510 millió játékóra

Ez a szám, egy hónapnyi statisztikája egy Steames játéknak. Amit egyébként 1,3 millió játékos hozott össze majdnem. De a további adatok sem elhanyagolhatóak, illetve a top 20 legjátszottabb játékaiban is akad 1-2 meglepetés talán.

1.

A steamcharts.com-on közzétett adatok szerint, az elmúlt egy hónap statisztikáit figyelembe véve, talán nem meglepő módon, a Dota 2 magasan tarolt a Steames játékok között. Összesen 510 millió órát töltöttek el a játékosok világszerte a Dota 2 harcterein.

dota2

2.

A második hely sem meglepő, a Counter-Strike: Global Offensive tartja a helyét, az ugyancsak nem elhanyagolható 272 millió játékórájával, de kijelenthetjük, hogy körülbelül a fele annyi játékos szám, arányaiban ugyanannyit játszott a játékkal mint a listavezető Dotások.

cs-go

3-4.

A dobogó utolsó fokára, mondhatni megosztott helyezés van, hiszen az újdonság erejével megérkezett: Tom Clancy’s csapat The Division játéknak jelenlegi online játékosainak száma nagyobb, mint a soron következő Team Fortress 2-nek.

Ám összességében a Team Fortress-nek még nagyobb a játékban eltöltött órák száma a hónapban. De feltehetőleg a következő havi statisztika már minden szempontból a The Division-nek fog kedvezni, a kérdés csak az lesz, vajon tudja-e majd tartani magát a dobogón, miután már nem lesz újdonság.

the_divisionteam_fortress_2

5-6.

A soron következő két játék is nagy csatákat vív, a GTA V és a Warframe közel azonos játékossal és játékban eltöltött idővel vannak jelen a listán. Itt már azért jóval messzebb vagyunk az előző helyezettektől, az elmúlt hónapban a játékok 24 millió órára kötötték oda kedvelőiket. Ahogy feljebb is, itt is elgondolkodtató lehet a statisztikában, hogy a Warframe egy ingyenesen elérhető játék ellenben a GTA V-el.

warframegta_5

A további játékok, sorrendben:

7: Football Manager 2016
8: ARK: Survival Evolved
9: Stardew Valley
10: Sid Meier’s Civilization V
11: Fallout 4
12: Garry’s Mod
13: Rust
14: PAYDAY 2
15: Unturned
16: The Elder Scrolls V: Skyrim
17: Clicker Heroes
18: Counter-Strike
19: Arma 3
20: Rocket League

Az utolsó 14 játékban, talán érdekesség lehet még a Counter-Strike 1.6 stabil helyezése, illetve az egyre népszerűbb Rocket League is feljött a top 20-as listára. Ez utóbbi játékra pedig 18 millió órát szántak a világ gamerei.

Zárásként gondolkodjunk el, hogy mi mindent lehetne akár csak egy nap játék-szüneteltetéssel megvalósítani a világ gamereivel. Hiszen ennyi idő alatt rengeteg dolgot lehetne létrehozni. De ha tippelnünk kellene, talán egy új játék jönne létre a közös munka gyümölcséből 🙂


Ajánlott cikk: 

Last Days of Old Earth

Hozzászólások

geex.hu

E-sport hírek a League of Legends, Counter-Strike és a
Hearthstone világából. PC és konzoljáték hírek, Cosplay.Legújabb cikkek

Tweet-ek

Tavaszi MondoCon - Programok - https://t.co/VtqCvFV2Iq https://t.co/1hPVgD4p1V
CTM - Top 2 interjú és pakli - https://t.co/tmjWbH6l2S https://t.co/ZKZP1ZG2AZ
Egyedi Metin szerver készül - https://t.co/bRrjeANLdX https://t.co/ozuOFrxwa7

Flickr képek