Játékmód elemzés – TZeusz

Ejtsünk néhány szót a játékmódokról! 3 különbözőt fogok most leírni, nagyjából aszerint, hogy ki mennyire gondolja komolyan a játékot. Nyilván mindegyikbe bele lehet kóstolni, de úgy gondolom, hogy az ember hamar megtalálja a neki valót, mert rengeteg dolgot tartogat a játék számunkra.


All Pick

Első sorban arra szolgál, hogy kialakuljon az életérzés a játékkal kapcsolatban. Amikor az ember tanuló fázisban van akkor azért nyom újra rá a keresés gombra, amikor pedig már valamennyire átlátja a játékot akkor meg azért mert minél hamarabb szeretne kedvenc karakterével a csatamezőkön hentelni. Piszok jó érzés nyerni dotában viszont hozzáteszem, hogy az egyik legnagyobb elkeseredettséget is szülheti ha nem sikerül huzamosabb ideig a győztes oldalra kerülni.

Az összes hős közül választhatunk tetszés szerint. Az elmúlt időszakban átalakították így a két csapat felváltva pickeli a hőseit. Meghatározott idő áll rendelkezésünkre különben a lejárta után folyamatosan pénzt vesztünk ezért némileg érdemes előre megtervezni, hogy kivel is szeretnénk játszani. Remek lehetőség az idő eltöltésére, hős gyakorlására, esetleg mmr (minden játékért pont jár, plusz v minusz) gyűjtésre, hogy az ember egyre magasabb szintet üthessen meg.

Captain’s Mode

Minden professzionális versenyt ebben a módban rendeznek meg. Ki lehet esetleg próbálni egyedül is random társakkal, akiket a rendszer dob de, komolyabb sikereket saját csapattal lehet elérni. Itt már tilthatunk hősöket, hogy megakadályozzuk az ellenfelet abban, hogy a legerősebbeket elhalássza előlünk, illetve ha különböző taktikák alappillérjeit szeretnénk az oldal vonalra küldeni. Fontos, hogy meghatározott sorrendje van, hogy ki kezdi a tiltást majd pedig a pickelést, ezért ezekre különböző stratégiákkal lehet készülni. Csapatot lehet formálni és bizony érdemes is, mivel azt hiszem így a legszórakoztatóbb mindenki számára a játék még akkor is ha nem egy világbajnokságot szeretne nyerni az ember. Ebben a módban általában mindig van 1-2 hős amelyiket nem választhatjuk. Az aktuális frissítések határozzák meg, hogy melyek ezek, hiszen időnként a túl sok változtatás túl erőssé vagy kiszámíthatatlanná teszi őket.

Custom Games

Ha igazi funt akarsz akkor azt is megtalálod a játékon belül. Nem nagyon ragoznám ezt a módot, mert millió fajta térképet szerkesztenek folyamatosan a közösségek tagjai. Az azonban biztos, hogy haverokkal hihetetlen jókat lehet szórakozni a különböző pályákon. 10v10, Overthrow, Pudge Wars, Tower Defense csak, hogy a legkiemelkedőbbeket írjam le.

Egy rövid útmutatót adnék még nektek a különböző pozíciókról! Érdemes tisztában lenni azzal, hogy melyik stílus áll hozzátok legközelebb. Szem előtt kell tartani, hogy a patchek és meták (aktuális játékmenet) mellett, ezek némiképp eltérhetnek!

1-es pozíció avagy a Carry -> elején semmit nem érek de ha szétfarmolom magam akkor durvább leszek mint Freddy Krueger

Leginkább agility (ügyességi) alapú hősökről beszélünk persze nyilván van kivétel. Ide azok a karakterek tartoznak akiknek a creepekből származó arany mindennél fontosabb és a cél az, hogy minél többet minél rövidebb idő alatt. 2-3 tárgy megszerzéséig elég esélytelen velük harcolni persze ez csapattól és szituációtól is függ. Nagyon fontos, hogy az első 20 percben igen törékenyek de előfordulhat az is, hogy szenvedős a meccs ha egyszerűen elzárják előled a lehetőséget, hogy farmolni tudjál. Ide leginkább olyan hősök tartoznak mint pl.: Antimage, Spectre, Phantom Assassin, Morphling, Phantom Lancer stb. Megkülönböztetünk Carry és Hard Carry típusu hősöket, de erről majd később.

2-es pozíció avagy a Mides -> énvagyokazisten mertmindenkitlesolozok típus

Bemész középre és megalázod az enemyt. Tömören és röviden. Nyilván sokkal többről szól. Az elején a csapat próbálja a 2 bounty rúna közül az egyik a midesnek megőrizni, mert ez egy jó kezdést biztosít a játékosnak. Talán egyéni skillben ehhez a pozícióhoz kell a legtöbb. A mostani meta miatt sokszor a supportok bejönnek segíteni, hátráltatni az ellenfelet vagy megölni. Legtöbbször viszont az egyénen múlik, hogy mennyi last hitet/denyt tud összehozni és mennyire szorítja ki az ellenséges mides. Fontos, hogy vagy a lanet kell uralni vagy pedig különböző rúnákkal a többi társnak segíteni. Abszolút a meccs tempóját meghatározó posztról beszélünk. Ide tartozó hősök: Queen of Pain, Puck, Invoker, Outworld Devourer, Pudge. Nem elképzelhetetlen a dual midezés de ez már általában komolyabb csapattaktikát és fegyelmezettséget igényel.

3-as pozíció avagy az Offlane -> az űrben senki nem hallja a sikolyod, szóval légy férfi, vagy elvérzel

A pálya távoli pontján legtöbbször egyedül, magunkra hagyatva kell küzdenünk. A jó hír az, hogy általában hárman néznek velünk farkasszemet. Mindenáron meg akarják akadályozni, hogy élvezzük a mérkőzést, xphez és goldhoz jussunk. Miért akarna bárki is itt játszani? Mert olyan hősök tartoznak ide akik képesek arra, hogy megváltsák a világot. Nincs jobb érzés mint amikor túl jársz az ellenfél supportjainak az eszén és nem hogy nem bírnak megölni, de akár te arathatod le a babérokat. Fontos ismerni a hősöd minden tulajdonságát és az ellenfél egységeit is, alaposan. Valamint hol tartózkodnak és mire készülnek. Lehet jó meccsed ahol ficánkolhatsz, de ha ellened pickelnek többen is akkor fel kell kötni a cicanadrágot. Ide tartoznak a következő hősök pl.: Phoenix, Spirit Breaker, Beastmaster, Undying. Az agressziv trilane ami szintén offlanes az már egy másik tészta, mostanában nem jellemző így nincs is sok értelme erről írni.

Supportok

4-es pozíció semi-support -> az elején segítek aztán viszont harácsolok és mekkora király leszek vagy mégse?

Azok közé tartozol akik a társaikat szolgálod viszont nagyon fontos, hogy legyenek tárgyaid. Besegítesz a courier wardok és egyéb support itemek vásárlásába. Ide tartoznak még az erdős hősök is így könnyebb elképzelni mi is az elsődleges dolga ennek a hősnek. Enigma, Chen és Enchantress a legjellemzőbb akikkel gyorsan lehet hasznos tárgyakat kiszedni. Blink, Mekansm, Drum, Aghanim stb. Mialatt solo xpt és aranyat gyűjtenek középre és safelanere is tudnak menni segíteni. Fontos, hogy a smoke-ok használata az hozzátartozik a support játékához. Negyedik pozíciós hősök az erdősökön kívül igazából bárki lehet (nyilván akkor nem erdőzik) tehát ide majdnem tetszés szerint lehet választani. Minél hamarabb legyen meg a lvl6, erre kell törekedni legtöbbször.

5-ös pozíció full support -> szegény vagyok… szegénynek születtem, aztán nehogy jól menjen a game és rajság legyen meg pénz

Ilyenkor teljes mértékben alá kell rendelned a játékod a csapat érdekeit szolgálva. Courier + Upgrade, folyamatos wardolás és ez még csak a kezdet. Ügyelned kell a carrydre hiszen nagyon sérülékeny. Ha kell hpt vagy manát adsz neki és próbálod biztosítani, hogy ne kerüljenek a közelébe. Ha sok veszély nem fenyegeti akkor van lehetőséged pullolgatni és ezáltal visszahúzni a creepeket a saját tornyotok közelébe. Ezzel még nem ért véget a feladat mivel sokszor a midesed is segítségre szorul így bizony a support társaddal de akár magányosan is nekivághatsz az útnak, hogy olyan helyet találj középen amivel esetleg killeket tudtok szerezni. Support hősök: Lion, Shadow Shaman, Crystal Maiden, Ancient Apparition, Winter Wyvern, Disruptor

Ezek tájékoztató jellegű leírások. Eltérően is lehet játszani nyilván. Amit még kiemelnék, hogy ez leginkább az első 15 perc játékára vonatkozik, mihelyst a lanelés véget ér valamelyest megváltoznak a szerepkörök.

Ajánlott cikk:

A Karambit története

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek