Egy hatásos ranglétramászási módszer – Kata In Wonderland –

Egy hatásos ranglétramászási módszer – One Trick Pony 

Gyakran találkozni azzal a felvetéssel, miszerint a ranglétra megmászásához egyszerű, de nagyszerű módszer az, hogy tökélyre fejlesztjük játékunkat egy általunk választott karakterrel, majd minden egyes csatánkat az Idézők Szurdokában kizárólag vele vívjuk meg. Valóban okos döntés ez? 

Mit jelent az „One Trick Pony? 

Az úgynevezett „One Trick Pony-k” (röviden OTP-k) olyan játékosok, akik egy hőssel tudnak jól játszani, de azzal valóban nagyon ügyesek. Óriási mennyiségű győzelemmel végződött meccsük van az adott karakterrel és tökéletesen kitanulták annak csínját-bínját. Mikor csak lehetőségük van rá, ezt a hőst választják a játékban és gyakran kilépnek a hősválasztó képernyőről vagy trollkodni kezdenek, ha kitiltják vagy elveszik előlük. Ez persze nem minden OTP játékosra igaz, vannak akik higgadtan kezelik a dolgot és ennek ellenére is, keserű szájízzel, de megpróbálják a legtöbbet kihozni magukból más karakterrel.

Mik az előnyei ennek a játékstílusnak? 

-Olyan trükköket van lehetőséged megtanulni az adott karakterrel, amiket kevesen ismernek. Akár te magad is találhatsz ki újakat.
-Nem ijedsz meg attól, ha olyan hőst választanak ellened, ami a tied „countere”, hiszen van már ebben tapasztalatod a sok lejátszott meccs miatt.
-Kevesebb időt töltesz azzal, hogy gondolkozz a játék közben, hiszen már ösztönösen tudod, hogyan kell cselekedni egy-egy helyzetben.
-Egyszerűbb számodra megtanulni más, hasonló játékstílusú hősöket.
-Könnyebben találod el az ellenséget a karaktered skillshotjaival.
-Képes vagy magabiztos lenni a rangsorolt játékok alatt, nem idegeskedsz sokat.
-Tanácsokat tudsz adni a barátaidnak az adott hőssel kapcsolatban.

Mik a hátrányai ennek a játékstílusnak? 

-Ha nincs lehetőséged a kedvenc hősöddel játszani, rákényszerülsz hogy olyan hőssel indulj csatába, akihez nem vagy hozzászokva.
-Ha az általad választott karakter csak egy ösvényen állja meg a helyét, nincs lehetőséged kitanulni más pozíciókat.
-Ha a hősöd nagy népszerűségnek örvend a jelenlegi metában, gyakran kibannolhatják  előled.
-Meg van az esélye annak, hogy hamar ráunsz a karakterre, ez pedig negatívan hathat a játékélményedre, pedig a győzelem mellett az is fontos, hogy jól érezzük magunkat a meccsek alatt.
-Sok konfliktusba keveredhetsz a csapattársaiddal már a hősválasztás alatt az OTP játékosokról felállított sztereotípiák miatt.
-Meg van a veszélye annak, hogy kedvenc hősödet teljesen átalakítják vagy nerfelik, ami következtében nézhetsz új karakter után.

Hogyan vélekedik a közösség az OTP játékosokról? 

Több fórumon olvastam utána a témának, amiből azt a következtetést vontam le, hogy sajnos nagyon sok negatív sztereotípia született erről a játékstílusról. Leginkább ebben a témában is a gyakran szidott bajos hősök, Yasuo és Riven OTP játékosai vannak első látásra elítélve, sokszor jogtalanul és hibásan. Sajnos, ha őket meglátják más játékosok a saját csapatukban, azonnal arra asszociálnak, hogy miattuk fogják elbukni a meccset, pedig ennek sokszor éppen az ellenkezője történik meg és gyakran ezek az emberek vezetnek minket a győzelemre.

Sokan örülnek, ha ilyen játékosokkal kerülnek össze, biztonságban érzik magukat hiszen tudják, legalább egy csapattársuk biztosan olyan hőst választott, akivel sok tapasztalata van. Úgy tartják ezeket a csapattársakat könnyebb gankelni és előnyökhöz juttatni. Mások negatív véleménnyel vannak és jobban örülnek annak, ha olyan emberekkel játszanak, akik több ösvényen és pozícióban is megállják helyüket, ha a helyzet azt kívánja. Szerintük felelőtlen döntés úgy rangsorolt meccseket játszani, hogy csak egy hőst tudnak biztosan kezelni.

Személyes véleményem az, hogy nincs problémám az OTP játékosokkal addig, míg nem kezdenek el trollkodni ha nem tudnak kedvenc hősükkel játszani. Egy ideig Janna OTP voltam és bár vele jutottam el eddig a legmagasabb divízióba, ahol valaha voltam és a nevemben is szerepel, mára már annyira ráuntam, hogy heti egyszer játszok csak vele. Jó karakter és nagyon mobilis, hasznos támogató, de számomra a meccsek annyira monotonok volt vele félmillió pont után, hogy új hősök után néztem.

Végezetül szeretnék nektek pár híresebb OTP játékost bemutatni, akik videóiból sokat tanulhattok, ha esetleg úgy döntötök, ti is így szeretnétek megmászni a ranglétrát. 🙂

GrossGore – Twisted Fate
https://www.youtube.com/user/madbaddog05/featured 

Cowsep – Master Yi
https://www.youtube.com/user/sepimnida

Tobias Fate – Gangplank
https://www.youtube.com/channel/UCERpgysn81hv0c0FXIjXsTg 

Shaclone – Shaco
https://www.youtube.com/user/Shaclone 

BoxBox – Riven
https://www.youtube.com/user/albertsunzheng

Köszönöm a figyelmet, jövőhéten találkozunk. 😉

Kata


Gondoltad LoL-nap – Kvízjáték és 1v1 verseny – 5000Rp és egyéb ajándékok:

https://www.facebook.com/events/463160594064518


Ajánlott cikk:

Zombiward, Vigyázó Poro, Trófeagyűjtő

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek