Central European Comic Con

A Marvel Magyarország Club bemutatja: CECC- Zero Edition

A Central European Comic Con (CECC) egy hiánypótló rendezvény, kimondottan kockáknak, a képregények, filmek és sorozatok szerelmeseinek, ahol a Marvel, DC, Star Wars, Star Trek, Dr. Who, Supernatural, Assassin’s Creed, Harry Potter és a többi fandom rajongói találhatják meg a nekik tetsző programokat. A rendezvény idén ősszel az FMK-ban (1096 Budapest, Haller u. 27.) kerül megrendezésre, 2017.09.10-én.

Az esemény alapja közösségi kezdeményezés volt, azzal a céllal, hogy itthon is teret adjon a nyugati típusú filmek, sorozatok és képregények rajongóinak, létrehozva egy olyan rendezvényt, ahol a geek kultúra tagjai nem csupán megtűrt kategóriát jelentenek, hanem végre övék a főszerep.

A CECC kínálatában a klasszikus Comic Conokra jellemző kiállítók és programok szerepelnek: a képregény kiadók standjainál be lehet szerezni a legújabb kiadásokat, de régebbi ritkaságokat is, sőt, némelyik példányt helyben dedikáltathatjuk is. A piactéren a legkülönfélébb boltok kínálnak geek ajándéktárgyakat, könyveket, ruhákat és kiegészítőket, kézzel készült, egyedi holmikat.

Természetesen nincsen con cosplayerek és cosplay verseny nélkül. A CECC cosplay versenyén három kategóriában is összemérhetik magukat a versenyzők: Catwalk kategóriában pörgős, dinamikus színpadi bemutatót láthatunk ahol a jelmezeké lesz a főszerep, míg az Egyéni és Csoportos Performance kategóriákban a hangsúly a karakter megszemélyesítésén és az előadáson van.

A CECC egyedülálló módon a kezdő cosplayerekre is gondolt, éppen ezért a versenyzők – korábbi tapasztalataik, versenyrutinjuk és eredményeik alapján – két szintre lesznek osztva: Az Iron Legionba kerülnek a szárnyaikat még csak próbálgató tehetségek, míg a Gotham Sirens kategóriában a már rutinos versenyzők szállnak harcba a jutalomért. Ez a jutalom pedig nem is kicsi, hiszen a nyeremények közt szerepel minden cosplayer álma: lehet nyerni egyebek között páros belépőt az East European Comic Conra (Kelet-Európa legnagyobb conjára), stúdiófotózást, minőségi cosplay alapanyagokat, a legjobb cosplayer képe pedig kiállításra kerül a Cosplay Galériában.

A színpad persze nem csak a cosplayereké, a programok közt mindenki megtalálja a magának valót: lesznek előadások a képregény tervezésről, a zsáner és passing megjelenéséről a képregényekben, a filmkészítésről és a portréfotózás alapjairól is. Élőben kísérhetjük nyomon egy képregény születését kivetítő és Wacom-tábla segítségével, bepillantást nyerve az alkotás folyamataiba.

A látogatók divatbemutatóval kísért előadás keretében ismerhetik meg a Steampunk kultúrát és az egyes irányzatok stílusjegyeit.

’Doktor vagy Doktornő? Mi lesz veled, Doki?’ címen láthatunk előadást a Dr. Who következő évadjáról és a női Doktorról, de a Star Trek rajongók sem maradnak hoppon, az idén 30 éves Star Trek- TNG és a heteken belül induló Star Trek: Discovery apropóján boncolgatjuk a Star Trek univerzum múltját, jelenét és jövőjét is.

Egy geek conról természetesen nem hiányozhat a Geek Kerekasztal, a legaktuálisabb kocka témákkal, az idei év eddigi és közelgő filmjeiről, sorozatairól és játékairól egyaránt. A Képregény Kerekasztalon lapkiadók és alkotók fognak beszélgetni a hazai képregény helyzetéről, míg a Trónok Harca Kerekasztal beszélgetésnél a nagy sikerű „Kapcsoljuk Westerost!” műsorvezetőivel elemezhetjük az elmúlt évad történéseit és a várható folytatást.

Az előadások és kerekasztalok mellett nem feledkeztünk meg az aktív szórakozási lehetőségekről sem: a rajongói klubok standjainál fotózkodhatunk kedvenc fandomunk cosplayeseivel, filmes relikviákat csodálhatunk meg, interaktív játékokon vehetünk részt, vagy nyeremény reményében különféle kvízekkel tehetjük próbára tudásunkat. Ha ennél is aktívabb szórakozásra vágyunk, lehuppanhatunk a PC-k és konzolok elé, kihívhatjuk egymást egy Injustice2 menetre, nevezhetünk a Just Dance bajnokságra, vagy kipróbálhatjuk a Winchester fivérek démoni szabadulószobáját. Emellett fotófal, terepasztalos játékok, wargame, fegyversimogató, Marvel Munchkin társasjáték, Tardis- Jenga, figurafestés, különféle workshopok, egy minden fandomon keresztül velő kincskereső játék és a nyereményözön teszik teljessé az élményt.

Esemény:

https://www.facebook.com/events/130632977516751

Web:

www.cecc.hu

Időpont és helyszín: 2017.09.10. FMK (Budapest, Haller u. 27.) 10:00

Belépő (a helyszínen kapható): 800.-


Ajánlott cikk:

Budapest Roadshow + Elimpia Kupa

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek