Életünk végéig LoL – Tetoválások

Ami biztos: a tetoválásokat úgy kell bevállalni, hogy tudatában legyünk annak, hogy bizony azokat életünk végéig viselni fogjuk. Van, ahol még rossz szemmel nézik, de már nem megy ritkaságszámba, hiszen már sok fiatal vállal kisebb-nagyobb tetoválásokat. De ami új keletű, az a Gamer tetoválás. Azon belül is pedig az olyanok, amik kimondottan egy-egy játékhoz kapcsolódnak. 

Hyouka_Art egy kétségkívül tehetséges rajzoló, aki nemrégiben felhívást intézett a Gamerek körében, miszerint referenciamunkaként elvállal egy Gamer vonatkozású tetoválás elkészítését. Interjúnkban megkérdeztük őt a szakmájáról és a Gamer tetoválások helyzetéről.

niki-hyouka-art

Elsőként egy rövid bemutatkozást kérnék tőled.

-Sziasztok! Király Nikinek hívnak, de egy leginkább HyouKa néven ismerhettek! A legtöbb munkám a League of Legends nevű játékhoz fűzödik, amik rajzokban és most már remélhetőleg egyre több tetoválásban is megelevenednek majd!

,,Sok dolog mérföldkő az ember életében, így bizonyos játékok is lehetnek azok.”

Mióta tetoválsz? Mi motivált erre a pályára?

-Most nyáron volt 2 éve, hogy komolyabban a szakmába csöppentem. Tehát még nagyon gyerekcipőben járok! 🙂 Szerencsére ez idő alatt végig szalonban tanulhattam a munka csínját-bínját, amit sokan sajnos nem mondhatnak el magukról. Mindig is valami rajzos témával szerettem volna foglalkozni, de a kihívást ebben találtam meg végül! Vagy a gyerekkori Turbó rágók hoztak nagyon lázba! 😛

ahri

Sok rajzod is látható, a legtöbb gamer témában, azon belül is LoL. Aktív játékosa vagy?

-Amennyire az időm engedi, próbálok az lenni! Rengeteg gyakorlás férne még rám az időhiányosságból adódó kiesések miatt, de szerencsére a csapattársaim elég erős idegzetűek!

Sokak számára megkérdőjelezhető egy gamer tetoválás, pláne, ha egy bizonyos játékhoz kapcsolódik. Hiszen nem feltétlen örök a játék, nem feltétlen játszunk vele életünk végéig. Mi a véleményed erről, és úgy általában egy tetoválás bevállalásáról?

-Sajnos vagy nem sajnos (nagyon egyén függő), hogy az emberek felfogása eléggé elfogult ebben a témában, de ez mindig jelen lesz, amíg csak a varrásra igény van. Az pedig, hogy ki milyen témában, mit tud „elviselni” magán, azt megint csak ahhoz tudom kötni, hogy az egyén milyen lelki sérüléseket, érzelmeket von bele az adott mintába, hisz a legtöbb nem-divattetkó ebből ered! Mindenesetre sok dolog mérföldkő az ember életében, így bizonyos játékok is lehetnek azok.

Te is rendelkezel hasonló tetoválással? Esetleg olyannal, amit te terveztél meg?

-Igen. 🙂 3 tetoválásom ehhez köthető. Többek között Diana, Kalista és Illaoi társaságában. ( Utóbbi saját rajzom, amit a páromnak köszönhetek, hogy rám került. Másik kettőt kollégámnak.)

,,Látom a fényt az alagút végén!”

Cosplayelni is szoktál a rajzolás mellett. Általában követed az összes gamer rendezvényt?

-Ebben szintén nagyon kezdő vagyok még. Talán eddig 2 cosplay-em mondható normálisnak. Bár a későbbiekben még ezekkel is van tervem. 😉 A legtöbbet megpróbálom elcsípni, ha személyesen esetleg mégsem sikerülne, akkor valamilyen formában megpróbálok értesülni mindenről.

nami

A rajzoknak, grafikáknak egyértelműen van jövője, pláne ha szépek is igényesek. De a gamer tetoválás még viszonylag új keletű, milyen jövőt jósolsz neki?

-Igen, valóban új keletű, ezt én is tapasztalom, amikor keresek vendégeket egy-egy mintához. Nagyon nehéz elcsípni a vendég igényeit úgy, hogy ami lapon is szépen mutat, az bőrön is olyan legyen! A tetoválandó mintákat próbálom úgy alakítani, hogy ha valaki rájuk néz, ne egyből egy bizonyos karakter jusson eszükbe róla, tehát „hétköznapi” viseletre is jók legyenek. Ilyen felvezetésben viszont látom a fényt az alagút végén!

,,Kemény munkával sok mindent eltud érni az ember.”

Milyen érzés, hogy emberek, életük végéig a te munkáidat hordozzák magukon?

-Mindenek előtt megtisztelő és nagyon jól esik a belém vetett bizalmuk! Hihetetlen nagy felelősség ez a szakma bármilyen szemszögből nézve, akármit is készítsen el az ember! Viszont egy elégedett mosoly a munka végén, és amit látok a vendégeim szemeiben, mindennél többet ér!

Mik a jövőbeni célok? Hova szeretnél eljutni karriered során?

Tervek vannak, és mindig is lesznek, a rajzolás és a tetoválás terén is. Szerencsére mind a két ág nagyon széleskörű, ahol kemény munkával sok mindent eltud érni az ember. Ezekről a tervekről viszont a későbbiekben térnék ki! 😉


Hyouka_ART Facebook: https://www.facebook.com/hyoukArt/
Instagram: https://www.instagram.com/hyou__ka/


Ajánlott cikk:

Össznépi rettegés: Félve ne nyerj!

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek