Daiya Nightmare Interjú

Daiya Nightmare nagy követőtáborral rendelkezik: több mint háromezer ember kedveli munkásságát. Elmeséli nekünk honnan is kezdte és mi a jelenlegi álláspontja a hazai cosplay világáról!

,,Először picit féltem”

Mikor és hogyan döntötted el, hogy szeretnél cosplayezni? Mi volt vele a célod?

Úgy körülbelül 6-7. osztályos lehettem, amikor rátaláltam a MondoCon nevű eseményre. Ennek kapcsán elég sokat olvasgattam itt-ott a japán kultúráról, szokásokról, illetve a cosplay-ről is. Én mindig az az ember voltam, aki odáig volt az egyedi dolgokért, illetve a különleges ruhákért, így hát említenem sem kell, hogy egyből beleszerettem ebbe a hobbiba. Különösebb célom nem volt vele, csak jól szerettem volna magamat érezni és kipróbálni, hogy vajon milyen érzés lehet egy-egy megadott karakter bőrébe bújni.

blazblue___litchi_faye_ling_cosplay_by_nightmaredaiya-dab4aoo-2

Emlékszel életed első MondoCon-jára? Milyen volt?

Természetesen igen. Hatalmas nagy élmény volt, rengeteg új embert ismertem meg, akikkel még a mai napig jó kapcsolatot ápolok. Annak ellenére, hogy először picit féltem tőle, hogy vajon milyen lehet egy ilyen rendezvény és az ezen résztvevő emberek, kellemesen csalódtam. Amikor csak tehetem, azóta is boldogan részt veszek a MondoCon-on, illetve a hasonló jellegű rendezvényeken.

,,Nem egyszer néztek már rám furcsán”

Mi a véleményed a hazai cosplay versenyekről?

Attól függ milyen szempontokat veszünk figyelembe. Szerintem igényesek és jól megszervezettek a hazai cosplay versenyek. A hang- és fénytechnikával sincsen semmi probléma. A fellépők általában felkészültek, és olyan ruhadarabokkal vagy páncélzatokkal állnak elő, ami abszolút megállja a helyét a színpadon.

Mi volt a legnagyobb nehézség, amibe egy cosplay készítése közben ütköztél?

A fegyverek. Sajnálatos módon nem rendelkezem megfelelő eszközökkel, illetve elegendő hellyel arra, hogy ezeket otthon kivitelezni tudjam, így kénytelen vagyok a fegyvereimen az ismerőseimnél dolgozni, és ha szerencsém van, még kisebb-nagyobb segítséget is tudnak nekem nyújtani ebben.

annakushinacosplay-1

Számodra mi a cosplay-világ árnyoldala, és hogyan kezeled őket?

E világ árnyoldalai? Hm… Hát sajnos a legtöbb ember nem ismeri a cosplay-t, mint hobbit, illetve az olyan rendezvényeket sem, mint például a MondoCon. Nem egyszer néztek már rám furcsán amikor jelmezben mászkáltam egy rendezvény keretein kívül. Nem mindenkinek tetszenek az ilyen fajta öltözékek, de mivel nem vagyunk egyformák, ez nem is baj. Mindenkinek meg van a saját maga hobbija, és ezt illik tiszteletben tartani.

,,Sokkal nyitottabb lettem a világ felé”

Tervezel valaha versenyen részt venni?

Jelenlegi álláspontom szerint nem.

Szoktál kapni rajongói leveleket? Ha igen, hogy kezeled őket?

Rajongói leveleket nem, de rajzokat jó párszor kaptam már a MondoCon-on. Nagy boldogsággal tölt el nézegetni ezeket a munkákat. Annak tudatában lenni, hogy valaki időt szánt az adott rajzra, hogy aztán majd nekem ajándékozhassa, nagy boldogsággal tölt el.

rorymercurycosplay

Mit gondolsz az eddigi legnagyobb eredményednek?

Ami számomra sokat jelent, hogy maga a cosplayezés és a MondoCon-ok sokat segítettek a személyiségem fejlődésében, illetve sokkal nyitottabb lettem ennek köszönhetően az emberek és a világ felé, mint előtte. Véleményem szerint ez az, ami a legnagyobb eredmény számomra.

Köszönjük szépen, hogy válaszoltál kérdéseinkre!


Daiya Facebook: https://www.facebook.com/DaiyaNightmareCosplay/


Ajánlott cikk:

Életünk végéig LoL – Tetoválások

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek