Jövevények

Az egyre sűrűsödő piacon belül rengeteg esetről lehet tudni, mikor egy-egy játék kölcsönöz a másik mechanikájából. Nézzük meg a LoL esetében ezeket.

A League of Legends egyik legnagyobb riválisának a DotA 2-őt tartják, holott nem az az egyetlen MOBA a világon, a LoL-on kívül. Most összeszedtünk pár mechanikát, ami más játékokban előbb volt, mint a LoL-ban.

Töltési idő pingek
Heroes of the Storm

heroes-facebook-preview-bcon

A második szülinapját ünneplő, Blizzard all-star hero brawlere, a Heroes of the Storm egy új színt hozott a MOBA-k piacára, már csak ha a változatosságra gondolunk. Ezen kívül is bemutatott rengeteg olyan mechanikát, amiből tanulhatott a Riot.

Az egyik közülük a töltési idő csökkentéseinek pingelési lehetősége. Ezt a funkciót a Blizzard 2016 márciusában mutatta be, a Riot pedig tavaly nyáron, júliusban. Egy ilyen rendszer fejlesztése természetesen nem egy-két hét, azonban joggal feltételezhetjük, hogy a rendszer megjelenésének első pillanata, és a Riot által publikált verzió közti idő, talán pont elég ahhoz, hogy a Riot elkészítse magának.

A Szurdok Hírnöke 3.0
HotS

A Hírnök, Harold már így is esett át jó néhány változtatáson a megjelenése óta, azonban a jelenlegi formája kifejezetten hasonlít a már korábban említett HotS „Boss” rendszerére. Persze apróbb különbségek, változtatások vannak, de a lényeg ugyan az – egy nagyon erős tábor leölésével elérhetjük, hogy azon az ösvényen egy teremtmény segítsen nekünk. A legtöbb HotS pályán találkozhatunk ilyen táborokkal, sőt vannak olyan térképek – Battlefield of Eternity, Haunted Mines – ami konkrétan erre a mechanikára épül.

A korai hősök nagy része
Dota Community

dota_2

Két éve reppent fel a pletyka és a véletlen egybeesés, miszerint a LoL korai hősei a DotA első részének közösségi munkája. Az eset igazán kényes.

Pendragon, a DotA eredeti csapatának közösségi menedzsere – a személy, aki a közösségi médiáért, valamint a fórumok tartalmáért felel – a Riot-nál kezdett el dolgozni. Az akkori fórumokon rengeteg ötletet dobtak be a rajongók, milyen hősöket kellene alkotni. Ez nem mellesleg divat a LoL-nál is.

Nos, egyes állítások szerint Pendragon azért törölte azt a témát, és azért nem archiválta az utókornak, mivel a benne rejlő ötletekből építettek fel több LoL-os hőst.

Ez után pedig törölte és szintén nem archiválta a DotA fórumának All-Stars részét, és beillesztett oda egy League of Legends béta reklámot. Talán innen ered az egyik igazán velős konfliktus a két játékostábor között.

Itt a poszt egy hősről, amiről rengetegen állítják, hogy Teemo első verziója lenne – tekintve, hogy a passzívjuk is kifejezetten hasonló. Ezt a hőst 2006-ban alkották meg:

http://da-archive.com/index.php?showtopic=86437

Ezeken kívül is rengeteg átfedések vannak, nem csak a LoL irányába. Legtöbbjük még most is vita tárgya a közösségekben. Szerintünk nincs gond, ha az egészséges versenyszellem közben, egymás jobb ötleteit építik a készítők játékaikba, hiszen ez minden játékos előnyére válik. Ahogy egyedi, új ötletekkel is nagyon nehéz előállni, hiszen minden játék kiindult valamilyen másikból.

Van olyan része más játéknak, amit szívesen beépítenétek a LoL-ba?


Ajánlott cikk:

A LoL és a szexualitás – Kata In Wonderland

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek