League of Tattoos – Kata in Wonderland –

League of Tattoos – Mit gondolnak a játékosok a gamer tetoválásokról?

A videojátékosok nagy része kreatívabb és nyitottabb az újdonságokra mint a más hobbinak hódoló fiatalok. De vajon mi, akik nap mint nap új világokat járunk be a monitor mögött és szebbnél szebb digitálisan rajzolt karakterekkel találkozunk, hogyan vélekedünk az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő gamer tetoválásokról?

vayne

Újból kérdőív formájában mértem fel a közösség véleményét, köszönöm mindenkinek aki időt szánt rá. Nagyon sokan meséltek a saját tetoválásaikról, örülök hogy megint meg tudtam mozgatni ezzel az embereket. De nem is húzom tovább az időt, lássuk mit gondoltok a témáról. 🙂

Szerencsére beigazolódott a tény, hogy a játékosok nagy része vevő az újdonságokra, ugyanis a válaszadók csupán 1%-a tartja elítélendő és felesleges dolognak a tetoválást. Jó látni, hogy a sok konfliktus és veszekedés ellenére a videojátékos közösség zöme elfogadó és toleráns, érdemes megtartani ezeket a jó tulajdonságokat, így sok gamer sztereotípiát oszlathatunk el a jövőben. Az is egyértelműen leszűrhető a kérdőívből, hogy fontos nektek a minták igényessége, de a kidolgozatlan, hanyag munkákra nem néztek jó szemmel.

Kíváncsi voltam rá, hogy mennyien rendelkeztek tetoválással, de úgy tűnik a kitöltők nagy része inkább jobban kedveli ezeket a csodás alkotásokat képeken nézni, mint a saját bőrükön, ugyanis a válaszadók 76%-a nem rendelkezik egyelőre tetoválással. Betudható ez annak is, hogy valószínűleg a kitöltők egy része még fiatalkorú, és nem minden szülő lelkesedik az ötletért hogy gyermekük tetoválást viseljen, illetve vannak munkahelyek is sajnos, ahol ez még nem elfogadott vagy előnyös.

Ennek ellenére, a válaszok szerint 77%-otok tervez a jövőben varratni magára valamit, és itt térünk át igazi témánkra, ugyanis a válaszadók óriási része tartja lehetségesnek, hogy a jövőben gamer minta fog díszelegni a bőrén. Ez nagyon jó hír és öröm látni, hogy sokan a játék mellett lelkesednek a művészetek, a rajzolás, és a tetoválás világáért is.

hyouka

Persze nagyon sokan vannak akik ellenzik és ostobaságnak tartják a gamer tetoválásokat, ugyanis tény, hogy egyik játék sem tart örökké. Lehet egyszer vége lesz a LoL-nak, de az is lehet, hogy csak egyszerűen megunjuk. Lehet, hogy ha valakinek megmutatjuk mit varrattunk magunkra és elmondjuk neki hogy egy játék ihlette, ki fog nevetni minket. De ez senkit ne tántorítson el, a mi testünk és a mi döntésünk, mivel díszítjük.

gnar

Mindenképpen érdemes többször átgondolni, mielőtt tetoválásra adjuk a fejünket. Ez nem csak a játék ihlette mintákra érvényes, lehet hogy mostanra már egy-egy kevésbé szép művet el lehet távolítani, de több pénzt és fájdalmat spórolunk meg vele, ha fel sem varratjuk. Célszerű olyan dolgot magunkra tetováltatni, aminek van jelentése és idős korunkban is ránézve emlékeztetni fog minket valamire, illetve nem csak azért lesz ott, mert 18 éves korunkban ez számított divatosnak.

A saját véleményem a témában az, hogy az én életemhez is sokat tett hozzá a LoL, több olyan személyt ismertem meg a játéknak köszönhetően, akik nélkül el sem tudom képzelni az életemet, többek között a párommal is az Idézők Szurdokában hozott össze a sors, így nem tartom kizártnak hogy valaha egy a játékhoz köthető motívum vagy idézet fogja díszíteni a testemet.

jinx

A téma lezárásaként egy fontos gondolatot szeretnék megosztani veletek. Hiába szűnik meg egy játék, a művészettel tesszük örök életűvé. A grafikával, tetoválással, festészettel vagy szobrászattal ábrázolt dolgok sokáig maradnak fent a köztudatban, tovább emlékeznek rájuk. Sokan lehet csak szórakozásnak tekintenek a játékokra, de sok embernek fontos korszak lehetett az életébe, és lehet, hogy ennek köszönhetően ismertek meg embereket, akik végig kísérik az életünket, akár barát, akár párkapcsolat formájában.

A cikkben felhasznált rajzok és tetoválások Hyouka_Art art munkái, aki egy rendkívül ügyes kezű magyar hölgy, érdemes követni őt és a munkásságát. Csodálatos egyedi stílusban dolgozik, a rajzai és tetoválásai egyenesen meseszépek. Ha terveztek tetováltatni a jövőben, keressétek őt bátran 🙂

Régebben készült vele interjúnk is, amit ide kattintva elérhettek.

hyou_ka
https://www.instagram.com/hyou__ka/

Köszönöm hogy ezen a héten is velem tartottatok, hamarosan találkozunk! 🙂

Kata


Gondoltad LoL-nap:

gondoltad-lolnap

https://www.facebook.com/events/463160594064518/?fref=ts


Ajánlott cikk: 

Legjobb Hősök Szerepenként

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek