CTM – Top 2 interjú és pakli

Tegnap lezajlott az első 200 fős verseny, amit a Clash Tournament Magyarország Facebook csoport indított. Az első két helyezettel készítettünk egy gyors interjút, és megtekinthetjük a győztes paklikat is. 

Ojtó Zsombor – <c3>zsombi<c/> első helyezett paklija:

Gregus-Fóris Gergő – Gergo_YT második helyezett paklija:

Mióta foglalkoztok a játékkal?

<c3>zsombi<c/>: 2016 február végén találtam rá a játékra, azóta játszok vele. Volt egy időszakom mikor abbahagytam, de újrakezdtem, és azóta is az egyik kedvenc mobilos játékom!

Gergo_YT: A játékkal körülbelül egy éve játszom folyamatosan és azóta sokat fejlődtem.

Mennyire érdemes, akár ladderen akár versenyeken meta deckeket használni?

<c3>zsombi<c/>: Meta decket általában csak challengekben érdemes használni, ladderen nem működnek olyan jól. Egyelőre nem tudom mi a mostani meta, de sokan Pekkáznak, és van egy újfajta Prince-es zap bait challenge deck is, amit tudok ajánlani.

Gergo_YT: Szerintem ladderen sokkal nehezebb meta decket használni mivel sok a “furi” deck, viszont challengekben nagyon megéri, mert természetesen azok működnek a legjobban .

Kedvenc és legutáltabb lapotok a játékban? 

<c3>zsombi<c/>: Az én kedvenc lapom a Mortar. Challengekben nem jó, de ladderen kiválóan működik. Azért szeretem, mert ha jön egy tank, ami rá megy a Mortar-ra, akkor a Mortar lesebzi a tank mögötti katonákat, és utána már csak egy Fireball elég rájuk. A legutáltabb lapom a Royal Giant. Az én deckem nehezen countereli le, nem jó ellene a Mortar. Arról nem is beszélve, hogy szerintem túl sok az élete.

Gergo_YT: Kedvenc kártyám a Lava Hound, mert ezzel játszok régóta és megszerettem egyes tulajdonságait, de vannak olyan helyzetek is, ahol nagyon nem szeretem. Talán a kártya, amit a legjobban utálok, az a Minion Horde, mert nagy countere a deckemnek és leszednem sem könnyű, mert Fireball + Zappel játszok és mire odaér a Fireball a Minion Horde már elvégezte a dolgát.

Mit/miket javasoltok azoknak, akik szeretnének magasabb szintre kerülni?

<c3>zsombi<c/>: Ahhoz, hogy magasabb szintre tudj jutni, fontos a jó deck, minél erősebb lapokkal. Szerintem az is fontos, hogy szeress az adott deckkel játszani.

Gergo_YT: Én azt tudom tanácsolni azoknak, akik fel akarnak jutni magasabb szintre, hogy egy decket fejlesszenek csak, és arra fókuszáljanak, mert akkor magas szintre ki lehet húzni, aminek meglesz az eredménye.

Pár mondatban mutassátok be a paklitokat, amivel versenyeztetek most. Tippek,tanácsok, legnagyobb counterek stb…

<c3>zsombi<c/>: Én egy Pekka+Miner control deckkel mentem egész végig. Őszinte leszek, a tournament előtt sose használtam ezt a decket, és csak úgy hirtelen leltem rá. Ha ezt a decket használod, fontos tudni, mi mire való. Pekka a tankok leszedésére, Miner a cheap damage-ra, a többi kártya védekezésre, ellentámadásra. Fontos, hogy mindig próbálj úgy játszani vele, hogy legyen életben a Goblin Hut-od. Nagy countere a Zap bait, más nem nagyon.

Gergo_YT: Én a tourban szintén Lavaztam, mert nagyon jó a mostani meta ellen, mivel kevés az air-defens a paklikban. Általában agresszíven szoktam játszani, kevesebb védekezéssel, mert gyorsabban szedek tornyot általában mint az ellenfelem, aki próbál védekezni kisebb-nagyobb sikerrel. Aztán meg jöhet kis védekezés vagy a második torony.

Azért kijelenthetjük, hogy magasabb szinteken már nagyon számít a lapok szintje, így aki nem költ a játékra, jóval lassabban haladhat előre. Mit gondoltok, melyik az az aréna/szint, ahová el lehet jutni gyakorlással és jó játékkal, pénzráfordítás nélkül?

<c3>zsombi<c/>: Bármeddig eljuthatsz  a játékra való költés nélkül; idővel, jó deckkel és kitartással. Fontos az is, hogy kiismerd az ellenfeled és úgy játssz ellene.

Gergo_YT: Szerintem az a szint, ahova el lehet jutni a mai sok p2w player mellett az kb. a Challenger 1-2. De van esély arra is, hogy fentebb juss, mert én is p2w nélkül értem el a Master 2-őt, azzal a taktikával, hogy csak egy decket húzok és az elég erős lesz ahhoz, hogy feltudjam venni a versenyt a sokkal erősebb ellenfelek ellen is.

Melyik mérkőzésetek volt a legizgalmasabb tegnap?

<c3>zsombi<c/>: Volt sok szoros meccsem, de talán a legkiemelkedőbb az “Ugy is kikapsz” ellen volt. Az utolsó fél percben sikerült leszednem egy tornyát, arról nem is beszélve, hogy ő sem állt messze a győzelemtől.

Gergo_YT: A tournament alatt a legizgalmasabb meccsem az ,,lorbot” ellen volt, aminek végéről klip is készült.

Ha lehetne, mit változtatnátok a játékon?

<c3>zsombi<c/>: Én megpróbálnék minden kártyát úgy balance-olni, hogy használható, de nem overpowered legyen. Ezen kívül szerintem a játék jó úgy, ahogy van, és egy ideig nem fogom abbahagyni. 🙂

Gergo_YT: Jó lenne, ha a játékban minden nap lenne valamilyen változatosabb special challenge.

Köszönjük a válaszokat és gratulálunk még egyszer!


A teljes adás már visszanézhető YouTube-on is, Zsomac közvetítésével:

Ha szeretnétek ti is csatlakozni a következő versenyekre, 10-es arénától már jelentkezhettek a csoportba:

https://www.facebook.com/groups/390355214723263


 

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek