Egy rendszer, ami megállíthatja a smurföket

Egyes kompetitív játékok fejlesztői már dolgoznak egy rendszeren, aminek segítségével a csalókat és a smurföket is visszaszoríthatják – persze nagy kérdés, hogy működőképes lesz-e…

2017-et írunk és az esport egyre népszerűbb. Hazánk is megérezte a hivatalos League of Legends bajnokságok ízét és komolyságát, világszerte pedig már a média sem képes elmenni az impozáns események mellett.

smurf-gif

Azonban nem mindenki játszik azért, hogy a világ legjobbja legyen. Csupán fejlődni szeretne és kell számára egy kis kompetitív élmény. Lehetséges, hogy amikor nem League of Legends-ezik, akkor ipari szinten darálja a versengésen alapuló társasjátékokat – ilyen ez a versenyszellem.

Egy ilyen élményt nagy mértékben rombolja, ha egy legyőzhetetlen ellenfelet kapunk. Ha a saját szintünkön játszunk, egy mérkőzés végkimenetele az utolsó másodpercig kétesélyes marad. Van idő fordítani, van esély változtatni.

Viszont ha egy tapasztaltabb, ügyesebb játékos kerül az ellenfél csapatába, és nem a véletlen műveként, hanem egy „smurf” account-al, akkor az esélyeink nagyban csökkennek. Valamint a saját csapatával is kiszúr, hiszen növeli a ligában a társai beosztását, holott lehetséges, hogy a meccs más végkimenetellel zárult volna, és még az említett ellenfél játékosai is tanulhattak volna valami újat.

smurf

Mi lehet a kulcs? A Valve már közel jár – bár a rendszer nem a legjobban van kidolgozva, de kezdetnek tökéletes.

Az adott személy csak akkor játszhat rangsorolt játszmákat, ha megadja a telefonszámát. Természetesen azok számára, akiknek több telefonjuk van, ez nem okoz problémát, de így is nagy számban redukálná a smurfök számát.

De ha ez nem elég jó megoldás, akkor gondoljunk a koreai szerverre a Riot-nál. Csak személyi igazolvánnyal tudnak regisztrálni. Egy jól kiépített rendszerben esélyes, hogy mind a boostolók, mind a smurfök kiszoríthatók lesznek. Persze ezzel egy hatalmas internetes iparágat rombolna le a Riot, aminek még nem tudjuk milyen következményei lennének, de kíváncsian várjuk, hogy lépnek-e ők is ez ügyben.

Nektek mi a véleményetek, miképp lehetne ezt a jelenséget megszüntetni? Szükség van-e egyáltalán az eltüntetésére, vagy tanuljunk meg vele élni?


Ajánlott cikk:

Májusi filmbemutatók

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek