Amit tudunk a Far Cry 5-ről

Az Ubisoft nem húzza tovább az idegeket – leleplezte legújabb projektjét, amely az előrejelzések ellenére nem a vadnyugaton játszódik.

Sokkal inkább a napjainkban, de ez nem vesz el semmit az értékéből – a helyzet az, hogy még így is születhet belőle egy nagyon jó neo-western.

A Ubisoft jelenleg kétes érzéseket kelt bennem – a Far Cry 3 és az Assassin’s Creed negyedik része után mintha picit elszálltak volna. Félreértés ne essék, még így is nagyon jó játékokat készítenek, de… és ott van az a bizonyos „de” pillanat. Most a Far Cry 5-el ismét előhúztak valamit, amire érdemes lehet odafigyelni!

A történet:

Napjainkban járunk – Joseph, egy karizmatikus és igazán őrült alak. És van egy saját, kultusza. A tagsági díj ingyenes, sőt ha nincs kedved magadtól menni, még biztonságos, fegyveres kíséretet is kapsz magad mellé.

Persze így is sokan vannak, akik önként csatlakoznak, hiszen nagy változások mennek keresztül a világban, krízisek, és senki sem biztos a jövőjében. Ilyenkor pedig könnyebben beleesnek egy „tiszta vezető” képével felállított csapdába.

A mi feladatunk seriffként, hogy rendet tegyünk Hope County-ban, megállítsuk a sorozatos emberrablásokat, kiszabadítsuk a rabokat és elkapjuk Joseph-et ( vagy Josef, még nem tiszta, hogy fogja írnia nevét. )

Szabjunk testre

A játék történetében először, lehetőségünk lesz teljesen testre szabni a karakterünket. Nyilvánvalóan a játéknak eddig is eleme volt a játékos stílusa, amit általában egy képességfával rendeztek le a fejlesztők, most azonban már külsőre is abszolút magunkénak érezhetjük a karakterünk. Számomra Ajay és Jason után ez hatalmas felüdülés. Bár ott sem a karakterek kinézetével, hanem inkább a B-kategóriás szövegekkel volt bajom.

Az érkezésünk pillanatában nem leszünk egyedül – két seriffhelyettesünk is velünk tart. Őket időközben elrabolják, úgy hogy lesz még egy okunk a maradásra.

farcry5

Többen jobb és szabadabb

Az előző Far Cry játékokban már ugyan létező elem volt a kooperatív játékmód, a történetet viszont így is egyedül kellett élveznünk. A Ubisoft a kísérleti fázis végére ért, és ezúttal már az egész játékban lesz lehetőségünk a barátainkkal játszani.

Eddig általában csak különböző kihívásoknál volt lehetőség a barátaink segítségét kérni, az most változik – talán jó hatással volt a fejlesztőkre a pozitív visszhangja a Ghost Recon: Wildlands-nek.

Emellett a Ubisoft említette azt is, hogy „vezesd a saját történeted” koncepcióval rukkoltak elő, amiről nekem első blikkre az Elder Scrolls széria ugrik be – talán a Far Cry egy picit RPG-sebb irányba halad ezúttal? Annak idején a Far Cry 3-at is úgy jellemezték, hogy „Olyan mint a Skyrim csak lőfegyverekkel. Az sem kizárt, hogy a játék alatt hozott döntéseink kihatással lesznek a játék végkifejletére. Hasonló próbálkozást már láttunk a negyedik résznél is.

A Ubisoft több, és élethűbb karakterek is ígér – lesz egy papunk, akinek elcsábították az egész gyülekezetét, egy bártulajdonos hölgy, akinek a családja a kultusz áldozata lett és bosszút akar állni. Bár elsőre sablonosnak hangzik, jól felépített párbeszédekkel semmi sem lehetetlen.

A bejelentő videó alapján a vadászat, horgászat és a járművezetés is visszatér, szóval amikor épp nem igazságot szolgáltatunk is lesz mivel elfoglalnunk magunk.

Én kíváncsian várom, hogy a Ubisoft mit hoz ki, és valóban megkapjuk-e azt az akcióval dúsított, neo-westernt, amire már régóta vágyunk, vagy ez is csak egy lesz a sorban – akárcsak a Far Cry 4 volt, amiért igazán nagy kár. Oda kell tenniük magukat a fejlesztőknek, de ha letesznek egy játékot, ami felülmúlja a harmadik részt, akkor már megéri a sok munkát!


Ajánlott cikk:

Most mindenkiből lehet varázsló – Maguss

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek