Gondoltad LoLna? – Interjú

Ahogy a játék egyre népszerűbb lett hazánkban is, sorra jelentek meg fan-oldalak, ahol LoL-os mémek, érdekességek, fanartok és szórakoztató tartalmak készültek, és készülnek a mai napig is. A hazai közönség is ismer már jó pár ilyen magyar nyelvű Facebook oldalt, viszont azok szerkesztőiről, kialakulásáról már jóval kevesebbet lehet tudni. Elsőként a Gondoltad LoLna csapatát kerestük meg egy beszélgetés erejéig. Az oldaluk a LoL kevésbé ismert érdekességeivel foglalkozik, ahol napról-napra találhatunk egy olyan apróságot a játék hátteréről, amit nem gondoltunk lolna…

Az interjút Marcival kezdtük, a csapat ,mindenesével’, és később csatlakozott hozzá négy szerkesztőtársa.

gondoltad-lolna

Egy éve alakult az oldalatok. Hogyan jött az ötlet?

-Nem láttunk ilyen témában hasonló oldalt, és tekintve a LoL mögött rejlő tartalom óriási mennyiségét, úgy éreztük, hogy itt az ideje csinálni egyet. Mivel nem volt semmilyen tapasztalatunk ezen a téren, kicsit döcögősen ment az elején a dolog, de úgy érzem mára már sokat fejlődtünk, bár ez persze nem jelenti azt, hogy nincs hova tovább fejlődni még.

Az elején mondhatni még sok tartalom váratott magára. Mostanra már nehéz új érdekességet találni?

-Most is sok az az információ, amit szeretnénk feldolgozni és megosztani az olvasókkal, de már jóval több kutatómunka kell hozzá. Szerencsére a Riot aktívan fejleszti mind a játékot, mind a mögötte fekvő történetet, így egyre kevesebb alkalommal kell régi tartalomhoz nyúlnunk és inkább naprakész információkkal szolgálhatunk.

Az érdekességek, újdonságok amit kiraktok, szembe jön veletek, vagy néha hosszas kutatás eredménye?

-A Riot ritkán ad bármiféle segítséget vagy támpontot a hivatalos közléseken kívül, így ha egy adott érdekesség megtalálása nem is, a valódiságának ellenőrzése néha sokáig eltarthat. Sajnos egyre több idő a kutatás ideje is, ami korábban maximum 1 óra volt, az most lehet, hogy több napig is eltart. De természetesen olyan is van, ami szembe jön velünk és mégis érdekes. Sajna ilyenből nincs sok. 🙁

Mennyien szerkesztitek az oldalt?

-Jelenleg 6 főből áll a csapat, ebből 3-4 aktív szerkesztő, a többiek pedig tartalékban vannak, ha minden kötél szakad. Kezdjük belátni, hogy 10.000 embert nem fog tudni ellátni egy ilyen pici baráti kör, így tervezünk felvételt, de pontos tervek erre még nincsenek.

Hogyan van megosztva a munka magatok között?

Marci: Én vagyok gyakorlatilag a “mindenes”. Az oldal általános vezetését végzem, ezen felül a külső oldalakkal való kapcsolatokért is felelek, és állandó szerkesztő is vagyok.

Zoli: A „Törölt” sorozatért felelek, ami magában foglalja a törölt tárgyakat, vagy azokat a hatásokat amivel régebben rendelkeztek, törölt hősök, de még a kidobott tervek is hozzám kapcsolódnak.

Tomi: Leginkább a hősök szinkron hangjait elemzem ki. Mindet meghallgatom, van hogy többször is, és utalásokat, interakciókat keresek. Emellett a hősök történeteit olvasom el további utalásokat keresve.

Debilcsiga: Az én részem az Esport sorozat. A bajnokságok,csapatok, játékosok, statisztikák, stb. tartoznak hozzám.

Benji: A csapat Joker tagja vagyok, szinte minden témában posztolok. A dizájner és az összekötő szerepe is rám hárul, én tartom a kapcsolatot a Riot munkatársaival és azokkal az oldalakkal akikkel együtt dolgozunk.

Aktív játékosai vagytok a LoL-nak?

-Az egész szerkesztőség játszik, Ezüst-Platina rang között vagyunk, úgyhogy már nem kell félnünk a bronzos Yasuo dzsungelesek seregétől, de azért a Kihívók osztálya kicsit odébb van. Érdekességeket megosztani egy ilyen komplex játékról tapasztalat nélkül nehéz is lenne, valamint sokan kérdeznek tőlünk a játékkal kapcsolatban, ezekre csak úgy lehet válaszolni, ha játszunk is.

A kedvelőitek is küldhetnek nektek érdekességeket. Mennyire néztek utána a forrásoknak?

-Mindennek utána nézünk, legfőbb dolognak tartjuk, hogy az oldalon megjelenő tartalom megfeleljen a valóságnak. Természetesen így is becsúsznak néha hibák, de mindig van egy jól informált hozzászóló, így pillanatok alatt képesek vagyunk korrigálni azokat.

Melyik képhez fűződik említésre méltó élményetek?

B: Nekem Démon Vi képe, amikor hatszor jelenik meg rajta a hatos szám. Ez azért maradandó élmény, mert ennyit a megfelelő háttér megtalálásával nem totojáztam. 4 órán át kerestem azt a képet amire azt mondtam, hogy megfelel.

M: Számomra a legelső képünk adott egy maradandó élményt, hiszen az volt az első lépcsőfoka annak a hosszú útnak, amelyen most haladunk.

T: A Camille külsejéről szóló érdekességünkben említettem a Kingsman című filmet, amely az idéző nevem ötletét adta, ezért örülök annak, hogy a játék egyik hőse valamilyen módon kötődik hozzá.

Mik a tervek a közeljövőben az oldallal és a közösséggel kapcsolatban? Lesz saját rendezvényetek?

-Terveink mindig vannak, ezek az idő előrehaladtával egyre jobban megvalósulni látszanak. Elég régóta az ötletek között lapult pl. a nyereményjáték vagy a dizájnváltás, és ezek most teljesültek is, de sosem állunk le a tervekkel, mindig van hova fejlődni. Szeretnénk megjelenni gamer rendezvényeken majd, így kicsit közelebb hozva a közösséget az oldalhoz.

Gratulálunk az egy évhez, és sikeres folytatást a csapatnak! 😉


Gondoltad LoLna Facebook: https://www.facebook.com/gondoltadlolna/


Ajánlott cikk:

A Rend és Káosz – Legendás esemény

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek