Clean Feed – Az első LoL-elemzős hazai műsor

Thanatos és Arwyll egy közös online műsorba kezdtek, ahol mélyebb elemzéseknek és témáknak lehetünk szem és fültanúi. Az első részek után, Thanatos mesél nekünk a Clean Feed megalakulásáról és terveiről.


Az elemzés és a statisztikák szerelmese vagy tudhatóan. Régóta terveztél egy ilyen saját műsort indítani?

Óóó, talán már a kezdetek óta! Viszont kellett a tapasztalat és a szakértelem, hogy én is jobban átlássam a dolgokat. Nem mondom, hogy most mindent tudok, de úgy érezem, hogy a megfelelő utána járással és felkészüléssel (ami nem kevés időt visz el), egy érdekes és mélyebb elemzéseket is tartalmazó műsort lehet összehozni.

Hogyan fogadta Arwyll a felkeresésedet és az ötletedet, hogy együtt vezessétek a Clean Feed- et?

Azonnal rákapott a dologra. Nagyon jól esett, hogy ennyire magával ragadta az ötlet, ráadásul hihetetlen lelkesedését az azonnali előrehaladás vágya is körüllengte, emiatt az én lustaságomat is képes volt kiirtani. Gyakorlatilag kevesebb, mint 1 hét alatt eljutottunk az ötlettől az első adásig.

Mennyire fogjátok követni a külföldi példát/példákat, ami a témaválasztást és a műsormenetet illeti?

Vannak időszakok, amikor a téma egyértelműen adott. Erre a legjobb példa a világbajnokság, amikor mindennek arról kell szólnia. A témaválasztást nagyjából az határozza meg, hogy miről szeretnénk beszélni, miről tudnánk érdekesen, akár hasznosan beszélni. Ez pedig valószínűleg nagy átfedést mutat majd a külföldi próbálkozásokkal, mert a fő témakör, a League of Legends, adott. Ettől még igyekszünk egyedi tartalmat adni a nézőknek.

Alapvetően a tematika egy szűkebb réteget céloz meg a hazai e-sporton belül is. De nyilván célotok is van, hosszútávon. Mit vársz el a clean feed-től? Kiknek szól leginkább?

Egyelőre azt a rést szerettük volna lefedni, hogy nincsen olyan tartalom idehaza, ahol releváns, érdekes és elfogadható elemzéseket kaphatnak az érdeklődők a profi e-sport szcéna történéseiről. Szeretnénk megnézni, hogy ez hány embert érdekel, felnőttünk-e a feladathoz és tudunk-e elég érdekes és hasznos témát összeszedni. Ha minden jól működik, akkor bővülhet a paletta, akár játékok terén is. Természetesen mindig biztosítva, hogy szakértők beszéljenek az adott dolgokról.

Egyértelműen a legtöbb témát a Worlds adhatja, még egy jó darabig. Viszont szerintem nagy segítség és hasznos tartalom lehetne a magyar e-sportnak, ha az itteni csapatok mérkőzéseivel is foglalkoznátok majd. Tervben van a magyarországi LoL versenyek és mérkőzések elemzése is?

Szerintem mind a kettőnket érdekel a hazai közösség előre jutása, és érintőlegesen biztosan foglalkozunk majd vele. Első körben viszont a legnagyobbak vannak a fókuszban, mert onnan lehet a legtöbbet tanulni. Azt viszont nem tartom kizártnak, sőt, hogy pl. egy MEB döntő vagy következő szezon alkalmával szenteljünk részeket az ottani csatáknak.

clean-feed

Terveztek egy-egy műsorban harmadik félt is bevonni?

Természetesen. Konkrét elképzelés egyelőre nincsen, de ahogyan a témák bővülnek és telnek a hetek, biztosan fogunk hívni vendégeket. Kell változatosság ^_^

A technika ördögén kívül, hogyan értékelnéd (elemeznéd 😛 ) az első adást? Milyen volt a visszajelzés, mit változtatnál/bővítenél a továbbiakban?

Engem is meglepett, hogy így elsőre hány embert érdekelt az adás, illetve mennyien adtak pozitív visszajelzést. Gyakorlatilag az alapvető problémákon kívül (hangminőség, képminőség, design pontosítása) semmilyen negatívum nem ért minket. Remélem ez nem csak azért van, mert sokan inkább a hallgatást választották, hanem mert tényleg érdekli az embereket egy ilyen jellegű műsor, és valamennyire tudunk is válaszolni erre az igényre. Sőt, mindenkit buzdítok arra, hogy igenis jelezzen vissza bátran, mert nem csak magunknak csináljuk ezt a műsort 😉

A témaválasztás után, hogyan készültök fel az adásra? Előre megbeszélitek a pontokat, vagy mindenki utánajár a témának, és igazából nektek is új, hogy mit mond a másik?

A fő témákat kitaláljuk írásban, aztán mindenki utána jár a dolgoknak, csinálunk egy közös jegyzetet. Ezt követi egy jó Skype beszélgetést, ahol mindig átbeszéljük a dolgokat, összefésüljük az ötleteinket és tudásunkat, és csinálunk egy adástervet. A saját gondolatok rendes megfogalmazása, a tippelések és egyebek viszont teljesen újak számunkra is, hiszen a vázlatokat beszéljük át és a dolgokat, amikről érdemes lesz beszélni. Személy szerint élvezem mind a két részét a beszélgetésnek, bőven van újdonság tartalma az előzetes és a felvett szakasznak is.

Milyen rendszerességgel tervezitek az adásokat? Mikor láthatjuk a következő részt, mi lesz a témája?

Szeretnénk tartani a heti 1 alkalmat, lehetőleg ugyanazon napon és időben. Mivel én is kiköltöztem külföldre, Arwyll is ott van a VB-n, ezért nehézkes még az élő és rendszeres alkalmak összehozása, de idővel biztosan belerázódunk a dologba 😉

Köszönjük az interjút! Pénteken várjuk a következő részt 😉

Az előző részeket itt visszanézheted, hallgathatod, olvashatod, tapinthatod, rajzolhatod… tényleg bármi… :

Twitch: https://go.twitch.tv/thanatosthepsycho
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCNGlIRBFG2DY3P27_BvrKDA
SoundCloud: https://soundcloud.com/tamas-kiss-706241969


Thanatos Facebook: https://www.facebook.com/thanastream/


Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek