Legjobb Hősök Szerepenként

Az aktuálisan erősnek számító hősök listája mindig változik, de most az esztendő második felébe érkezve vegyük át, kik a legjobbak jelenleg. A számok nem feltétlenül tükrözik azt, hogy ki a legerősebb vagy a legjobb. Ezért minden kategóriában 3 népszerű és ritka választást sorolunk fel.

Mielőtt belevágnánk, támaszuk le a szabályokat:

  • Népszerű: A pick rate 5%-nál több.
  • Ritka: A pick rate 5%-nál kevesebb.
  • Az erősséget az határozza meg, hogy a győzelmi arány 50% felett van-e. Tehát több, mint a meccsek felét megnyeri.
Felső ösvény:

Ritka:

Kayle:

Pick rate: 2,9%
Győzelmi Arány: 54,5%
Kayle se nem tankos, se nem jó sebző, de hihetetlen nagy frusztrációt képes okozni. Távolsági hős, területi alaptámadással a felső ösvényen. Ezt nem kell részletezni. Ennek tetejébe hihetetlenül könnyen kijut a rajtaütésekből. Viszont az igazi aduász a végső képessége. 3 másodpercnyi sebezhetetlenséget ad egy kiválasztott hősnek. Ráadásul minden 58 másodpercben képes rá 40% CDR mellett. Bár Soraka a „NOPE!” királynője, de akkor Kayle a hercegnő. Szerepét tekintve specialista, ami annyit tesz, hogy önmagában semmire sem jó, de csapatmunkával a rettegés úrnője.

Swain:

Pick rate: 2,2%
Győzelmi Arány: 52,9%
Swain olyan, mint egy hipszter Vladimir. Kicsit nehezebb a mana és a célzott területi képességek miatt, de éppen csak annyira, hogy elmondhassa magáról. – Akár csak Garen és Darius viszonya. – Szolidabban szívja ellenségei vérét, de cserébe ezt addig teheti, amíg bírja manával. Akár zhonya homokórájában pózerkedve is. Megfelelő tárgyválasztás mellett ugyanúgy tankos és ölhetetlen. Mégis legnagyobb előnye az Urgot szindróma. Alig ismerik. (pláne most, hogy Urgot rework érkezik)

Yorick:

Pick rate: 2,8%
Győzelmi Arány: 52,9%
Nem, hogy nem emlékeznek Yorick Mori-ra, de még a reworkje után sincs róla fogalma az embereknek, hogy ki a franc is ő és hogyan kéne ellene játszani. Ebből húz hasznot az a pár elvetemült szadista egyén, akik vele alázzák a gyanútlan játékosokat. Yorick nem lett erősebb, mint volt, sőt… de elég erős, hogy a semmiből leidézett élő holtjaival és a köd asszonyával szétkapja a gyűrűje szélén álló, annak eltűnésére idiótán váró ellenfeleket.

yorick_by_albertoorso-dafc8fc

yorick_by_albertoorso-dafc8fc

Népszerű:

Tryndamere:

Pick rate: 7,1%
Győzelmi Arány: 52,8%
A split push (vagyis az önálló ösvénytolás) királya. A végső képességének hála szinte bármilyen rajtaütésből kijuthat élve és gondtalanul elpördülhet, mint egy 6 warmog vértes Garen. Ügyesség is csak egy cseppnyivel több kell hozzá és azzal is sokat mondunk. Egy dologra kell emlékeznie: A tömegirányító képességektől nem védi meg az R gomb.

Teemo:

Pick rate: 7,1%
Győzelmi Arány: 52%
Nem tudni mi az oka, talán a globális és instant felbőszítés, a frusztráció, amit okoz a jelenléte vagy minden egyes alkalommal mikor kiejtik a nevét erősebbé válik a manifesztációja ezen a világon. Viszont Belzebub és a terráriumi aranyhörcsög ivadéka jól teljesít mostanság. Minden 6. játékban elviszi egy felső ösvényes és ehhez ijesztő siker járul.

omega_squad_teemo_by_ichimoral

omega_squad_teemo_by_ichimoral

Fiora:

Pick rate: 10,4%
Győzelmi Arány: 52%
Meglepő, de nehézsége ellenére igen jól teljesít. Tapasztalt kezekben hihetetlenül erős, hiszen aki ismeri a mini-gamet, ami valójában a passzívja, undorító sebzésre tehet szert. A lényeg, hogy a jel oldaláról üsse meg 4x az ellenfelet. E mellett hárítani tudja a tömegirányító képességek egy részét és mozgékony is. Fiora inkább táncoló sorozatgyilkos, mint bunyós, de legkevésbé sem tank.

Középső ösvény:

Ritka:

Malzahar:

Pick rate: 4,9%
Győzelmi Arány: 55,5%
Bár régi, nem csili-vili, nem is mozgékony, de borzasztó erős szervezetlen csapatok ellen. Az alacsony elo-k szóló rangsorolt meccseinek káoszában van igazán otthon, ahol fejetlen csirke módjára rohangáló bronz-arany rangú papírhuszárokat szívhat szárazra végső képességével és a szurdok sötétjében, elnémítva, senki sem hallja néma sikolyaikat.

malzahard

Anivia:

Pick rate: 4,7%
Győzelmi Arány: 54,4%
Fagyasztott csirkét enni nehéz. Főleg ha 2x kell megpuhítanod és még ráadásul lassítja is a folyamatot. Anivia a kiteolás és a pozicionálás nagymestere, és elég jó erőben van. Bár ő is a nem mozgékony hősök közé tartozik, de ha egy jó Anivia ellen harcolsz, te sem mész sehova.

Zilean:

Pick rate: 1,3%
Győzelmi Arány: 53,6%
Mindenki tudja, hogy „Can’t killean the Zilean” végső képessége feltámasztó hatásának hála. Viszont azt kevesen tudják, hogy az ő lassítása és az ő gyorsítása a leghosszabb a játékban. Senki sem nézi ki a nagyfaterból, hogy lealázza Usain Boltot. Mindezt kétszer.

Népszerű:

Ahri:

Pick rate: 14,7%
Győzelmi Arány: 53%
A közkedvelt hősök gyakran rendelkeznek túlságosan is hasznos képességekkel és úgy vannak megalkotva, hogy kezdők és profik is megtalálják benne a számításuk. Ahri mechanikájával szép húzásokat lehet keresztül vinni, de lássuk be: a gyengébb módban futó játékosoknak is van mit kínálnia. Végső képessége jó kiút a baklövésekből, passzívja életerőt tölt az ösvényen, minionok mögött álló ellenfelet is tud zaklatni és csábítása halálos képességeket szakíthat meg vagy szimplán időt nyerhetnek vele. Akárhogy is, Ahri nem sorolható konkrét Elo tartományba, ugyanis csak a játékos tudása szab határt hasznosságának.

Twisted Fate:

Pick rate: 6,5%
Győzelmi Arány: 51,4%
Az igazi profik és one-trick pony játékosok egyik kedvence. Nagyon nehéz kitanulni, de ha sikerül, azzal már önmagában le lehet nyűgözni másokat. Ehhez még adjuk hozzá az ingyen „teleportot” és a potenciálját az ellenfél egy ütésből történő komplett eltüntetésére és meg van a tökéletes középső ösvényes. Amint megüti a 6. szintet, nincs olyan, hogy 1v1 vagy 2v2. Egy pillanat alatt ott terem egy kalapos férfi, hogy kártyadobálással húzzon ki belőled 300 aranyat.

tf

Katarina:

Pick rate: 6,9%
Győzelmi Arány: 50,9%
Sokan panaszkodtak a reworjére, de az igazi, kemény Katarina fanok megmutatták, hogy még most is jó hős. Bár a resetjeinek száma csökkent és több cd-je is van, egy jól kihozott combo alatt több sebzést képes okozni, ami ijesztőbbé tette profik kezében. Katarina most már nem a kezdők kedvenc hőse.

Dzsungel:

Ritka:

Nunu:

Pick rate: 3,3%
Győzelmi Arány: 55,3%
Már korábban is erős picknek számított, mert jól kijött a támadási sebességéből sokat profitáló hősökkel. Ezen felül remekül teljesít a dzsungel kipucolásában és a buff lopásokban. Nunu ellen lehetetlen utolsó sújtást bevinni. Mostanában viszont, hála a vízköpő sziklavértjének, a megújult iron solarik medáljának és a lovagi eskünek, Nunu gyakran jobb támogató, mint az, aki kapta a szerepet.

Maokai:

Pick rate: 0,9%
Győzelmi Arány: 52,5%
Végre minden fa oda került ahová való… a dzsungelbe. Most, hogy Ivern a második bébisintére az agyhalott ADC-knek és Maokai-t újradolgozták, és a végső képességét még egy gyalog Kled is lefutja, a Greenpeace is boldog lehet. A lassúság és a nagy méret miatt kis terekben jobban működik a végső képesség, így Maokai jobban megállja a helyét rajtaütéseknél, mint a felső ösvényen. A passzív gyógyítása miatt pedig könnyebben pucolja ki a táborokat.

maokai

Rammus

Pick rate: 2,4%
Győzelmi Arány: 52,0%
A tank tárgyak neki is sokat kedveztek egyértelműen és Rammus mindig is az alacsony elo-k egyik dzsungel sztárja volt. Az új tárgyak közül, neki is megvannak a kedvencei, de gyakorlatilag semmi sem változott.

Népszerű:

IV. Jarvan:

Pick rate: 5,6%
Győzelmi Arány: 53,3%
Damacia eszménye mindig is népszerű volt, de a tankok újabb erősítésével ő is sokat nyert. Ezen nincs mit megmagyarázni.

Zac:

Pick rate: 7,2%
Győzelmi Arány: 53,2%
Sokan nerfnek titulálták az új készletét, de a buffok és bug fixek után látható, hogy az erős tömegirányító képességek száma megnőtt a készletében és megbízhatóbbá is vált végső képessége, mint a régi. A W-n lévő anti-unit collision passzív is remek szolgálatot tesz rajtaütések során. Nem kell a minionok kerülgetésén aggódnia üldözés közben. Éppen ezért sajnos a tiltási aránya nagyobb, mint a győzelmi aránya. Jobb ha az embernek van második opciója, ha Zacet akar vinni.

Amumu:

Pick rate: 5,9%
Győzelmi Arány: 52,9%
Amumu szintén remekül teljesít az alacsony elokban, de erről többen tudnak, mint Rammus esetében. Mint eddig minden egyes sztár dzsungler, ő is tank. A végső képessége pedig megbízható területi tömegirányítást biztosít. Tanulni sokat nem kell rajta, hiszen lényegében egyszerű repertoárral rendelkező hős.

amumu-gif

Lövész:

A lövész szerep már önmagában népszerű, így itt csak 2 hős van a ritkább, de magas győzelmi arányúak közül. Csak rálátás képen, a top 20 legnépszerűbb hős közül 9 lövész, 3 támogató, 2 dzsungeles, 4 középső ösvényes és 2 felső ösvényes van.

Ritka:

Kog’Maw:

Pick rate: 2,9%
Győzelmi Arány: 50,9%
Régen sokkal népszerűbbnek számított, mint ma. Hiszen pár hónapja visszavonták a rajta végzett, igen túltápolt változtatásokat. Ereje így nagyban csökkent, de még így is ijesztő tud lenni.

Sivir:

Pick rate: 3,7%
Győzelmi Arány: 50,1%
Bár elég egyszerű és megbízható képességei vannak, de pont ezért olyan ritka. Se ugrálás, se látványosság nem szorult belé. Így hatékonysága ellenére nem túl gyakori.

Népszerű:

Draven:

Pick rate: 9,2%
Győzelmi Arány: 52,5%
Egy kifejezetten magas tudásbéli felső határral rendelkező hős, de éppen ezért szeretik annyira személyiségén túl. A hős együtt fejlődhet a játékosával és a profik Draven játékát annak is öröm nézni, aki egyáltalán nem játszik vele. Önmagában egyszerű volna, de a fejszék elkapkodása kiteolás vagy tömegirányító képességek kerülgetése közben igazi művészet.

Twitch:

Pick rate: 11,8%
Győzelmi Arány: 52,5%
Az orgyilkos fejlesztés szépen kivéreztette, de így is borzasztó erős maradt. Főleg végső képessége miatt, amivel pár lövésből kiirthat egy egész csapatot. Arról nem is beszélve, hogy ha a saját ösvényén nem boldogul, még mindig rajtaüthet egy másikon, hogy ott etessék meg a kis patkányt.

Miss Fortune:

Pick rate: 11,9%
Győzelmi Arány: 52,2%
Azon felül, hogy a női ADC mainek kedvence, még erős is. Remek zaklató, hatalmasat sebez, képes egész csapatokat eltörölni kevesebb erőfeszítéssel, mint Twitch, és több remek build van rá. Halálosság Miss Fortune-tól, sebzésre építetten át az AP -ig. (Ha esetleg már belockolva vennénk észre, hogy egy Yasuo top, Zed mid, Lee Sin dzsungel csodacsapatban találtuk magunk.)

Támogató:

Ritka:

Sion:

Pick rate: 1%
Győzelmi Arány: 52,5%
Hiába a meglepettség, egy ideje már népszerű a Sion support. Az eleve tankos szörnyeteg 2 erős területi tömegirányítással rendelkezik és csúnya büntit tud kiosztani, ha megölik.

Brand:

Pick rate: 4,6%
Győzelmi Arány: 52,2%
Igazából nem is a támogatói képességek miatt viszik az alsó ösvényre. Egyszerűen csak kiskanállal eteti a gyilkosságokat a mentálisan sérült lövészekbe. Brand nem lefogja nekik az ellenfelet míg ők megölik azt, hanem félholtra veri a delikvenst és hagyja, hogy a lövész megadja a kegyelemdöfést. Tudni illik, hogy Brand tárgyak nélkül is sokat sebez. Egészen konkrétan neki van a játékban a legnagyobb képességekből származó alapsebzése.

Maokai:

Pick rate: 1%
Győzelmi Arány: 51%
Maokai meg a multitasking… A fene se tudja, mit keres még az alsó ösvényen, de reworkje után is van még olyan mazochista, aki leviszi és furcsa mód sikerrel jár. Úgy látszik,ó ami tank, az így is – úgy is jó marad a jelenlegi metában.

Népszerű:

supps

Janna:

Pick rate: 7,6%
Győzelmi Arány: 53,7%
A külsején kívül a mechanikájával is vonzza magához a támogatókat. Képes a legnehezebb szituációban is életben tartani lövészét és pajzsa is szép AD buffot ad. Mind támadásnál, mind menekülésnél iszonyatosan hasznos és ő az egyik legsokoldalúbb támogató hős.

Sona:

Pick rate: 8%
Győzelmi Arány: 53,3%
Azoknak való, akik sebezni és segíteni is szeretnének egyszerre. Sona passzívja gusztustalan sebzést garantál és a tetejébe még egy szép területi kábítása is van. Gyógyítása, gyorsítása és pajzsa elég gyenge, de Sona ilyen: mindenből egy pici, viszont sebzésből baromi sok.

Soraka:

Pick rate: 7,5%
Győzelmi Arány: 52,5%
A legegyszerűbb támogató, de hatékony egy jó társ mellett. A legerősebb gyógyítások gazdája és egy kis lassítás és némítás is belefért. Bár földbegyökereztetésre is képes, az már nem olyan megbízható. Egy az egyben, Soraka egy kecskepatákon járó gyógyító oltár. Viszont pont így tökéletes.

Csiga


Ajánlott cikk:

LoL film, Balanszolás, Szexi karakterek…

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek