A CS:GO közösség réme

Senki ne lepődjön meg, ha van egy játékos, akihez ha bomba kerül, csak fut amíg le nem lövik. Esetleg ha az összegyűlt pénzéből nem M4-et vesz, hanem 3 doboz cigit… 

Nem is igazából egy troll-ról van szó, hanem egy közösségről, akik ezeket tanácsolják a kezdőknek. Sok segítőkész játékos van a hazai szervereken, aki kortól-nemtől függetlenül próbál segíteni a kezdő játékosoknak… legalábbis reméljük, mert még nem sikerült előkeríteni 🙂

Pataki Gergő, fiatal kezdő YouTuber ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel támadja le videóiban a Counter Strike közösség játékosait. Természetesen a videók a szórakoztatás céljából készülnek, legtöbb esetben a válaszadók is tudják, hogy trollkodás áldozatai. De az kétség kívül igaz, hogy a community-vel alapvetően gond van, amire Gergő több ízben is próbál rávilágítani a videóiban, humoros környezetbe helyezve azt.

Vele készítettünk most interjút, ami egyben a Youtube csatornájának egy kis bemutatója is lesz. Nekünk elnyerte tetszésünket a munkája, sok nagyon jó ötletet véltünk felfedezni a videóiban. Persze van hova fejlődni még, viszont mindenképpen megérdemel egy kis figyelmet!

phd
Pataki HD Youtube: https://www.youtube.com/user/patakihd

A csatornád szerint két éve kezdted a videózást, de csak mostanában vagy aktívabb. Hogyan születnek a videó ötletek? És milyen rendszerességgel tervezed a folytatást?

-Az első videóm a csatornán 2013.július 5-én került fel Aldi reklám paródia néven, de ez mára már nem nyilvános (megvan az oka :p ) a “zenei” aláfestés is úgy lett megoldva, hogy miközben fogtam a kamerát dúdoltam 😀

De így is nagyon örültünk neki, hogy movie makerrel össze tudtuk rakni a dolgokat 😀 A videó ötletek általában random jönnek, a tutorial videókat láttam másnál és gondoltam, hogy elkezdhetném én is, hiszen magyar nyelven még ilyet nem nagyon láttam (Kodiakon kívül). Én a továbbiakban nagyon szeretném ha heti kettő videót fel tudnék venni vagy legalább egy videó és egy live stream legyen, és akkor már elégedett lennék magammal 😀

A legtöbb nézettséget olyan videók hozták neked, amik a community ,,segítőkészségéről” szóltak. Érezhetően gond van a magyar cs közösséggel?

-Igen ez így van, szerintem a gond a magyar community-vel az lehet, hogy sokan nem tudják elfogadni, hogy valaki kezdő, vagy egyszerűen azt, hogy vannak nála sokkal jobbak is. Illetve ahogy a Facebook csoportokban látom , egyszerűen belekötnek páran mindenbe és mindenkibe, segítségnyújtás helyett.

Van hosszútávú terved a videózással? Vagy csak hobbi marad, és szórakoztatás?

-Hosszú távú terveim nincsenek, számomra ez megmarad szerintem hobbinak, és persze szórakoztatásnak. Remélem azért még több videóm is mosolyt csalhat pár ember arcára 🙂

Játszol a CS-n kívül mással is, amiről esetleg videó is készülhet?

-A Hearthstone nevű játékkal szeretek még játszani, de nem érzem magam elég jónak ahhoz, hogy ebből videót csináljak. Továbbá mostanság elkezdtem kipróbálgatni a horror játékokat, szóval azokból szerintem lesz több videó, illetve élő adás.

Sokat olvasni arról, hogy a cs, mint e-sport kihalóban van. Hogyan látod a játék jövőjét? Mi a legnagyobb hibája?

-Ez a folyamat megakadályozható lenne szerintem, de nem úgy, hogy egyre több pénzt osztanak szét különböző bajnokságokon, hiszen attól még az átlag playernek nem lesz jobb, hogy a kedvenc csapata több pénzt kap.

Először is szerintem a csalókkal kéne valamit kezdeni, mert attól, hogy van Prime account még nem lett kevesebb 😀 Aztán persze jöhet a hitbox, az is egy érdekes dolog… De helyette kapunk csodálatos fegyverhangokat :’)

Egyik videódban megtudtad, hogyan lehetsz híres… megfogadtad a tanácsát? 😀 kappa

-3 éve megfogadtam, időutazó vagyok :3

Több videód is szarkasztikus. Alapvetően kritikus vagy a népbutító dolgok ellen?

-Igen elég kritikus vagyok minden ellen, ha olyan kedvem van 😀

Mire számíthatunk legközelebb?

-Legközelebb egy Live stream-re vagy valami közösséggel kapcsolatos videóra lehet számítani. De aki feliratkozik, az értesül róla úgy is 😉

Köszönjük a válaszaid. Sok sikert a továbbiakhoz, jó fejlődést kívánunk. Szerintünk jó úton haladsz 😉 Akinek pedig elnyerte a tetszését, nyugodtan iratkozzon fel hozzá:

https://www.youtube.com/channel/UCjLj8_Sbm1A6qdWemKLhRkg


Ajánlott cikk:

Délkelet-európai bajnokság bemutató

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek