukkant fel, aki nagyon sokszor megkapta, hogy nem elég nőies és szép a többi hősnőhöz képest.

Daniel Klein, Taliyah tervezője a Twitteren reagált a kritikákra. Szerinte semmi baj nincs vele, hogy Taliyah-nál nem a szexualitás van a középpontban, ezzel érdekesebbé téve őt. De arról is biztosított bennünket, hogy a jövőben fog még megjelenni szexi hősnő.

Visszatérve a hősök félreérthető mondataira, az alapból a játékban létező pajzán megszólalások mellett, vicces idézetek születhetnek abból is, ha a hősök mondataiban egy szót felcserélünk valami egészen másra. 🙂

Végül érkezzen pár példa a huncut hőseink megszólalásaira, amiket talán ti is elcsíptetek már egy-egy meccsben 😉

Tryndamere: “A jobb karom jóval erősebb, mint a bal”

Tristana: “Az ott egy rakéta a zsebedben?”

Sivir: “Neked problémád van.. nekem pedig áram”

Teemo: ,,Nem a méret a lényeg.”

Olaf:  “Egy férfi értékét az adja, hogy milyen hosszú a szakálla és milyen vastag a….az övcsatja.”

+

Nidalee: Nidalee régen rendelkezett egy rejtett passzívval. Amennyiben egy nála kisebb szintű hős tartózkodott a közelében, az 5 másodpercenként egy bónusz tapasztalati pontot kapott. Nidalee egy puma. Nos, ez a kifejezés igen elterjedt az idősebb, tapasztaltabb vonzó nőkre. Vajon miért is kapunk bónusz tapasztalati pontot? Nem mellesleg Nidalee a viccével egyből párzásra invitál minket, és az a tánc pedig…

Ahri: A kedvenc rókalányunkkal nem árt vigyázni, hiszen alapból ő rendelkezik az egyik legtöbb szexualitással. Ha hangszóróról LoL-ozunk, nem árt lehalkítani a játékot amikor Ahri-t visszük, hiszen a szomszédok egészen mást fognak gondolni a hangok alapján…

Nektek mi a véleményetek a témában? Túlzásba esik a Riot, illetve az egész játékipar, vagy csak túl prűd néhány játékos? A szexualitásnak tabu téma kellene hogy legyen?

Találkozunk a jövőhéten!

Kata


Ajánlott cikk:

Az Omega Squad kinézetcsalád híre is igaznak bizonyul

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek