DrSteveice – Legend 4 – Paklik

DrSteveice a napokban elérte a Legend 4-et, aki nem elégszik meg ennyivel sem 🙂 Amíg el nem jut az első helyre, egy gyors interjúra elkaptuk, ahol bemutatja azt a négy paklit, amivel jelenleg is játszik a pozíciójában. 

drsteveice

DrSteveice a Crewbest Multigaming játékosa, és eredményei magukért beszélnek. Mégis, mondhatni indokolatlanul kevesen ismerik és követik őt a hazai közösségben. Aki megnézi régebbi közvetítéseit, egy igényes, értelmes és profi játékost láthatnak rajta. Hogy ismeretségén változtassunk egy kicsit, van szerencsénk őt is a csapatunkban köszönteni, mint Hearthstone rovatvezetőt, aki hamarosan írásban is segíteni fogja a játékosokat majd. Múlt héten elérte a legend 4-et, azóta is törekszik az első helyre. Röviden kikérdeztük most, és betekintést nyerhetünk a paklijaiba is.

Mióta foglalkozol a Hs-el? Mikor kezdted el komolyabban venni?

-Béta óta játszok a Hs-el, azonban komolyabban csak tavaly nyár óta foglalkozom vele.

Mióta cél, hogy benne legyél a top10 legendben?

-Még júniusban sikerült elérnem a top20-at, azóta foglalkoztat hogy minél előrébb törjek legenden belül és egyszer megszerezzem az 1-es rangot.

Milyen paklival érted most el? 

-Túlnyomó részben az Aggro Shamant pörgettem, de Reno Mage, Miracle Rogue, Reno Lock és Jade Shaman paklik sem maradtak el.

Hearthstone Screenshot 02-20-17 09 Hearthstone Screenshot 02-20-17 09.49 22

3 4 5

Arról nehéz lenne most beszélni, hogy a kirotáló classic lapok után mi lesz a meta, hiszen az új kiegészítő lapjai fogják azt befolyásolni. De szükségszerű volt ezen lapok wild-ba helyezése szerinted?

-A kirotáló classic lapokat szükségszerűnek és jó ötletnek tartom, azonban nem értek egyet a kivitelezéssel. Egyrészt szerintem, ha classic lapokat vesznek ki, akkor megfelelő módon kellene azt helyettesíteni (pl. új classic lapokkal, nem kiegészítőkből- a jövőben kirotáló lapokkal), másrészt ha már kaszt specifikus classic lapokat is visszavonultatnak, akkor ezt a szekciót kicsit kibővíthették volna. Az Ice Lance kirotálásával például abszolút nem értek egyet, a Conceal meg az Overwhelming rendben vannak. Viszont szerintem akadnak ezeknél overpowerebb lapok is a kasztokon belül. Gondolok itt pl egy Fiery war axe-re vagy akár egy Inntervate-re.

Mindenesetre ez a Blizzard intézkedés új metákat/paklikat/stratégiákat fog eredményezni, szóval összességében támogatom a kezdeményezést.

Mit vársz a következő kiegészítőtől? Szerinted mit fognak erősíteni?

-A következő kiegészítőnek több célja is lehet, fogalmam sincs ezekből melyek fognak megvalósulni.

Első sorban valószínűleg vissza fogja hozni a Huntert és a Paladint az életbe és talán tovább gyengíti a Shamant (mert a STB és Spirit claws nem elég). Másrészt orvosolnia kell a kirotáló classic lapok/kiegészítők/adventure hiányát és pótolni őket. Én személy szerint azt várom Ben Brode bácsitól és a haverjaitól, hogy végre hozzanak össze egy olyan metát, ahol az összes kaszt ugyanannyira játszható és élvezetes.

Van a Hs-ben jelenleg olyan nagy potenciál hazánkban, hogy megérje komolyabban foglalkozni vele? (gondolok itt offline és online versenyekre is)

-Ha jó vagy, akkor mindenképp érdemes foglalkozni a Hs-el, országtól függetlenül. Az tény, hogy az E-sportolás itthon még eléggé gyerekcipőben jár, a hazai gamerek közel sem kapnak annyi támogatást és megbecsülést, mint a külföldi sorstársak, viszont a kimagasló tehetségek és a szerencsésebbek még ilyen körülmények között is képesek az E-sport karrierjük ápolására. Kockázatos és nehéz út Magyarországon munkaszinten űzni bármilyen játékot, de ha ezt érzed hivatásodnak, akkor nem igazán van választásod.

Bármelyik tier1-es paklival el lehet jutni legendbe? És ami érdekesebb… mi kell ahhoz, hogy ez sikerüljön is bárkinek, aki szeretne?

-Igen bármelyik deck-el, amiket a profi játékosok Tier 1-be sorolnak elérhető a legend rang. A mi kell hozzá – kérdésre szívesebben válaszolok a nemsokára megjelenő cikkemmel itt, ami történetesen pont a Legend rang elérésének metódusával foglalkozik.

Mik a terveid, céljaid a játékkal?

-A célom a játékkal, hogy a tőlem telhető legmagasabb szintre érjek el, mind játéktudás, mind versenyzés szempontjából. Szeretnék kijutni a tavaszi világbajnoksági selejtezőre, később pedig a világbajnokságra. Ez egy nehéz és rögös út, az is lehet hogy elérhetetlen, de mindig is szerettem a kihívásokat.

Mikor látatunk téged legközelebb streamelni?

-A következő streamemet majd a cikkmegjelenéssel egyeztetem össze, pontos dátumot egyelőre nem tudok mondani, de annyi biztos, hogy a héten esedékes.


DrSteveice Facebook: https://www.facebook.com/drsteveice/
DrSteveice Twitch: https://www.twitch.tv/turtleshaman


 

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek