Hivatalosan kiderült a ládák dobási esélye!

Korábban eset szó arról, hogy Kína új törvényt vezet be, mely szabályozza a játékok kiadóit és kötelezi őket arra, hogy pontos százalékokkal szemléltessék mennyi esély van egy adott tárgy megszerzésére. Eljött a nap, hogy megtudjuk…

A Counter-Strike, a Leauge of Legends, az Overwatch és most már a Heroes of the Strom 2.0-nak köszönhetően minden játékban van egy közös, és nem csak a kompetitív mivoltjuk. Igen, a lootboxok, melyekből kozmetikai, vagy játékmenetet segíthető eszközök eshetnek – persze nem minden esetben, és ez nem teszi őket Pay2Win-é, mert csak a HotS-ban kapható „boost” a kapott aranyra és a tapasztalati pontokra ládákból.

hextech_annie

A számok pedig kifejezetten meglepőek:

Kinézet töredék:  45.135% – ennyi esélyünk van, hogy hőskinézet töredéket dobjon egy láda.

Hőstöredék: 14.61% – mivel kevesebb hős van a játékban, mint a rájuk érkező kinézetek, ezért megfigyelhetjük, hogy a dobási esély drasztikusan csökkent. A Riot pont ezért vezette be a csak hősöket dobó talizmánt, aminek segítségével hamarabb megszerezhetjük a kiszemelt hőseink, vagy a töredéket, ami a hős szintjének léptetéséhez szükséges.

Őrszemkinézet: 29.255%% – még így is több esély van arra, hogy őrszemkinézetet kapunk ládából, mint hősöket.

Idéző ikonok: 7% – a számok kezdenek egyre csökkenni, ha szeretnénk egy kinézetet, nem kell már annyira félni, hogy ikont kapunk helyette. Kivéve, ha pechesek vagyunk.

Drágakövek: 2-4% – pont ennyi esély van arra, hogy szépen lassan összejöjjön a 10 gemstone a ritkább hőskinézetekért, melyeket csak azoknak összegyűjtésével kapunk meg. Tehát minden 100 ládából 2-4 biztosan fog dobni drágakövet.

Azonban a drágakövekre a forrásban két külön esetben hivatkoztak, és mivel a drágakő nem magában esik, így 4%-ként is lehet kezelni a dobási esélyt.

https://www.pcgamesn.com/league-of-legends/league-of-legends-hextech-crafting-odds

Habár saját tapasztalat szerint jóval több hőstöredéket nyitottam, mint őrszemkinézetet, de lehet ez csak az én szerencsém kérdése volt. Az adatok pedig a kínai oldalon jelentek meg, ahol más árakkal mozog a játék, így lehetséges, hogy a százalékok is változnak az EU/NA szervereken. Megpróbálunk utánajárni, hogy EUNE és EUW szervereknél mennyire változik ez az arány. Ha van pontos információnk, akkor frissítjük a cikket!

Mit szóltok a hírhez, már nyugodtabban vágtok neki a ládanyitogatásnak, hogy tudjátok mennyi esélyetek van kapni az adott tárgyból?


Ajánlott cikk:

Graves visszakaphatja a szivarját

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek